+420 777 788 854 Po - Pá 9 - 17 hod.

Yiwu ancient Sheng Pu Erh Tuo Cha 2013 240g

Jemná, silně lisovaná Tuo Cha velmi dobrých zdravotních a povzbuzujících účinků.

463,00 Kč 402,61 Kč bez DPH
zítra u Vás
Země původu:
Čína
Dostupnost:
Skladem (4ks) - zítra u Vás
Katalogové číslo:
7790A
Skladem:
4 ks


  • Poštovné zdarma již od 1000 Kč
  • 99% zboží skladem
  • Osobní odběry zdarma
  • Dodání do 24 hodin

Popis zboží

Počátek výroby Yiwu ancient tuo cha spadá do období vlády dynastie Ming 1368-1644 n.l. Právě v této době se vyvinula forma lisování čaje do podoby hnízda – tuo cha. Protože přeprava čaje koňskými karavanami do východní Asie, Bhútánu, Sikkimu, Indie a dále byla velmi náročná, přešli výrobci na lisovanou formu čaje, které byla pro přepravu na velkou dálku vhodnější a pro čaj šetrnější. Nálev tohoto zeleného pu erhu má jasně žlutou barvu, jemně nasládlou příjemnou chuť a dlouhotrvající povzbuzující účinek.

V čínské medicíně se zelený pu erh používá k detoxikaci jater. Zlepšuje zrak a snižuje také hladinu cholesterolu, kyseliny močové v krvi a přispívá hubnutí. Yiwu ancient tuo cha je velmi vhodný pro archivaci.

Doporučená příprava 0,6 litru čaje:

cca 10g čaje zalít cca 70°C převařenou vodou na 3 až 5 minut.
Možno zalévat opakovaně, dokud čaj "pouští" chuť.

Parametry

Parametr Popis
Zpracování
?
Druhotně ferm. zelené
Hmotnost
?
250 g
Balení
?
Papírový obal
Počet nálevů
?
Tři a více

Příbuzné články

Obecné zásady pro přípravu čaje

Publikováno: 29. 7. 2019

Příprava lahodného čaje nemusí být nikterak složitá. Může jít o svižný ranní čaj, relaxaci, kdy si každý nálev patřičně a v klidu vychutnáme nebo o rituál.

celý článek

Zpracování čajových sort

Publikováno: 14. 10. 2016

Ačkoliv se na různých místech světa výrobní postupy pro vznik čaje odlišují, páteřní úkony zůstávají stejné. Všechny druhy čaje jsou vyráběny z téže rostliny – Čajovníku čínského. 

celý článek

Čínský čaj Pu Erh a jeho cesta do současnosti

Publikováno: 14. 10. 2016

Pu Erh nese své jméno nikoliv podle pěstební oblasti, ale podle malého města v činské provincii Yunnan, kde pěstitelé čajových keřů a výrobci čaje prodávali své čaje.

celý článek

Čaje a Čína

Publikováno: 14. 10. 2016

Čaj je fenomén s krásnou tisíciletou historií protkanou nejrůznějšími legendami a příběhy, které z něj tvoří nápoj doslova magický. Vše kolem čaje se začalo formovat v Číně.

celý článek

Čínský čaj Pu Erh a jeho zpracování

Publikováno: 1. 8. 2019

Zpracování čaje Pu Erh je zajímavý proces, na jehož konci jsou čajové lístky slisované do různých tvarů. Povíme si o sklízení, fermentaci, polotavru Maocha a Sheng a Shu Pu Erhu.

celý článek

Chceš vědět o novinkách a akcích jako první?

Chceš vědět o novinkách a akcích jako první?

Tak neváhej a přihlaš se do našeho zpravodaje.

Ochrana proti spamu vložte 3 znaky z obrázku:
image  
Tento web používá cookies Abychom Vám mohli v tomto eshopu nabídnout kvalitní služby a pokročilé funkce, využíváme cookies. Prohlížením tohoto webu s tímto souhlasíte. Pro více informací o cookies a jejich případném blokování navštivte článek Cookies Rozumím