+420 777 788 854 Po - Pá 9 - 17 hod.

Tmavý čaj Pu Erh Mini Beng Cha - 1ks

Tmavý čaj Pu Erh Mini Beng Cha  - 1ks

Vynikající, silně lisovaný čaj typu Pu Erh, sbíraný z divoce rostoucích čajovníků nad 50 let stáří. Balení 1ks.

22,00 Kč 19,13 Kč bez DPH
zítra u Vás
Země původu:
Čína
Dostupnost:
Skladem (4ks) - zítra u Vás
Katalogové číslo:
1386
Skladem:
4 ks


  • Poštovné zdarma již od 1000 Kč
  • 99% zboží skladem
  • Osobní odběry zdarma
  • Dodání do 24 hodin

Popis zboží

Brzká jarní sklizeň 2012 při jarním čínském svátku Ming Qiang. Vynikající, silně lisovaný čaj typu Pu Erh, sbíraný z divoce rostoucích čajovníků nad 50 let stáří. V Číně je považován za univerzální lék, dodávající energii a prodlužující život. Podporující metabolismus, snižující hladinu cholesterolu a cukru v krvi, příznivě ovlivňující trávení s antibakteriálními účinky a pomáhá vylučovat jedy z těla(škodlivé látky, toxíny).

Oblast a rok sběru: Xishuangbanna Menghai region rok 2012
Váha cca 9g.

Doporučená příprava pro 0,4l čaje:

10g čaje zalít cca 95°C převařenou vodou na 3 až 8 minut. Možno zalít podruhé.

Parametry

Parametr Popis
Zpracování
?
Druhotně ferm. černé
Hmotnost
?
10 g
Balení
?
Papírový obal
Počet nálevů
?
Dva

Příbuzné články

Obecné zásady pro přípravu čaje

Publikováno: 29. 7. 2019

Příprava lahodného čaje nemusí být nikterak složitá. Může jít o svižný ranní čaj, relaxaci, kdy si každý nálev patřičně a v klidu vychutnáme nebo o rituál.

celý článek

Zpracování čajových sort

Publikováno: 14. 10. 2016

Ačkoliv se na různých místech světa výrobní postupy pro vznik čaje odlišují, páteřní úkony zůstávají stejné. Všechny druhy čaje jsou vyráběny z téže rostliny – Čajovníku čínského. 

celý článek

Čínský čaj Pu Erh a jeho cesta do současnosti

Publikováno: 14. 10. 2016

Pu Erh nese své jméno nikoliv podle pěstební oblasti, ale podle malého města v činské provincii Yunnan, kde pěstitelé čajových keřů a výrobci čaje prodávali své čaje.

celý článek

Čaje a Čína

Publikováno: 14. 10. 2016

Čaj je fenomén s krásnou tisíciletou historií protkanou nejrůznějšími legendami a příběhy, které z něj tvoří nápoj doslova magický. Vše kolem čaje se začalo formovat v Číně.

celý článek

Čínský čaj Pu Erh a jeho zpracování

Publikováno: 1. 8. 2019

Zpracování čaje Pu Erh je zajímavý proces, na jehož konci jsou čajové lístky slisované do různých tvarů. Povíme si o sklízení, fermentaci, polotavru Maocha a Sheng a Shu Pu Erhu.

celý článek

Chceš vědět o novinkách a akcích jako první?

Chceš vědět o novinkách a akcích jako první?

Tak neváhej a přihlaš se do našeho zpravodaje.

Ochrana proti spamu vložte 3 znaky z obrázku:
image  
Tento web používá cookies Abychom Vám mohli v tomto eshopu nabídnout kvalitní služby a pokročilé funkce, využíváme cookies. Prohlížením tohoto webu s tímto souhlasíte. Pro více informací o cookies a jejich případném blokování navštivte článek Cookies Rozumím