+420 777 788 854 Po - Pá 9 - 17 hod.

Tmavý čaj China Yunnan Pu Erh - 1kg

Čaj velmi tmavého nálevu a silné, pronikavé chuti. Balení 1kg v uzavíratelném zip sáčku.

850,00 Kč 739,13 Kč bez DPH

Zvolené zboží nelze vložit do košíku.

Země původu:
Čína
Dostupnost:
Dočasně vyprodáno
Katalogové číslo:
100188009


  • Poštovné zdarma již od 1000 Kč
  • 99% zboží skladem
  • Osobní odběry zdarma
  • Dodání do 24 hodin

Popis zboží

Čaj velmi tmavého nálevu a silné, pronikavé chuti, vyráběný zpravidla v provincii Yunnanu z velkolistých keříků prastaré varianty Ta-jie. První zmínky o tomto čaji jak jej známe dnes pocházejí z 15. století.

Oblast Yunnan je asi nejvíce známá právě produkcí čaje typu Pu Erh, který je pojmenován podle stejnojmenného města, kde se kdysi dávno čile obchodovalo s čajem, přičemž každý zde obchodovaný čaj se nazýval Pu Erhem. Později, když se stal tento čaj slavný, přicházelo do oblasti Yunnanu mnoho obchodníků s čaji z jiných pěstitelských obastí, které buď míchali s Pu Erhem nebo je pouze prodávali pod jménem Pu Erh, což umožňovalo zvyšovat prodejní cenu. V současnosti platí definice, dle které smí být Pu Erh čaj natrhaný z velkolisté variety čajovníku rostoucího pouze v provincii Yunnan.

Příprava 10g čaje v 0,5l konvičce:

1. nálev: voda o teplotě cca 95°C, louhovat 3 až 8 minut.

Pozn. k přípravě: uvedené časy jsou orientační a je např. dobré si po určitém čase louhování slít trochu čaje, ochutnat jej a případně celý nálev scedit nebo nechat dál louhovat. Čaj vám má chutnat, a pokud např. preferujete silnější čaje, použijete více lístků, teplejší vodu nebo protáhnete dobu louhování. Nebojte se s čajem experimentovat, jen tak objevíte chutě, které vám budou sedět nejvíce.

Parametry

Parametr Popis
Zpracování
?
Druhotně ferm. černé
Hmotnost
?
1000 g
Balení
?
Al sáček
Počet nálevů
?
Jeden

Naposledy navštívené

Příbuzné články

Čínský čaj Pu Erh a jeho cesta do současnosti

Publikováno: 14. 10. 2016

Pu Erh nese své jméno nikoliv podle pěstební oblasti, ale podle malého města v činské provincii Yunnan, kde pěstitelé čajových keřů a výrobci čaje prodávali své čaje.

celý článek

Čínský čaj Pu Erh a jeho zpracování

Publikováno: 1. 8. 2019

Zpracování čaje Pu Erh je zajímavý proces, na jehož konci jsou čajové lístky slisované do různých tvarů. Povíme si o sklízení, fermentaci, polotavru Maocha a Sheng a Shu Pu Erhu.

celý článek

Chceš vědět o novinkách a akcích jako první?

Chceš vědět o novinkách a akcích jako první?

Tak neváhej a přihlaš se do našeho zpravodaje.

Ochrana proti spamu vložte 3 znaky z obrázku:
image  
Tento web používá cookies Abychom Vám mohli v tomto eshopu nabídnout kvalitní služby a pokročilé funkce, využíváme cookies. Prohlížením tohoto webu s tímto souhlasíte. Pro více informací o cookies a jejich případném blokování navštivte článek Cookies Rozumím