+420 777 788 854 Po - Pá 9 - 17 hod.

Polozelený čaj Formosa Hong Shui Dong Ding Oolong 75g

Polozelený taiwanský čaj Hong Shui Dong Ding je pojmenován po blízké hoře Tung ting. Patří mezi středně fermentované Oolongy. Považován za jeden z nejlepších tchajwanských čajů vůbec. Design obalu se může změnit. Originální 75g balení.

190,00 Kč 165,22 Kč bez DPH
17.12. u Vás
Země původu:
Tchaj-wan
Dostupnost:
Skladem (5+ks) - 17.12. u Vás
Katalogové číslo:
3214CB
Skladem:
18 ks


  • Poštovné zdarma již od 1000 Kč
  • 99% zboží skladem
  • Osobní odběry zdarma
  • Dodání do 24 hodin

Popis zboží

Tmavší více oxidovaný oolong Hong Shui Dong Ding pocházející z okresu Nantou na Taiwanu. Na rozdíl od jiné dnešní taiwanské čajové produkce, nepodléhá tento čaj módním trendům, které se zaměřují spíše na produkci méně oxidovaných oolongů. Je zpracován tradiční metodou, která zahrnuje větší míru oxidace a pečení. Výsledný čaj má podobu tmavších kuliček, nálev je červenohnědé barvy a chuť je oříšková a pražená se sladkým aftertastem. Vhodný k příprave stylem Gong Fu Cha.

Stručná charakteristika čaje:

Barva nálevu: červenohnědá
Chuť: oříšková, pražená, sladký aftertaste
Původ: Nantou, Taiwan

Příprava 7g čaje v 0,5l konvičce:

1. nálev: voda o teplotě cca 75°C, louhovat přibližně 3 minuty,
2. nálev: voda o teplotě cca 85°C, louhovat 2 až 3 minuty,
3. nálev: voda o teplotě cca 95°C, louhovat přinližně 3 minuty.

Pozn. k přípravě: uvedené časy jsou orientační a je např. dobré si po určitém čase louhování slít trochu čaje, ochutnat jej a případně celý nálev scedit nebo nechat dál louhovat. Čaj vám má chutnat, a pokud např. preferujete silnější čaje, použijete více lístků, teplejší vodu nebo protáhnete dobu louhování. Nebojte se s čajem experimentovat, jen tak objevíte chutě, které vám budou sedět nejvíce.

Parametry

Parametr Popis
Zpracování
?
Polozelené (oolongy)
Hmotnost
?
75 g
Balení
?
Al sáček
Počet nálevů
?
Tři a více

Příbuzné články

Obecné zásady pro přípravu čaje

Publikováno: 29. 7. 2019

Příprava lahodného čaje nemusí být nikterak složitá. Může jít o svižný ranní čaj, relaxaci, kdy si každý nálev patřičně a v klidu vychutnáme nebo o rituál.

celý článek

Zpracování čajových sort

Publikováno: 14. 10. 2016

Ačkoliv se na různých místech světa výrobní postupy pro vznik čaje odlišují, páteřní úkony zůstávají stejné. Všechny druhy čaje jsou vyráběny z téže rostliny – Čajovníku čínského. 

celý článek

Tchajwanské oolongy – příprava a základní dělení

Publikováno: 14. 10. 2016

Pojmenování oolong označuje částečně oxidované čajů původně pocházejících z Číny, odkud se rozšířily nejdříve na ostrov Tchaj-wan a následně až do dalších zemí. 

celý článek

Chceš vědět o novinkách a akcích jako první?

Chceš vědět o novinkách a akcích jako první?

Tak neváhej a přihlaš se do našeho zpravodaje.

Tento web používá cookies Abychom Vám mohli v tomto eshopu nabídnout kvalitní služby a pokročilé funkce, využíváme cookies. Prohlížením tohoto webu s tímto souhlasíte. Pro více informací o cookies a jejich případném blokování navštivte článek Cookies Rozumím