+420 777 788 854 Po - Pá 9 - 17 hod.

Polozelený čaj Formosa Bao Zhong Oolong (Pao Čung) 150g

Jméno Bao Zhong znamená zabalen v listu a je odvozeno od dávné metody zpracovávání a uchovávání tohoto čaje. Originální 150g balení (design obalu se může lišit).

354,00 Kč 307,83 Kč bez DPH
zítra u Vás
Země původu:
Tchaj-wan
Dostupnost:
Skladem (5+ks) - zítra u Vás
Katalogové číslo:
2147CB
Skladem:
13 ks


  • Poštovné zdarma již od 1000 Kč
  • 99% zboží skladem
  • Osobní odběry zdarma
  • Dodání do 24 hodin

Popis zboží

Kdysi býval tento čaj balen do bavlněného papíru, v něm býval vysušen a ponechán. V dnešní době, díky metodě vzduchotěsného uchovávání je tento čaj šířen do celého světa a rychle nabírá u konzumentů na popularitě. Bao Zhong můžeme zařadit mezi lehce oxidované oolongy, a to do 15%. Pro nízký stupeň oxidace bývá charakterizován jako velice podobný zelenému čaji. Lístky tohoto čaje jsou temně zelené a krásně zkroucené.

Stručná charakteristika čaje:

Barva nálevu: zlatavě zelená
Vůně: květinové aroma s mírně sladkými podtóny
Chuť: květinové aroma, jemně sladká, dlouhá dochuť
Původ: Nan-tchou, Tchaj-wan

Příprava 8g čaje v 0,5l konvičce:

1. nálev: voda o teplotě cca 80°C, louhovat přibližně 3 minuty,
2. nálev: voda o teplotě cca 90°C, louhovat 2 až 3 minuty,
3. nálev: voda o teplotě cca 95°C, louhovat 3 a více minut.

Pozn. k přípravě: uvedené časy jsou orientační a je např. dobré si po určitém čase louhování slít trochu čaje, ochutnat jej a případně celý nálev scedit nebo nechat dál louhovat. Čaj vám má chutnat, a pokud např. preferujete silnější čaje, použijete více lístků, teplejší vodu nebo protáhnete dobu louhování. Nebojte se s čajem experimentovat, jen tak objevíte chutě, které vám budou sedět nejvíce.

Parametry

Parametr Popis
Zpracování
?
Polozelené (oolongy)
Hmotnost
?
150 g
Balení
?
Al sáček
Počet nálevů
?
Dva

Příbuzné články

Obecné zásady pro přípravu čaje

Publikováno: 29. 7. 2019

Příprava lahodného čaje nemusí být nikterak složitá. Může jít o svižný ranní čaj, relaxaci, kdy si každý nálev patřičně a v klidu vychutnáme nebo o rituál.

celý článek

Čajovník čínský

Publikováno: 14. 10. 2016

Čajovník čínský je stálezelená rostlina s lesklými a po okraji zoubkovanými listy. Známa je ve dvou primárních varietách: Camellia sinensis varieta sinensis a Camellia Sinensis varieta assamica.

celý článek

Zpracování čajových sort

Publikováno: 14. 10. 2016

Ačkoliv se na různých místech světa výrobní postupy pro vznik čaje odlišují, páteřní úkony zůstávají stejné. Všechny druhy čaje jsou vyráběny z téže rostliny – Čajovníku čínského. 

celý článek

Tchajwanské oolongy – příprava a základní dělení

Publikováno: 14. 10. 2016

Pojmenování oolong označuje částečně oxidované čajů původně pocházejících z Číny, odkud se rozšířily nejdříve na ostrov Tchaj-wan a následně až do dalších zemí. 

celý článek

Chceš vědět o novinkách a akcích jako první?

Chceš vědět o novinkách a akcích jako první?

Tak neváhej a přihlaš se do našeho zpravodaje.

Ochrana proti spamu vložte 3 znaky z obrázku:
image  
Tento web používá cookies Abychom Vám mohli v tomto eshopu nabídnout kvalitní služby a pokročilé funkce, využíváme cookies. Prohlížením tohoto webu s tímto souhlasíte. Pro více informací o cookies a jejich případném blokování navštivte článek Cookies Rozumím