+420 777 788 854 Po - Pá 9 - 17 hod.

Polozelený čaj Formosa Red Oolong - vzorek 10g

Red oolong se pěstuje na Tchaj-wanu v oblasti města Taitung a představuje velmi nový typ čaje. Jeho charakteristickým znakem je délka oxidace – nejdelší ze všech oolongů (70 % až 80 %). Red Oolong nabízí vyvážený, hladký, mírně sladký a bohatý chuťový profil s prvky ovocného kompotu, koláče nebo sušených květin.  Vzorek 10g

45,00 Kč 39,13 Kč bez DPH
8.3. u Vás
Země původu:
Tchaj-wan
Dostupnost:
Skladem (2ks) - 8.3. u Vás
Katalogové číslo:
8268
Skladem:
2 ks


  • Poštovné zdarma již od 1000 Kč
  • 99% zboží skladem
  • Osobní odběry zdarma
  • Dodání do 24 hodin

Popis zboží

Red oolong se pěstuje na Tchaj-wanu v oblasti města Taitung a představuje velmi nový typ čaje. Jeho charakteristickým znakem je délka oxidace – nejdelší ze všech oolongů (70 % až 80 %). Red Oolong nabízí vyvážený, hladký, mírně sladký a bohatý chuťový profil s prvky ovocného kompotu, koláče nebo sušených květin.

Oblast Taitungu v roce 1996 zažila velký propad v čajovém průmyslu, který byl dán mimo jiné narůstajícím zájmem o vysokohorské čaje a rostoucí konkurencí v dováženém čaji. Jelikož mnohé čaje z nižších a středních nadmořských výšek nedosahují tak dobrého chuťového a aromatického profilu, mnoho zdejších farmářů přešlo na pěstování jiných plodin. Ve snaze opět nastartovat čajový průmysl v oblasti Taitungu spustila zdejší pobočka výzkumné stanice TRES kampaň zaměřenou na certifikaci kvality, marketing a vytvoření jedinečných čajových kultivarů a zpracovatelských metod. Z této iniciativy se zrodil Red Oolong, jehož výroba se naplno rozjela v roce 2008.

Jeho charakteristickým znakem je délka oxidace – nejdelší ze všech oolongů (70 % až 80 %) a velmi se tak blíží barvě červeného čaje, který je však oxidován v maximální míře. Stejně důležité je také pečení, které spolu s oxidací odstraní svíravost a vytvoří bohatý aromatický profil.

Příprava 8g čaje v 0,4l konvičce (provedeme oplachovací nálev):

1. nálev: voda o teplotě cca 90°C, louhovat 2 až 3 minuty,
2. nálev: voda o teplotě cca 95°C, louhovat 1 až 2 minuty,
3. nálev: voda o teplotě cca 95°C, louhovat 2 až 3 minuty.

Pozn. k přípravě: uvedené časy jsou orientační a je např. dobré si po určitém čase louhování slít trochu čaje, ochutnat jej a případně celý nálev scedit nebo nechat dál louhovat. Čaj vám má chutnat, a pokud např. preferujete silnější čaje, použijete více lístků, teplejší vodu nebo protáhnete dobu louhování. Nebojte se s čajem experimentovat, jen tak objevíte chutě, které vám budou sedět nejvíce.

Parametry

Parametr Popis
Zpracování
?
Polozelené (oolongy)
Hmotnost
?
10 g
Balení
?
Al sáček
Počet nálevů
?
Tři a více

Chceš vědět o novinkách a akcích jako první?

Chceš vědět o novinkách a akcích jako první?

Tak neváhej a přihlaš se do našeho zpravodaje.

Ochrana proti spamu vložte 3 znaky z obrázku:
image  
Tento web používá cookies Abychom Vám mohli v tomto eshopu nabídnout kvalitní služby a pokročilé funkce, využíváme cookies. Prohlížením tohoto webu s tímto souhlasíte. Pro více informací o cookies a jejich případném blokování navštivte článek Cookies Rozumím