+420 777 788 854 Po - Pá 9 - 17 hod.

Polozelený čaj Formosa Gao Shan Oolong 7g

Vysokohorský, velmi kvalitní oolong s výrazným květinovým aroma připomínajícím také meruňky a broskve. Chuť je svěží, jemně smetanová a dlouho doznívá na jazyku. Jarní sklizeň vyhovuje i nejnáročnějším pijákům oolongů. Originální 7g balení.

36,00 Kč 31,30 Kč bez DPH
zítra u Vás
Země původu:
Tchaj-wan
Dostupnost:
Skladem (5+ks) - zítra u Vás
Katalogové číslo:
2769
Skladem:
14 ks


  • Poštovné zdarma již od 1000 Kč
  • 99% zboží skladem
  • Osobní odběry zdarma
  • Dodání do 24 hodin

Popis zboží

Vysokohorský, velmi kvalitní oolong s výrazným květinovým aroma připomínajícím také meruňky a broskví. Chuť je svěží, jemně smetanová a dlouho doznívá na jazyku. Jarní sklizeň vyhovuje i nejnáročnějším pijákům oolongů. Plantáže, na kterých se tento čaj pěstuje, se nacházejí na svazích hory May Shan ve výšce okolo 1100 m.n.m. Vyšší cena čaje je dána nedostatkem prostoru pro možnost produkce většího množství čaje. Čajové keře rostou ve velmi dobrých klimatických podmínkách, které propůjčují nálevu spefický charakter. Ideální na přípravu stylem Gong Fu Cha.

Příprava 8g čaje v 0,5l konvičce:

1. nálev: voda o teplotě cca 75°C, louhovat přibližně 3 minuty,
2. nálev: voda o teplotě cca 85°C, louhovat 2 až 3 minuty,
3. nálev: voda o teplotě cca 95°C, louhovat 3 a více minut.

Pozn. k přípravě: uvedené časy jsou orientační a je např. dobré si po určitém čase louhování slít trochu čaje, ochutnat jej a případně celý nálev scedit nebo nechat dál louhovat. Čaj vám má chutnat, a pokud např. preferujete silnější čaje, použijete více lístků, teplejší vodu nebo protáhnete dobu louhování. Nebojte se s čajem experimentovat, jen tak objevíte chutě, které vám budou sedět nejvíce.

Parametry

Parametr Popis
Zpracování
?
Polozelené (oolongy)
Hmotnost
?
> 10 g
Balení
?
Al sáček
Počet nálevů
?
Tři a více

Příbuzné články

Obecné zásady pro přípravu čaje

Publikováno: 29. 7. 2019

Příprava lahodného čaje nemusí být nikterak složitá. Může jít o svižný ranní čaj, relaxaci, kdy si každý nálev patřičně a v klidu vychutnáme nebo o rituál.

celý článek

Zpracování čajových sort

Publikováno: 14. 10. 2016

Ačkoliv se na různých místech světa výrobní postupy pro vznik čaje odlišují, páteřní úkony zůstávají stejné. Všechny druhy čaje jsou vyráběny z téže rostliny – Čajovníku čínského. 

celý článek

Tchajwanské oolongy – příprava a základní dělení

Publikováno: 14. 10. 2016

Pojmenování oolong označuje částečně oxidované čajů původně pocházejících z Číny, odkud se rozšířily nejdříve na ostrov Tchaj-wan a následně až do dalších zemí. 

celý článek

Chceš vědět o novinkách a akcích jako první?

Chceš vědět o novinkách a akcích jako první?

Tak neváhej a přihlaš se do našeho zpravodaje.

Ochrana proti spamu vložte 3 znaky z obrázku:
image  
Tento web používá cookies Abychom Vám mohli v tomto eshopu nabídnout kvalitní služby a pokročilé funkce, využíváme cookies. Prohlížením tohoto webu s tímto souhlasíte. Pro více informací o cookies a jejich případném blokování navštivte článek Cookies Rozumím