+420 777 788 854 Po - Pá 9 - 17 hod.

Polozelený čaj Thailand Wen Shan Bao Zhong 75g

Polozelený čaj Thailand Wen Shan Bao Zhong 75g

Wen Shan Bao Zhong je velmi populární pro své aroma a sílu, která vám zaručeně otevře oči v kteroukoliv denní dobu. Vakuové 75g balení.

333,00 Kč 289,57 Kč bez DPH
zítra u Vás
Země původu:
Thajsko
Dostupnost:
Skladem (5+ks) - zítra u Vás
Katalogové číslo:
2145CB
Skladem:
14 ks


  • Poštovné zdarma již od 1000 Kč
  • 99% zboží skladem
  • Osobní odběry zdarma
  • Dodání do 24 hodin

Popis zboží

Listy Wen Shan Bao Zhong jsou lehce zkroucené, ne stočené, jako je u jiných oolongů. Jméno odkazuje na metodu balení, která se začala používat přibližně před 160 lety. V období rozkvětu této metody produkoval region Wen Shan v severním Taiwanu nejlepší kvalitu, došlo tak ke spojení značky s čajem a běžně se dodnes používá ve spojení Wen Shan Bao Zhong. Čaj je oxidovaný z 15 – 30%, s překrásnou svěží květinovo-ovocnou chutí a příjemnou sladkostí.

Wen Shan Bao Zhong je velmi populární pro své aroma a sílu, která vám zaručeně otevře oči v kteroukoliv denní dobu. Pro dokonalé poznání tohoto delikátního thajského čaje doporučujeme použít metodu Gong Fu Cha.

Příprava 10g čaje v 0,5l konvičce:

1. nálev: voda o teplotě cca 75°C, louhovat přibližně 3 minuty,
2. nálev: voda o teplotě cca 85°C, louhovat 2 až 3 minuty,
3. nálev: voda o teplotě cca 95°C, louhovat 3 a více minut.

Pozn. k přípravě: uvedené časy jsou orientační a je např. dobré si po určitém čase louhování slít trochu čaje, ochutnat jej a případně celý nálev scedit nebo nechat dál louhovat. Čaj vám má chutnat, a pokud např. preferujete silnější čaje, použijete více lístků, teplejší vodu nebo protáhnete dobu louhování. Nebojte se s čajem experimentovat, jen tak objevíte chutě, které vám budou sedět nejvíce.

Parametry

Parametr Popis
Zpracování
?
Polozelené (oolongy)
Hmotnost
?
75 g
Balení
?
Al sáček
Počet nálevů
?
Tři a více

Příbuzné články

Obecné zásady pro přípravu čaje

Publikováno: 29. 7. 2019

Příprava lahodného čaje nemusí být nikterak složitá. Může jít o svižný ranní čaj, relaxaci, kdy si každý nálev patřičně a v klidu vychutnáme nebo o rituál.

celý článek

Zpracování čajových sort

Publikováno: 14. 10. 2016

Ačkoliv se na různých místech světa výrobní postupy pro vznik čaje odlišují, páteřní úkony zůstávají stejné. Všechny druhy čaje jsou vyráběny z téže rostliny – Čajovníku čínského. 

celý článek

Oolongy z Thajska

Publikováno: 14. 10. 2016

Historie thajských čajů není dlouhá, v rámci vytlačování pěstování máků určeného k výrobě opia, začali Thajci pěstovat před pár desítkami let pěstovat a vyrábět čaj. 

celý článek

Chceš vědět o novinkách a akcích jako první?

Chceš vědět o novinkách a akcích jako první?

Tak neváhej a přihlaš se do našeho zpravodaje.

Tento web používá cookies Abychom Vám mohli v tomto eshopu nabídnout kvalitní služby a pokročilé funkce, využíváme cookies. Prohlížením tohoto webu s tímto souhlasíte. Pro více informací o cookies a jejich případném blokování navštivte článek Cookies Rozumím