Výjimečný oolong z provincie Nantou z nadmořské výšky kolem 1800 metrů z oblasti známé výrobou světově vyhledávaných oolongů. Listy čajovníku tohoto čaje pochází z nejlepších a nejvýše položených míst této oblasti, kterým se přezdívá „hrdlo draka”. V chuti se projevuje velmi lehkými a lahodnými svěžími tóny, o které se zasazuje nulový stupeň pečení a nízká oxidace. Pevně svinutý zelený list má živou zelenou barvu. Chuťový profil nabízí exotické květy, pampelišky či citrusy.
Příprava 10g čaje v 0,5l konvičce:
1. nálev: voda o teplotě cca 75°C, louhovat 2 až 3 minuty,
2. nálev: voda o teplotě cca 85°C, louhovat 2 až 3 minuty,
3. nálev: voda o teplotě cca 95°C, louhovat 3 až 4 minuty.
Pozn. k přípravě: uvedené časy jsou orientační a je např. dobré si po určitém čase louhování slít trochu čaje, ochutnat jej a případně celý nálev scedit nebo nechat dál louhovat. Čaj vám má chutnat, a pokud např. preferujete silnější čaje, použijete více lístků, teplejší vodu nebo protáhnete dobu louhování. Nebojte se s čajem experimentovat, jen tak objevíte chutě, které vám budou sedět nejvíce.