+420 777 788 854 Po - Pá 9 - 17 hod.

Polozelený čaj Formosa Oriental Beauty - Dong Fang Mei Ren 7g

Polozelený čaj Formosa Oriental Beauty - Dong Fang Mei Ren 7g

Orientální kráska známá jako Dong Fang Mei Ren. Jeden z proslulých čajů na světě, který vzniká jedinečným způsobem. Sbírány jsou jen vrchní lístky a bílé pupeny. Tento čaj je nezvykle aromatický, jeho kvalita okamžitě povzbuzuje lidské smysly. Originální 75g balení (design obalu se může lišit).

67,00 Kč 58,26 Kč bez DPH
zítra u Vás
Země původu:
Tchaj-wan
Dostupnost:
Skladem (5+ks) - zítra u Vás
Katalogové číslo:
7550
Skladem:
7 ks


  • Poštovné zdarma již od 1000 Kč
  • 99% zboží skladem
  • Osobní odběry zdarma
  • Dodání do 24 hodin

Popis zboží

Oxidace tohoto čaje se pohybuje v rozmezí od 70 do 80%. Specifikem čaje je spuštění procesu oxidace ještě před samotným sběrem pupenů a lístků. Lístky čajovníků jsou "napadeny" malou cikádou zvanou Jacobiasca formosana, která z lístků nasává tzv. phloem (živou tkáň plnou organických živin). Čajovník v reakci na napadení zvyšuje produkci monoterpen diolu a hotrienolu - látek, které nálesledně dávají nálevu jeho jedinečnou chuť připomínající citrusy. Ne výjimečně jsou tyto čaje přirovnávány k druhosklizňovým Darjeelingům. Aby mohly být čajové keře napadeny, nesmí zahrada používat chemické ošetření a ideálně celá blízká oblast by měla být prosta chemických ošetřovačů.

Kde se pěstují čajové keře produkující Orientální krásku:

Čajové keře pro tento čaj rostou na místech s dostatečnou vlhkostí a vyšší teplotou, která je pro malé cikády žádoucí. Nadmořská výška zahrad je obvykle v rozmezí 300 až 800 metrů. Oblasti s těmito podmínkami je vícero - Beipu, Ermei, Taoyuan a Miaoli. 

Chuťový a aromatický profil čaje:

Při louhování produkují lístky ovocně sladkou vůni připomínající kvalitní tipsový černý čaj. Ve vůni je znatelná citrusová vrstva, které je bohatě zastoupena také v chuti čaje. Celkové chuťové spektrum je bohaté, dobře uchopitelné a má mnoho vrstev - květinová, medová a ovocná. Chuťově jedna z absolutních špiček mezi více oxidovanými oolongy, který přineše jedinečný zážitek. Doporučujeme čaj připravit metodou Gong Fu Cha, kdy dokonale poznáte pestrou paletu chutí a vůní, které v sobě lístky ukrývají.

Příprava 8g čaje v 0,5l konvičce:

1. nálev: voda o teplotě cca 75°C, louhovat přibližně 3 minuty,
2. nálev: voda o teplotě cca 85°C, louhovat 2 až 3 minuty,
3. nálev: voda o teplotě cca 95°C, louhovat 3 a více minut.

Pozn. k přípravě: uvedené časy jsou orientační a je např. dobré si po určitém čase louhování slít trochu čaje, ochutnat jej a případně celý nálev scedit nebo nechat dál louhovat. Čaj vám má chutnat, a pokud např. preferujete silnější čaje, použijete více lístků, teplejší vodu nebo protáhnete dobu louhování. Nebojte se s čajem experimentovat, jen tak objevíte chutě, které vám budou sedět nejvíce.

Parametry

Parametr Popis
Zpracování
?
Polozelené (oolongy)
Hmotnost
?
> 10 g
Balení
?
Al sáček
Počet nálevů
?
Tři a více

Příbuzné články

Obecné zásady pro přípravu čaje

Publikováno: 29. 7. 2019

Příprava lahodného čaje nemusí být nikterak složitá. Může jít o svižný ranní čaj, relaxaci, kdy si každý nálev patřičně a v klidu vychutnáme nebo o rituál.

celý článek

Zpracování čajových sort

Publikováno: 14. 10. 2016

Ačkoliv se na různých místech světa výrobní postupy pro vznik čaje odlišují, páteřní úkony zůstávají stejné. Všechny druhy čaje jsou vyráběny z téže rostliny – Čajovníku čínského. 

celý článek

Tchajwanské oolongy – příprava a základní dělení

Publikováno: 14. 10. 2016

Pojmenování oolong označuje částečně oxidované čajů původně pocházejících z Číny, odkud se rozšířily nejdříve na ostrov Tchaj-wan a následně až do dalších zemí. 

celý článek

Chceš vědět o novinkách a akcích jako první?

Chceš vědět o novinkách a akcích jako první?

Tak neváhej a přihlaš se do našeho zpravodaje.

Ochrana proti spamu vložte 3 znaky z obrázku:
image  
Tento web používá cookies Abychom Vám mohli v tomto eshopu nabídnout kvalitní služby a pokročilé funkce, využíváme cookies. Prohlížením tohoto webu s tímto souhlasíte. Pro více informací o cookies a jejich případném blokování navštivte článek Cookies Rozumím