+420 777 788 854 Po - Pá 9 - 17 hod.

Polozelený čaj Formosa Shui Hsien - 200g

Vynikající a jemně oxidovaná sorta slavného čaje zvaného Vodní Víla z Ming Jiang, Nan-tchou, na Tchaj-wanu. Balení 200g

306,00 Kč 266,09 Kč bez DPH

Zvolené zboží nelze vložit do košíku.

Země původu:
Tchaj-wan
Dostupnost:
Dočasně vyprodáno
Katalogové číslo:
2114A


  • Poštovné zdarma již od 1000 Kč
  • 99% zboží skladem
  • Osobní odběry zdarma
  • Dodání do 24 hodin

Popis zboží

Domovinou tohoto čaje je Čína, kde vyrůstal na těžko dostupných místech skalních masivů. Čajové keře tak v sobě mají charakteristiky těchto skalních míst. Čajové lístky mají silnou a pronikavou vůni v chuti s ovocnými, dřevitými a ořechovými prvky. Kdysi dávno patřily Vodní víly k nejvíce oblíbeným čínským čajům. A taiwanská variace rozhodně stojí za ochutnání. Čajovníky zde rostou ve v nadmořských výškách 400 metrů a lístky jsou oxidované na cca 20 až 25%.

Příprava 8g čaje v 0,5l konvičce:

1. nálev: voda o teplotě cca 75°C, louhovat přibližně 3 minuty,
2. nálev: voda o teplotě cca 85°C, louhovat 2 až 3 minuty,
3. nálev: voda o teplotě cca 95°C, louhovat 3 a více minut.

Pozn. k přípravě: uvedené časy jsou orientační a je např. dobré si po určitém čase louhování slít trochu čaje, ochutnat jej a případně celý nálev scedit nebo nechat dál louhovat. Čaj vám má chutnat, a pokud např. preferujete silnější čaje, použijete více lístků, teplejší vodu nebo protáhnete dobu louhování. Nebojte se s čajem experimentovat, jen tak objevíte chutě, které vám budou sedět nejvíce.

Parametry

Parametr Popis
Zpracování
?
Polozelené (oolongy)
Hmotnost
?
200 g
Balení
?
Al sáček
Počet nálevů
?
Tři a více

Příbuzné články

Obecné zásady pro přípravu čaje

Publikováno: 29. 7. 2019

Příprava lahodného čaje nemusí být nikterak složitá. Může jít o svižný ranní čaj, relaxaci, kdy si každý nálev patřičně a v klidu vychutnáme nebo o rituál.

celý článek

Zpracování čajových sort

Publikováno: 14. 10. 2016

Ačkoliv se na různých místech světa výrobní postupy pro vznik čaje odlišují, páteřní úkony zůstávají stejné. Všechny druhy čaje jsou vyráběny z téže rostliny – Čajovníku čínského. 

celý článek

Tchajwanské oolongy – příprava a základní dělení

Publikováno: 14. 10. 2016

Pojmenování oolong označuje částečně oxidované čajů původně pocházejících z Číny, odkud se rozšířily nejdříve na ostrov Tchaj-wan a následně až do dalších zemí. 

celý článek

Chceš vědět o novinkách a akcích jako první?

Chceš vědět o novinkách a akcích jako první?

Tak neváhej a přihlaš se do našeho zpravodaje.

Tento web používá cookies Abychom Vám mohli v tomto eshopu nabídnout kvalitní služby a pokročilé funkce, využíváme cookies. Prohlížením tohoto webu s tímto souhlasíte. Pro více informací o cookies a jejich případném blokování navštivte článek Cookies Rozumím