+420 777 788 854 Po - Pá 9 - 17 hod.

Zelený čaj Ceylon Green OPA Dimbula - 100g

Ceylonský zelený čaj z oblasti Dimbula. Čaj vytvářející osobitý nálev s mírnou kyselostí, kořeněností a lehkým ovocným podtónem. Balení 100g v uzavíratelném zipovém sáčku.

117,00 Kč 101,74 Kč bez DPH
11.8. u Vás
Země původu:
Srí Lanka (Cejlon)
Dostupnost:
Skladem (2ks) - 11.8. u Vás
Katalogové číslo:
2475A
Skladem:
2 ks


  • Poštovné zdarma již od 1000 Kč
  • 99% zboží skladem
  • Osobní odběry zdarma
  • Dodání do 24 hodin

Popis zboží

Čaje z Dimbuly patří k nejslavnějším cejlonským čajům. Dimbula je totiž jednou z prvních oblastí, kde byly po kávové katastrofě (veškerou produkci zničilo masivní rozšíření rzi Hemileia vastatrix) vysázeny v roce 1870 čajové keře. Obdobně jako Nuwara Eliya je Dimbula během srpna a září typická monzuny, nejlepší čaje tak produkují sklizně v sušších lednových a únorových měsících. Čajové listy jsou dlouhé a dodavají čaji lahodnou chuť, příjemně silné tělo a pronikavou vůni. Zdejší čajové keře rostou ve výškách 1100 až 1500 metrů nad mořem, což z nich činí čaje převážně vysokých poloh.

Čhuť tohoto čaje je osobitá, mírně kysele kořeněná, dlouhotrvají v ústech a s lehkým ovocným podtónem.

Příprava 10g čaje v 0,5l konvičce:

1. nálev: voda o teplotě cca 75°C, louhovat 2 až 3 minuty,
2. nálev: voda o teplotě cca 85°C, louhovat 2 až 3 minuty.

Pozn. k přípravě: uvedené časy jsou orientační a je např. dobré si po určitém čase louhování slít trochu čaje, ochutnat jej a případně celý nálev scedit nebo nechat dál louhovat. Čaj vám má chutnat, a pokud např. preferujete silnější čaje, použijete více lístků, teplejší vodu nebo protáhnete dobu louhování. Nebojte se s čajem experimentovat, jen tak objevíte chutě, které vám budou sedět nejvíce.

Parametry

Parametr Popis
Zpracování
?
Zelené
Hmotnost
?
100 g
Balení
?
Al sáček
Počet nálevů
?
Dva

Příbuzné články

Historie čaje

Publikováno: 14. 10. 2016

Čaj je nápoj, který nás provází každodenním životem a mnoha lidem se možná proto zdá až příliš všední a obyčejný. Je téměř neuvěřitelné, že se v Evropě objevil teprve před několika sty lety. 

celý článek

Obecné zásady pro přípravu čaje

Publikováno: 29. 7. 2019

Příprava lahodného čaje nemusí být nikterak složitá. Může jít o svižný ranní čaj, relaxaci, kdy si každý nálev patřičně a v klidu vychutnáme nebo o rituál.

celý článek

Zpracování čajových sort

Publikováno: 14. 10. 2016

Ačkoliv se na různých místech světa výrobní postupy pro vznik čaje odlišují, páteřní úkony zůstávají stejné. Všechny druhy čaje jsou vyráběny z téže rostliny – Čajovníku čínského. 

celý článek

Pozitivní účinky nejen zeleného čaje

Publikováno: 12. 8. 2019

Čajovník čínský mnozí považují za úžasnou rostlinu poskytující nejenom nápoj nepřeberného množství chutí a vůní, ale také za nápoj se širokým spektrem zdravotních benefitů.

celý článek

Chceš vědět o novinkách a akcích jako první?

Chceš vědět o novinkách a akcích jako první?

Tak neváhej a přihlaš se do našeho zpravodaje.

Ochrana proti spamu vložte 3 znaky z obrázku:
image  
Tento web používá cookies Abychom Vám mohli v tomto eshopu nabídnout kvalitní služby a pokročilé funkce, využíváme cookies. Prohlížením tohoto webu s tímto souhlasíte. Pro více informací o cookies a jejich případném blokování navštivte článek Cookies Rozumím