+420 777 788 854 Po - Pá 9 - 17 hod.

Nan Nuo Mountain Shu Pu Erh 2014 10g

Vzorek 10g tmavého typu pu erhu s jemně medovou chutí a oříškovými tóny v dochuti.

29,00 Kč 25,22 Kč bez DPH
16.12. u Vás
Země původu:
Čína
Dostupnost:
Skladem (1ks) - 16.12. u Vás
Katalogové číslo:
7787B
Skladem:
1 ks


  • Poštovné zdarma již od 1000 Kč
  • 99% zboží skladem
  • Osobní odběry zdarma
  • Dodání do 24 hodin

Popis zboží

Tento čaj pochází z čajově proslulé hory, Nan Nuo. Tuto horu nalezneme mezi okresy Jinghong a Menghai jihozápadním směrem od řeky Mekong. Tato oblast je známa pro své starodávné čajovníky, které rostou ve výšce od 1500 do 1750 m n.m. s průměrnou roční teplotou od 16 do 18°C. Hora Nan Nuo je obklopena řekou Lancang a místními vesnicemi jako jsou Banpo, Yakou a mnoha dalšími venkovskými komunitami, které zde žijí přibližně od roku 1100 n.l. Obklopeni hustými lesy se mohou farmáři spolehnout pouze na koňskou dopravu, aby jejich čaj byl přepraven z této oblasti. Jednou za čas tak míří koňské karavany z Nan Nuo do ostatních míst. Horský Nan Nuo puerh je zřetelně rozdílný oproti ostatním puerhům zejména proto, že proces zrání trvá pouze půl měsíce, místo měsíce jednoho.

Doporučená příprava 0,6 litru čaje:

cca 10g čaje zalít cca 95°C převařenou vodou na 3 až 5 minut.
Možno zalévat opakovaně, dokud čaj "pouští" chuť.

Parametry

Parametr Popis
Zpracování
?
Druhotně ferm. černé
Hmotnost
?
10 g
Balení
?
Al sáček
Počet nálevů
?
Dva

Naposledy navštívené

Příbuzné články

Obecné zásady pro přípravu čaje

Publikováno: 29. 7. 2019

Příprava lahodného čaje nemusí být nikterak složitá. Může jít o svižný ranní čaj, relaxaci, kdy si každý nálev patřičně a v klidu vychutnáme nebo o rituál.

celý článek

Zpracování čajových sort

Publikováno: 14. 10. 2016

Ačkoliv se na různých místech světa výrobní postupy pro vznik čaje odlišují, páteřní úkony zůstávají stejné. Všechny druhy čaje jsou vyráběny z téže rostliny – Čajovníku čínského. 

celý článek

Čínský čaj Pu Erh a jeho cesta do současnosti

Publikováno: 14. 10. 2016

Pu Erh nese své jméno nikoliv podle pěstební oblasti, ale podle malého města v činské provincii Yunnan, kde pěstitelé čajových keřů a výrobci čaje prodávali své čaje.

celý článek

Čaje a Čína

Publikováno: 14. 10. 2016

Čaj je fenomén s krásnou tisíciletou historií protkanou nejrůznějšími legendami a příběhy, které z něj tvoří nápoj doslova magický. Vše kolem čaje se začalo formovat v Číně.

celý článek

Čínský čaj Pu Erh a jeho zpracování

Publikováno: 1. 8. 2019

Zpracování čaje Pu Erh je zajímavý proces, na jehož konci jsou čajové lístky slisované do různých tvarů. Povíme si o sklízení, fermentaci, polotavru Maocha a Sheng a Shu Pu Erhu.

celý článek

Chceš vědět o novinkách a akcích jako první?

Chceš vědět o novinkách a akcích jako první?

Tak neváhej a přihlaš se do našeho zpravodaje.

Tento web používá cookies Abychom Vám mohli v tomto eshopu nabídnout kvalitní služby a pokročilé funkce, využíváme cookies. Prohlížením tohoto webu s tímto souhlasíte. Pro více informací o cookies a jejich případném blokování navštivte článek Cookies Rozumím