+420 777 788 854 Po - Pá 9 - 17 hod.

Bangwei Qiaomu Shu Pu Erh Tuo Cha 2006 - 10 g

Vzorek 10g tmavé Tuo Cha, lahodné smetanové chuti s oříškovými tóny a silným povzbudivým účinkem.

46,00 Kč 40,00 Kč bez DPH
16.12. u Vás
Země původu:
Čína
Dostupnost:
Skladem (5+ks) - 16.12. u Vás
Katalogové číslo:
7792B
Skladem:
9 ks


  • Poštovné zdarma již od 1000 Kč
  • 99% zboží skladem
  • Osobní odběry zdarma
  • Dodání do 24 hodin

Popis zboží

Bangwei Tuo Cha pochází z malé vesnice Bang Wei v okrese Lancang v provincii Jün-nan. Tato starobylá čajová oblast se nachází na břehu řeky Mekongu, obklopena vysokými horami s hustými lesy. Mikroklima této oblasti je teplé a vlhké, ovzduší je zde čisté. To místním zemědělcům umožňuje pěstovat zdravé čajovníky s vysoce kvalitními listy, ze kterých se pak vyrábí i tato kvalitní tmavá Tuo Cha.

Nálev má jedinečnou sladkou chuť s dlouhotrvající plnou vůní.

Doporučená příprava 0,6 litru čaje:

cca 10g čaje zalít cca 95°C převařenou vodou na 3 až 5 minut.
Možno zalévat opakovaně, dokud čaj "pouští" chuť.

Parametry

Parametr Popis
Zpracování
?
Druhotně ferm. černé
Hmotnost
?
10 g
Balení
?
Papírový obal
Počet nálevů
?
Dva

Příbuzné články

Obecné zásady pro přípravu čaje

Publikováno: 29. 7. 2019

Příprava lahodného čaje nemusí být nikterak složitá. Může jít o svižný ranní čaj, relaxaci, kdy si každý nálev patřičně a v klidu vychutnáme nebo o rituál.

celý článek

Čajovník čínský

Publikováno: 14. 10. 2016

Čajovník čínský je stálezelená rostlina s lesklými a po okraji zoubkovanými listy. Známa je ve dvou primárních varietách: Camellia sinensis varieta sinensis a Camellia Sinensis varieta assamica.

celý článek

Zpracování čajových sort

Publikováno: 14. 10. 2016

Ačkoliv se na různých místech světa výrobní postupy pro vznik čaje odlišují, páteřní úkony zůstávají stejné. Všechny druhy čaje jsou vyráběny z téže rostliny – Čajovníku čínského. 

celý článek

Čínský čaj Pu Erh a jeho cesta do současnosti

Publikováno: 14. 10. 2016

Pu Erh nese své jméno nikoliv podle pěstební oblasti, ale podle malého města v činské provincii Yunnan, kde pěstitelé čajových keřů a výrobci čaje prodávali své čaje.

celý článek

Čaje a Čína

Publikováno: 14. 10. 2016

Čaj je fenomén s krásnou tisíciletou historií protkanou nejrůznějšími legendami a příběhy, které z něj tvoří nápoj doslova magický. Vše kolem čaje se začalo formovat v Číně.

celý článek

Čínský čaj Pu Erh a jeho zpracování

Publikováno: 1. 8. 2019

Zpracování čaje Pu Erh je zajímavý proces, na jehož konci jsou čajové lístky slisované do různých tvarů. Povíme si o sklízení, fermentaci, polotavru Maocha a Sheng a Shu Pu Erhu.

celý článek

Chceš vědět o novinkách a akcích jako první?

Chceš vědět o novinkách a akcích jako první?

Tak neváhej a přihlaš se do našeho zpravodaje.

Tento web používá cookies Abychom Vám mohli v tomto eshopu nabídnout kvalitní služby a pokročilé funkce, využíváme cookies. Prohlížením tohoto webu s tímto souhlasíte. Pro více informací o cookies a jejich případném blokování navštivte článek Cookies Rozumím