+420 777 788 854 Po - Pá 9 - 17 hod.

Pu erh Qi Cai Kong Shu Cha 2009 (Peacock) - 357g

Pu erh Qi Cai Kong Shu Cha 2009 (Peacock) - 357g
Doprava zdarma

Deset let starý vyzrálý tmavý puerh z hory Bulang. Balení 357g.

1 272,00 Kč 1 106,09 Kč bez DPH
20.9. u Vás
Země původu:
Čína
Dostupnost:
Skladem (5+ks) - 20.9. u Vás
Katalogové číslo:
3134A
Skladem:
5 ks


  • Poštovné zdarma již od 1000 Kč
  • 99% zboží skladem
  • Osobní odběry zdarma
  • Dodání do 24 hodin

Popis zboží

Tento tmavý pu erh pochází z hory Bulang, která je známá díky své vysoce kvalitní čajové produkci. Patří do pohoří Dasan, ve které se nachází celkově šest hor s dlouhou čajovou tradicí.

Čaj se nechává uležet po dobu deseti let, během které získá svou specifickou plnou na konci lehce nasládlou chuť.

Doporučená příprava 0,6 litru čaje:

cca 10g čaje zalít cca 95°C převařenou vodou na 3 až 5 minut.
možnost více nálevů - dokud čaj pouští barvu a chuť
 

Parametry

Parametr Popis
Zpracování
?
Druhotně ferm. černé
Hmotnost
?
357 g
Balení
?
Papírový obal
Počet nálevů
?
Jeden

Příbuzné články

Obecné zásady pro přípravu čaje

Publikováno: 29. 7. 2019

Příprava lahodného čaje nemusí být nikterak složitá. Může jít o svižný ranní čaj, relaxaci, kdy si každý nálev patřičně a v klidu vychutnáme nebo o rituál.

celý článek

Zpracování čajových sort

Publikováno: 14. 10. 2016

Ačkoliv se na různých místech světa výrobní postupy pro vznik čaje odlišují, páteřní úkony zůstávají stejné. Všechny druhy čaje jsou vyráběny z téže rostliny – Čajovníku čínského. 

celý článek

Čínský čaj Pu Erh a jeho cesta do současnosti

Publikováno: 14. 10. 2016

Pu Erh nese své jméno nikoliv podle pěstební oblasti, ale podle malého města v činské provincii Yunnan, kde pěstitelé čajových keřů a výrobci čaje prodávali své čaje.

celý článek

Čaje a Čína

Publikováno: 14. 10. 2016

Čaj je fenomén s krásnou tisíciletou historií protkanou nejrůznějšími legendami a příběhy, které z něj tvoří nápoj doslova magický. Vše kolem čaje se začalo formovat v Číně.

celý článek

Čínský čaj Pu Erh a jeho zpracování

Publikováno: 1. 8. 2019

Zpracování čaje Pu Erh je zajímavý proces, na jehož konci jsou čajové lístky slisované do různých tvarů. Povíme si o sklízení, fermentaci, polotavru Maocha a Sheng a Shu Pu Erhu.

celý článek

Chceš vědět o novinkách a akcích jako první?

Chceš vědět o novinkách a akcích jako první?

Tak neváhej a přihlaš se do našeho zpravodaje.

Tento web používá cookies Abychom Vám mohli v tomto eshopu nabídnout kvalitní služby a pokročilé funkce, využíváme cookies. Prohlížením tohoto webu s tímto souhlasíte. Pro více informací o cookies a jejich případném blokování navštivte článek Cookies Rozumím