Není nad to poznávat kulturu cizích zemí skrze jejich tradiční nápoje a jídla. V Maroku je takovým nápojem Tuareg. Představuje sociální prvek a bývá také součástí prodeje a obchodu, prodejci na trhu vám jej často nabídnou během návštěvy jejich stánku. Je neslušné odmítnout nebo sjednávat cenu během podávání.
Marocká máta v porovnání s českou mátou jemnější a není tolik pronikavá a výrazná, avšak stále přijemně pikantní. Čínský zelený čaj Gunpowder propůjčuje směsi ovocné prvky, znatelnější svíravost a svěžest. V Maroku je Tuareg považován za dezertní čaj, neboť dobře doplňuje celou řadu jídel - vyjma dezertů také jehněčí maso, hrášek nebo ovocné saláty. Pije se silný čaj obvykle výrazně slazený. Velmi osvěžující a vysoko energetický.
Příprava 12g čaje v 0,5l konvičce:
- Čaj zalijeme horkou vodou a na mírném plameni necháme vzpěnit.
- Následně necháme krátce odstát a scedíme.
- Podle chuti osladíme cukrem.
- Pokud je připravený slabší nálev, dobře se popíjí také neoslazený.