+420 777 788 854 Po - Pá 9 - 17 hod.

Zelený čaj Ceylon OP Green Indulgashinna - 100g

Vynikající ceylonský zelený čaj Ceylon OP green Indulgashinna z plantáží Indulgashinna. Balení 100g v uzavíratelném zipovém sáčku.

255,00 Kč 221,74 Kč bez DPH
10.12. u Vás
Země původu:
Srí Lanka (Cejlon)
Dostupnost:
Skladem (2ks) - 10.12. u Vás
Katalogové číslo:
1859A
Skladem:
2 ks


  • Poštovné zdarma již od 1000 Kč
  • 99% zboží skladem
  • Osobní odběry zdarma
  • Dodání do 24 hodin

Popis zboží

Vypěstován a zpracován v zahradách Idulgashinna v oblasti Uva ve východní části Sri Lanky ( východně od další velice známých oblasti jako Nuwara Eliya a Dimbulla). Tyto zahrady jsou umístěny v nadmořské výšce  900 – 1900 m. Zkroucené listy se zasazují o světlý nálev se sladkou složkou a lehkou svíravostí, zemitostí a vegetálností.

Na Srí Lance je Uva druhou nejméně obývanou provincií se skromnou ekonomikou do velké míry závislou na plantážích produkujících čaj nebo cukr. Kopcovitý terén, ve kterém jsou situované čajové zahrady, vytváří spolu s větry zajímavý a nezaměnitelný charakter čaje.

Příprava 10g čaje v 0,5l konvičce:

1. nálev: voda o teplotě cca 80°C, louhovat 2 až 4 minuty,
2. nálev: voda o teplotě cca 90°C, louhovat 2 až 4 minuty.

Pozn. k přípravě: uvedené časy jsou orientační a je např. dobré si po určitém čase louhování slít trochu čaje, ochutnat jej a případně celý nálev scedit nebo nechat dál louhovat. Čaj vám má chutnat, a pokud např. preferujete silnější čaje, použijete více lístků, teplejší vodu nebo protáhnete dobu louhování. Nebojte se s čajem experimentovat, jen tak objevíte chutě, které vám budou sedět nejvíce.

Parametry

Parametr Popis
Zpracování
?
Zelené
Hmotnost
?
100 g
Balení
?
Al sáček
Počet nálevů
?
Dva

Příbuzné články

Obecné zásady pro přípravu čaje

Publikováno: 29. 7. 2019

Příprava lahodného čaje nemusí být nikterak složitá. Může jít o svižný ranní čaj, relaxaci, kdy si každý nálev patřičně a v klidu vychutnáme nebo o rituál.

celý článek

Zpracování čajových sort

Publikováno: 14. 10. 2016

Ačkoliv se na různých místech světa výrobní postupy pro vznik čaje odlišují, páteřní úkony zůstávají stejné. Všechny druhy čaje jsou vyráběny z téže rostliny – Čajovníku čínského. 

celý článek

Pozitivní účinky nejen zeleného čaje

Publikováno: 12. 8. 2019

Čajovník čínský mnozí považují za úžasnou rostlinu poskytující nejenom nápoj nepřeberného množství chutí a vůní, ale také za nápoj se širokým spektrem zdravotních benefitů.

celý článek

Chceš vědět o novinkách a akcích jako první?

Chceš vědět o novinkách a akcích jako první?

Tak neváhej a přihlaš se do našeho zpravodaje.

Tento web používá cookies Abychom Vám mohli v tomto eshopu nabídnout kvalitní služby a pokročilé funkce, využíváme cookies. Prohlížením tohoto webu s tímto souhlasíte. Pro více informací o cookies a jejich případném blokování navštivte článek Cookies Rozumím