+420 777 788 854 Po - Pá 9 - 17 hod.

Yi Gu Gongting Shu Pu Erh 2010 - 10g

Vzorek 10g tmavého typu pu erhu uváděný anglicky jako Ancient royal palace wild ripe puer - velmi silné chuti s dlouhotrvající dochutí.

42,00 Kč 36,52 Kč bez DPH
17.12. u Vás
Země původu:
Čína
Dostupnost:
Skladem (5+ks) - 17.12. u Vás
Katalogové číslo:
7786B
Skladem:
32 ks


  • Poštovné zdarma již od 1000 Kč
  • 99% zboží skladem
  • Osobní odběry zdarma
  • Dodání do 24 hodin

Popis zboží

Tento čaj byl vyprodukován ve vesnici Yiwu, které se nachází v Mengla - čajové oblasti v jihozápadní části regionu Xishuangbanna. Zdejší region má tak dlouhou tradici v pěstování čaje, že zdejší farmáři stále uctívají čajové předky a rostlinné bohy. Ty nejlepší pupeny jsou sbírány v únoru a jsou fermentovány tradičním způsobem, který vznikl za dynastie Qing. Již téměř dvě stě let získávají místní zemědělci díky svému jedinečnému know-how vysoce kvalitní čaj. Čaj je vhodný pro denní popíjení. Barva nálevu je jasně červená a hustá s jemnou a plnou chutí. Následující nálevy jsou bohaté na aroma, které se rozvíjí do sladko rýžové vůně. Kromě požitku z konzumace tento čaj také přináší užitek lidskému zdraví. Výrazně prospívá ke snížení cholesterolu a krevního tlaku a posiluje vitalitu žaludku.

Doporučená příprava 0,6 litru čaje:

cca 10g čaje zalít cca 95°C převařenou vodou na 3 až 5 minut.
Možno zalévat opakovaně, dokud čaj "pouští" chuť.

Parametry

Parametr Popis
Zpracování
?
Druhotně ferm. černé
Hmotnost
?
10 g
Balení
?
Al sáček
Počet nálevů
?
Dva

Naposledy navštívené

Příbuzné články

Obecné zásady pro přípravu čaje

Publikováno: 29. 7. 2019

Příprava lahodného čaje nemusí být nikterak složitá. Může jít o svižný ranní čaj, relaxaci, kdy si každý nálev patřičně a v klidu vychutnáme nebo o rituál.

celý článek

Zpracování čajových sort

Publikováno: 14. 10. 2016

Ačkoliv se na různých místech světa výrobní postupy pro vznik čaje odlišují, páteřní úkony zůstávají stejné. Všechny druhy čaje jsou vyráběny z téže rostliny – Čajovníku čínského. 

celý článek

Čínský čaj Pu Erh a jeho cesta do současnosti

Publikováno: 14. 10. 2016

Pu Erh nese své jméno nikoliv podle pěstební oblasti, ale podle malého města v činské provincii Yunnan, kde pěstitelé čajových keřů a výrobci čaje prodávali své čaje.

celý článek

Čaje a Čína

Publikováno: 14. 10. 2016

Čaj je fenomén s krásnou tisíciletou historií protkanou nejrůznějšími legendami a příběhy, které z něj tvoří nápoj doslova magický. Vše kolem čaje se začalo formovat v Číně.

celý článek

Čínský čaj Pu Erh a jeho zpracování

Publikováno: 1. 8. 2019

Zpracování čaje Pu Erh je zajímavý proces, na jehož konci jsou čajové lístky slisované do různých tvarů. Povíme si o sklízení, fermentaci, polotavru Maocha a Sheng a Shu Pu Erhu.

celý článek

Chceš vědět o novinkách a akcích jako první?

Chceš vědět o novinkách a akcích jako první?

Tak neváhej a přihlaš se do našeho zpravodaje.

Tento web používá cookies Abychom Vám mohli v tomto eshopu nabídnout kvalitní služby a pokročilé funkce, využíváme cookies. Prohlížením tohoto webu s tímto souhlasíte. Pro více informací o cookies a jejich případném blokování navštivte článek Cookies Rozumím