+420 777 788 854 Po - Pá 9 - 17 hod.

Polozelený čaj Formosa Four Season Oolong 75g

Polozelený čaj Formosa Four Season Oolong 75g

Taiwanský čaj z oblasti Vysokých ledových hor. Plantáže se nachází v nadmořské výšce kolem 600 metrů. Jak název napovídá, tento čaj se sklízí 4krát do roka. Je charakteristický lehkostí a kvetinovým profilem. Originální 75g balení (desing se může lišit).

185,00 Kč 160,87 Kč bez DPH
17.12. u Vás
Země původu:
Tchaj-wan
Dostupnost:
Skladem (5+ks) - 17.12. u Vás
Katalogové číslo:
3127CB
Skladem:
13 ks


  • Poštovné zdarma již od 1000 Kč
  • 99% zboží skladem
  • Osobní odběry zdarma
  • Dodání do 24 hodin

Popis zboží

Tomuto čaji se také čínsky říká: Shi Ji Chun (Si Ti Čchun), což znamená, že úroda lístků proběhne 4krát do roka. Tento čaj má lehký a svěží aromatický profil s květinovými prvky, ve kterých možná rozeznáte orchidej nebo jasmín. V aftertastu je patrná smetanovost. Jednotlivé nálevy charakterizuje také lehká medovost a ovocnost. Příjemný čaj pro vaši mysl.

Stručná charakteristika čaje:

Barva nálevu: světle žlutá až zlatá
Aroma: po květinách a sladkém ovoci
Chuť: květiny, smetanové tóny, ovoce
Země původu: Nantou, Taiwan

Příprava 8g čaje v 0,5l konvičce (před 1. nálevem provedeme oplachovací nálev):

1. nálev: voda o teplotě cca 75°C, louhovat přibližně 3 minuty,
2. nálev: voda o teplotě cca 85°C, louhovat 2 až 3 minuty,
3. nálev: voda o teplotě cca 95°C, louhovat 3 a více minut.

Pozn. k přípravě: uvedené časy jsou orientační a je např. dobré si po určitém čase louhování slít trochu čaje, ochutnat jej a případně celý nálev scedit nebo nechat dál louhovat. Čaj vám má chutnat, a pokud např. preferujete silnější čaje, použijete více lístků, teplejší vodu nebo protáhnete dobu louhování. Nebojte se s čajem experimentovat, jen tak objevíte chutě, které vám budou sedět nejvíce.

Parametry

Parametr Popis
Zpracování
?
Polozelené (oolongy)
Hmotnost
?
150 g
Balení
?
Al sáček
Počet nálevů
?
Tři a více

Příbuzné články

Obecné zásady pro přípravu čaje

Publikováno: 29. 7. 2019

Příprava lahodného čaje nemusí být nikterak složitá. Může jít o svižný ranní čaj, relaxaci, kdy si každý nálev patřičně a v klidu vychutnáme nebo o rituál.

celý článek

Zpracování čajových sort

Publikováno: 14. 10. 2016

Ačkoliv se na různých místech světa výrobní postupy pro vznik čaje odlišují, páteřní úkony zůstávají stejné. Všechny druhy čaje jsou vyráběny z téže rostliny – Čajovníku čínského. 

celý článek

Tchajwanské oolongy – příprava a základní dělení

Publikováno: 14. 10. 2016

Pojmenování oolong označuje částečně oxidované čajů původně pocházejících z Číny, odkud se rozšířily nejdříve na ostrov Tchaj-wan a následně až do dalších zemí. 

celý článek

Chceš vědět o novinkách a akcích jako první?

Chceš vědět o novinkách a akcích jako první?

Tak neváhej a přihlaš se do našeho zpravodaje.

Tento web používá cookies Abychom Vám mohli v tomto eshopu nabídnout kvalitní služby a pokročilé funkce, využíváme cookies. Prohlížením tohoto webu s tímto souhlasíte. Pro více informací o cookies a jejich případném blokování navštivte článek Cookies Rozumím