Zelený čaj - čaj s minimální oxidací - Gramáž čaje - 50 g



Ovocný čaj Matcha Ice Cream


Zelený čaj Japan Tamaryokucha


Bylinný čaj Eukalyptus list - řez (Eucalypti)


Zelený čaj China Yunnan Green


Zelený čaj China Wujuan


Zelený čaj Japan Genmaicha Miyazaki


Zelený čaj China Zhejiang Chun Mee (Vzácné obočí)


Zelený čaj China Jiangsu Pi Lo Chun


Zelený aromatizovaný čaj Cool Passionfruit


Zelený aromatizovaný čaj Morning Light


Polozelený aromatizovaný čaj Tibetan Fortune


Zelený aromatizovaný čaj Melon Pineapple


Zelený čaj Vietnam Yen Bai Pin Ho Jade Wild Green Special


Zelený čaj China Yunnan Pu Erh Green Mao Cha


Zelený aromatizovaný čaj Blackberry Jasmine


Zelený aromatizovaný čaj Mango


Zelený aromatizovaný čaj China Sencha Wildcherry


Zelený aromatizovaný čaj China Sencha Japanese Lime


Zelený čaj China Yunnan Green Snail


Práškový zelený čaj Japan Matcha


Zelený čaj Japan Bancha


Zelený čaj Pi Lo Chun Jiangsu Ming Qian Dong Shan


Polozelený aromatizovaný čaj Orange Flower Oolong


Zelený aromatizovaný čaj Sencha Maharádža of Radžastan


Zelený aromatizovaný čaj China Sencha Ovocná zahrada

Vietnamský čaj - příznivá cena v kombinaci s lahodnou chutí
Zelené čaje patří také k nejčastěji popíjeným vietnamským čajům v naší zemi. Výhodou vietnamských čajů je jejich příznivá cena v kombinaci s lahodnou chutí.

Zimní období japonského zeleného čaje
V oblasti Uji většinou napadne pouze okolo 10 cm sněhu. V této době čekají čajovníky trpělivě na jaro. Keřům mladším čtyři roky musí farmáři věnovat speciální péči.

Dny sněhu na japonské čajové plantáži
V oblasti Uji většinou napadne pouze okolo 10 cm sněhu. V této době čekají čajovníky trpělivě na jaro. Keřům mladším čtyři roky musí farmáři věnovat speciální péči.

Příprava zelených čínských čajů
Zelené čaje patří v Číně k nejoblíbenějším čajům a popíjí se zde pravděpodobně už přes pět tisíc let. Vybrali jsme pro Vás několik zástupců a uvádíme zde doporučené návody pro jejich přípravu.

Letní období japonského zeleného čaje
Nibancha – druhá sklizeň čajových lístků probíhá v období během června a července. Brzy poté ji vystřídá třetí sklizeň – Sanbancha. Svou kvalitou a chutí se tyto sklizně až za první sklizeň.

Druhy japonských čajů
Japonské zelené čaje tvoří pestrou paletu, ze které si vybere každý milovník čaje. Pro japonské čaje je typická strojová sklizeň, zastiňování některých čajových zahrad a zastavení oxidace horkou párou.

Proč je čaj pěstovaný v provincii Uji záviděníhodný
Čaje z oblasti Uji mají omamnější chuť a vznešenější barvu, než je tomu u jiných japonských provincií. Mezi farmáři a obchodníky v čajovém průmyslu se cení výjimečné postavení této oblasti.

Matcha - Mačča - japonský práškový zelený čaj
Japonský práškový čaj Matcha je unikátní svým způsobem zpracování a svojí historií. Jeho cesta začíná v Číně a v 12. století také v Japonsku.

Jarní období japonského zeleného čaje
První sklizeň japonských zelených čajů se nazývá Ichibancha. V překladu se jedná o „nový čaj“ nebo "první čajovou sklizeň roku“. Čajové keře jsou po období klidu plné čerstvosti, síly a živin.

Podzim na japonské čajové plantáži
Podzim je pro čajové plantáže kritickým obdobím. Čajovníky vykazují v tomto období nejrychlejší růst a farmáři se z toho důvodu snaží koncem léta a začátkem podzimu půdu obohacovat o živiny.

Japonský čajový obřad
Japonský čajový obřad je tradičním rituálem ovlivněným zen buddhismem, při němž je práškový zelený čaj zvaný matcha obřadně připravován čajovým mistrem a servírován malé skupině hostů.

Dopřejte si lahodný čaj z Vietnamu
Zelené čaje patří také k nejčastěji popíjeným vietnamským čajům v naší zemi. Výhodou vietnamských čajů je jejich příznivá cena v kombinaci s lahodnou chutí.

Čajem prodchnutý (nejen) vánoční dárek
Vymyslet originální dárek může být poměrně náročnou záležitostí. Pokud však má váš cílový objekt zálibu v popíjení čaje, máte vyhráno. Vyberte dárek za pomoci našeho dárkového rozcestníku světem čaje.

Čaj pro každou denní dobu
Čaj může být vaším společníkem v průběhu celého dne. Jeho příprava a popíjení nám umožňují relaxovat, doplnit energii a připravit organismus do přicházejícího dne.

Letní osvěžení v podobě ledových čajů
Více a více se blíží horké letní dny a mnozí určitě uvažujete nad šálkem horkého čaje o jeho přeměně v osvěžující a povzbuzující chladivý nápoj. Povíme vám, jak na to!

Recepty plné osvěžujících čajů!
S čajem se dá doslova čarovat a vyjma klasického horkého nápoje s ním vyčarujete pestrou paletu ledových variant do horkých letních dnů.

Guricha, Tamaryokucha nebo Kamairicha?
Tamaryokucha a Kamairicha jsou v japonské produkci čaje specifické tím, že kopírují některé čínské pracovní postupy. Oba dva typy čaje vám níže blíže přiblížíme a vysvětlíme historii jejich původu.

Meditace, vonné esence, mindfulness a čaj
Propojte meditaci, čaj a mindfulness! Víte, že čaj popíjeli už kdysi dávno buddhisté při svých meditacích, neboť pomáhal udržovat bdělý stav mysli?

Čaje a Čína - jak to bylo s čajem v Číně
Čaj je fenomén s krásnou tisíciletou historií protkanou nejrůznějšími legendami a příběhy, které z něj tvoří nápoj doslova magický. Vše kolem čaje se začalo formovat v Číně.

Příprava japonských zelených čajů
Vybrali jsme pro vás tři typické zástupce japonských zelených čajů, které si společně připravíme. Jednolivé čaje vám přiblížíme a povíme si také, jakou konvičku zvolit pro jejich přípravu.

Pozitivní účinky nejen zeleného čaje
Čajovník čínský mnozí považují za úžasnou rostlinu poskytující nejenom nápoj nepřeberného množství chutí a vůní, ale také za nápoj se širokým spektrem zdravotních benefitů.