+420 777 788 854 Po - Pá 9 - 17 hod.

Yiwu ancient Gushu Shu Pu Erh 2013 - 10 g

Tmavý pu erh lahodné chuti a velmi silných nálevů. Vynikající povzbudivý účinek, dlouhý smetanově ořechový aftertaste.

23,00 Kč 20,00 Kč bez DPH
10.12. u Vás
Země původu:
Čína
Dostupnost:
Skladem (5+ks) - 10.12. u Vás
Katalogové číslo:
7793B
Skladem:
23 ks


  • Poštovné zdarma již od 1000 Kč
  • 99% zboží skladem
  • Osobní odběry zdarma
  • Dodání do 24 hodin

Popis zboží

Yiwu ancient Gushu tmavý pu-erh je vyráběn ve vesnici Yiwu, která se nachází v Mengla, v oblasti proslulé pěstováním čaje, nalézající se v jihozápadním regionu Xishuangbanna. Tento region má dlouhověkou tradici tradičního čajového zemědělství, v němž místní farmáři stále uctívají své předky a přírodní božstva.

Yiwu je jedna z šesti částí Dasanu, šesti horských oblastí s tradicí pěstování čaje a výroby Pu Erhu. Dasanská čajová kultura pochází z 8. století, období dynastie Tang. V této době zde začínala stezka, po které čajové karavany převážely čaj z vesnice Yiwu do Hongkongu, Indie, Laosu a Thajska. Jiná cesta byla používána k přepravě zdejšího čaje do Tibetu. Yiwu se v této době doslova stalo posvátným místem výroby čaje pu-erh.

Doporučená příprava 0,6 litru čaje:

cca 10g čaje zalít cca 95°C převařenou vodou na 3 až 5 minut.
Možno zalévat opakovaně, dokud čaj "pouští" chuť.

Parametry

Parametr Popis
Zpracování
?
Druhotně ferm. černé
Hmotnost
?
10 g
Balení
?
Al sáček
Počet nálevů
?
Tři a více

Příbuzné články

Obecné zásady pro přípravu čaje

Publikováno: 29. 7. 2019

Příprava lahodného čaje nemusí být nikterak složitá. Může jít o svižný ranní čaj, relaxaci, kdy si každý nálev patřičně a v klidu vychutnáme nebo o rituál.

celý článek

Zpracování čajových sort

Publikováno: 14. 10. 2016

Ačkoliv se na různých místech světa výrobní postupy pro vznik čaje odlišují, páteřní úkony zůstávají stejné. Všechny druhy čaje jsou vyráběny z téže rostliny – Čajovníku čínského. 

celý článek

Čínský čaj Pu Erh a jeho cesta do současnosti

Publikováno: 14. 10. 2016

Pu Erh nese své jméno nikoliv podle pěstební oblasti, ale podle malého města v činské provincii Yunnan, kde pěstitelé čajových keřů a výrobci čaje prodávali své čaje.

celý článek

Čaje a Čína

Publikováno: 14. 10. 2016

Čaj je fenomén s krásnou tisíciletou historií protkanou nejrůznějšími legendami a příběhy, které z něj tvoří nápoj doslova magický. Vše kolem čaje se začalo formovat v Číně.

celý článek

Čínský čaj Pu Erh a jeho zpracování

Publikováno: 1. 8. 2019

Zpracování čaje Pu Erh je zajímavý proces, na jehož konci jsou čajové lístky slisované do různých tvarů. Povíme si o sklízení, fermentaci, polotavru Maocha a Sheng a Shu Pu Erhu.

celý článek

Chceš vědět o novinkách a akcích jako první?

Chceš vědět o novinkách a akcích jako první?

Tak neváhej a přihlaš se do našeho zpravodaje.

Tento web používá cookies Abychom Vám mohli v tomto eshopu nabídnout kvalitní služby a pokročilé funkce, využíváme cookies. Prohlížením tohoto webu s tímto souhlasíte. Pro více informací o cookies a jejich případném blokování navštivte článek Cookies Rozumím