Tmavší více oxidovaný oolong Hong Shui Dong Ding pocházející z okresu Nantou na Taiwanu. Na rozdíl od jiné dnešní taiwanské čajové produkce, nepodléhá tento čaj módním trendům, které se zaměřují spíše na produkci méně oxidovaných oolongů. Je zpracován tradiční metodou, která zahrnuje větší míru oxidace a pečení. Výsledný čaj má podobu tmavších kuliček, nálev je červenohnědé barvy a chuť je oříšková a pražená se sladkým aftertastem. Vhodný k příprave stylem Gong Fu Cha.
Stručná charakteristika čaje:
Barva nálevu: červenohnědá
Chuť: oříšková, pražená, sladký aftertaste
Původ: Nantou, Taiwan
Příprava 7g čaje v 0,5l konvičce:
1. nálev: voda o teplotě cca 75°C, louhovat přibližně 3 minuty,
2. nálev: voda o teplotě cca 85°C, louhovat 2 až 3 minuty,
3. nálev: voda o teplotě cca 95°C, louhovat přinližně 3 minuty.
Pozn. k přípravě: uvedené časy jsou orientační a je např. dobré si po určitém čase louhování slít trochu čaje, ochutnat jej a případně celý nálev scedit nebo nechat dál louhovat. Čaj vám má chutnat, a pokud např. preferujete silnější čaje, použijete více lístků, teplejší vodu nebo protáhnete dobu louhování. Nebojte se s čajem experimentovat, jen tak objevíte chutě, které vám budou sedět nejvíce.