+420 777 788 854 Po - Pá 9 - 17 hod.

Polozelený čaj Formosa Gaba Oolong 7g

Gaba oolong je čaj s vysokým podílem kyseliny gama-aminomáselné. Ta se přirozeně vyskytuje v našem mozku, kde působí jako hlavní zklidňující látka. Zpracování tohoto čaje je unikátní a lístky jsou při něm umístěné do bubnů, kde je kyslík nahrazen dusíkem, což dává vzniknout také specifické chuti a vůni čaje. Balení 7g (design obalu se může lišit).

36,00 Kč 31,30 Kč bez DPH
22.4. u Vás
Země původu:
Tchaj-wan
Dostupnost:
Skladem (5+ks) - 22.4. u Vás
Katalogové číslo:
7546
Skladem:
8 ks


  • Poštovné zdarma již od 1000 Kč
  • 99% zboží skladem
  • Osobní odběry zdarma
  • Dodání do 24 hodin

Popis zboží

Čínsky se tento čaj nazývá Jiayeiling. Japonci jej pojmenovali Gabaron. Byl objeven japonskými vědci hledajícími přírodní metody k uchovávání jídla. Zjistili, že v atmosféře bohaté na dusík se některé látky v čajových lístcích mění na tzv. gaba elementy - kyselinu gama-aminomáselnou. Ta se přirozeně vyskytuje v našem mozku, kde působí jako hlavní zklidňující látka. Tento čaj je pěstován čistě přírodní metodou. Specifický způsob zpracování čaje vede dále ke vzniku unikátního chuťového a aromatického charakteru. Ideální na přípravu stylem Gong Fu Cha.

Stručná charakteristika čaje:

Barva nálevu: tmavě hnědá
Vůně: ovocná, medová, lehké karamelové tóny
Chuť: příjemná plná chuť, medové tóny, květiny, zralé ovoce, broskve, meruňky,
Původ: Nantou, Taiwan

Příprava 8g čaje v 0,5l konvičce:

1. nálev: voda o teplotě cca 75°C, louhovat přibližně 3 minuty,
2. nálev: voda o teplotě cca 85°C, louhovat 2 až 3 minuty,
3. nálev: voda o teplotě cca 95°C, louhovat 3 a více minut.

Pozn. k přípravě: uvedené časy jsou orientační a je např. dobré si po určitém čase louhování slít trochu čaje, ochutnat jej a případně celý nálev scedit nebo nechat dál louhovat. Čaj vám má chutnat, a pokud např. preferujete silnější čaje, použijete více lístků, teplejší vodu nebo protáhnete dobu louhování. Nebojte se s čajem experimentovat, jen tak objevíte chutě, které vám budou sedět nejvíce.

Parametry

Parametr Popis
Zpracování
?
Polozelené (oolongy)
Hmotnost
?
> 10 g
Balení
?
Al sáček
Počet nálevů
?
Tři a více

Příbuzné články

Obecné zásady pro přípravu čaje

Publikováno: 29. 7. 2019

Příprava lahodného čaje nemusí být nikterak složitá. Může jít o svižný ranní čaj, relaxaci, kdy si každý nálev patřičně a v klidu vychutnáme nebo o rituál.

celý článek

Zpracování čajových sort

Publikováno: 14. 10. 2016

Ačkoliv se na různých místech světa výrobní postupy pro vznik čaje odlišují, páteřní úkony zůstávají stejné. Všechny druhy čaje jsou vyráběny z téže rostliny – Čajovníku čínského. 

celý článek

Tchajwanské oolongy – příprava a základní dělení

Publikováno: 14. 10. 2016

Pojmenování oolong označuje částečně oxidované čajů původně pocházejících z Číny, odkud se rozšířily nejdříve na ostrov Tchaj-wan a následně až do dalších zemí. 

celý článek

Sypané a sáčkové čaje

Publikováno: 28. 11. 2019

Představíme si několik variant svižné přípravy sypaného čaje a spolu s tím také výhody, které popíjení sypaného čaje přináší nejen pro nás, ale také pro jeho výrobce.

celý článek

Chceš vědět o novinkách a akcích jako první?

Chceš vědět o novinkách a akcích jako první?

Tak neváhej a přihlaš se do našeho zpravodaje.

Ochrana proti spamu vložte 3 znaky z obrázku:
image  
Tento web používá cookies Abychom Vám mohli v tomto eshopu nabídnout kvalitní služby a pokročilé funkce, využíváme cookies. Prohlížením tohoto webu s tímto souhlasíte. Pro více informací o cookies a jejich případném blokování navštivte článek Cookies Rozumím