+420 777 788 854 Po - Pá 9 - 17 hod.

Polozelený čaj China Wu Yi Shui Xian - 100g

Polozelený čaj China Wu Yi Shui Xian - 100g

Vynikající třída Shui Hsienu z pohoří Wu Yi. Čaje z této oblasti jsou nazývané také jako "útesové". Čaj oblíbený zejména těmi, jež preferují tóny medu, máslových sušenek nebo zralého ovoce. Balení 100g.

296,00 Kč 257,39 Kč bez DPH
20.9. u Vás
Země původu:
Čína
Dostupnost:
Skladem (1ks) - 20.9. u Vás
Katalogové číslo:
1384A
Skladem:
1 ks


  • Poštovné zdarma již od 1000 Kč
  • 99% zboží skladem
  • Osobní odběry zdarma
  • Dodání do 24 hodin

Popis zboží

Vynikající třída Shui Hsienu z pohoří Wu Yi. Čaje z této oblasti jsou nazývané také jako "útesové". Čajovníky, ze kterých se vyrabí tyto tmavší více oxidované oolongy, jsou vysoké stromy s velmými tmavými listy, rostoucí v kamenité půdě, který dává čaji jedinečný charakter. Tato vodní víla je oblíbená zejména těmi, jež preferují tóny medu, máslových sušenek nebo zralého ovoce. Z nálevu je patrná pečenost a lehká hořkost. Čaj je vhodný k chuťově výraznějším jídlům nebo jako snídaňový čaj. 

Příprava 10g čaje v 0,5l konvičce:

1. nálev: voda o teplotě cca 85°C, louhovat 2 až 3 minuty,
2. nálev: voda o teplotě cca 95°C, louhovat 2 až 3 minuty.

Příprava 4g čaje v 150ml gaiwanu:

1. a 2. nálev: voda o teplotě cca 90°C, louhovat 90 a 30 vteřin,
3. a 4. nálev: voda o teplotě cca 95°C, louhovat 90 až 130 vteřin.

Pozn. k přípravě: uvedené časy jsou orientační a je např. dobré si po určitém čase louhování slít trochu čaje, ochutnat jej a případně celý nálev scedit nebo nechat dál louhovat. Čaj vám má chutnat, a pokud např. preferujete silnější čaje, použijete více lístků, teplejší vodu nebo protáhnete dobu louhování. Nebojte se s čajem experimentovat, jen tak objevíte chutě, které vám budou sedět nejvíce.

Parametry

Parametr Popis
Zpracování
?
Polozelené (oolongy)
Hmotnost
?
100 g
Balení
?
Al sáček
Počet nálevů
?
Dva

Příbuzné články

Obecné zásady pro přípravu čaje

Publikováno: 29. 7. 2019

Příprava lahodného čaje nemusí být nikterak složitá. Může jít o svižný ranní čaj, relaxaci, kdy si každý nálev patřičně a v klidu vychutnáme nebo o rituál.

celý článek

Zpracování čajových sort

Publikováno: 14. 10. 2016

Ačkoliv se na různých místech světa výrobní postupy pro vznik čaje odlišují, páteřní úkony zůstávají stejné. Všechny druhy čaje jsou vyráběny z téže rostliny – Čajovníku čínského. 

celý článek

Čaje a Čína

Publikováno: 14. 10. 2016

Čaj je fenomén s krásnou tisíciletou historií protkanou nejrůznějšími legendami a příběhy, které z něj tvoří nápoj doslova magický. Vše kolem čaje se začalo formovat v Číně.

celý článek

Příprava čínských polozelených čajů (oolongů)

Publikováno: 26. 7. 2019

Příprava polozelených čínských čajů. Vybrali jsme pro Vás typické zástupce polozelených čínských čajů a uvádíme zde doporučené návody na přípravu těchto čajů - Wu Long, Shui Xian a Tie Guan Yin.

celý článek

Chceš vědět o novinkách a akcích jako první?

Chceš vědět o novinkách a akcích jako první?

Tak neváhej a přihlaš se do našeho zpravodaje.

Tento web používá cookies Abychom Vám mohli v tomto eshopu nabídnout kvalitní služby a pokročilé funkce, využíváme cookies. Prohlížením tohoto webu s tímto souhlasíte. Pro více informací o cookies a jejich případném blokování navštivte článek Cookies Rozumím