Saké je tradiční alkoholický nápoj spojovaný především s Japonskem. Často označované jako rýžové víno, ale v různých regionech Japonska se takto označují také lihoviny vyrobené z brambor, obilovin, cukrové třtiny apod. Při výrobě saké se dodržuje podobný postup jako při výrobě piva. Rýže se vaří podobně jako slad a po vychladnutí se "infikuje" plísní, která dokáže štěpit škrob z rýže na cukry, ze kterého následně kvasí a vzniká alkohol. Výsledný nápoj obsahuje kolem 20 % alkoholu, ale většinou se ředí na 15% pro jemnější chuť. I přesto, že se saké označuje jako víno, je nejlepší, když je čerstvé, oproti klasickému vínu, které se může archivovat.

Rychlé info
Keramická saké souprava Japan Kasumi 5 ksObrázek (1)

Keramická saké souprava Japan Kasumi 5 ks

Skladem
904 Kč
Japonská keramická pěti dílná souprava na saké Kasumi
Rychlé info
Keramická saké souprava Japan Hisako 5 ksObrázek (1)

Keramická saké souprava Japan Hisako 5 ks

Skladem
904 Kč
Japonská keramická pěti dílná souprava na saké Hisako
Rychlé info
Porcelánová saké souprava Japan Blue Grey 5ks

Porcelánová saké souprava Japan Blue Grey 5ks

Skladem
810 Kč
Japonská porcelánová pěti dílná souprava na saké Blue Grey