+420 777 788 854 Po - Pá 9 - 17 hod.

Zelený čaj China Huang Shan Mao Jian - 200g

Vynikající třída čaje Huang Shan Mao Jian pocházejícího z provincie Hunan. Balení 200g čaje delikátní a lehce nasládlé krémové chuti.

407,00 Kč 353,91 Kč bez DPH

Zvolené zboží nelze vložit do košíku.

Země původu:
Čína
Dostupnost:
Dočasně vyprodáno
Katalogové číslo:
7996A


  • Poštovné zdarma již od 1000 Kč
  • 99% zboží skladem
  • Osobní odběry zdarma
  • Dodání do 24 hodin

Popis zboží

Tento čaj se běžně pěstuje v provincii Če-ťiang v okolí města Ťiou-kcheng, kde všude po kopcích rostou divoce čajovníky, aby je mohli místní dle chuti sbírat a nemuseli se příliš zabývat pěstováním. Nálev je krásné žlutozelené barvy a delikátní, nasládlé a krémové chuti s kaštanovými tóny. Podle některých informací byl tento typ čaje vyvinut v roce 1875. Řadí se k deseti nejznámějším čínským čajů.

Příprava 10g čaje v 0,5l konvičce:

1. nálev: voda o teplotě 70°C, louhovat 2 až 3 minuty,
2. nálev: voda o teplotě 80°C, louhovat 2 až 3 minuty,
3. nálev: voda o teplotě 90°C, louhovat 2 až 3 minuty.

Pozn. k přípravě: uvedené časy jsou orientační a je např. dobré si po určitém čase louhování slít trochu čaje, ochutnat jej a případně celý nálev scedit nebo nechat dál louhovat. Čaj vám má chutnat, a pokud např. preferujete silnější čaje, použijete více lístků, teplejší vodu nebo protáhnete dobu louhování. Nebojte se s čajem experimentovat, jen tak objevíte chutě, které vám budou sedět nejvíce.

Parametry

Parametr Popis
Zpracování
?
Zelené
Hmotnost
?
200 g
Balení
?
Al sáček
Počet nálevů
?
Tři a více

Příbuzné články

Obecné zásady pro přípravu čaje

Publikováno: 29. 7. 2019

Příprava lahodného čaje nemusí být nikterak složitá. Může jít o svižný ranní čaj, relaxaci, kdy si každý nálev patřičně a v klidu vychutnáme nebo o rituál.

celý článek

Zpracování čajových sort

Publikováno: 14. 10. 2016

Ačkoliv se na různých místech světa výrobní postupy pro vznik čaje odlišují, páteřní úkony zůstávají stejné. Všechny druhy čaje jsou vyráběny z téže rostliny – Čajovníku čínského. 

celý článek

Pozitivní účinky nejen zeleného čaje

Publikováno: 12. 8. 2019

Čajovník čínský mnozí považují za úžasnou rostlinu poskytující nejenom nápoj nepřeberného množství chutí a vůní, ale také za nápoj se širokým spektrem zdravotních benefitů.

celý článek

Čaje a Čína

Publikováno: 14. 10. 2016

Čaj je fenomén s krásnou tisíciletou historií protkanou nejrůznějšími legendami a příběhy, které z něj tvoří nápoj doslova magický. Vše kolem čaje se začalo formovat v Číně.

celý článek

Příprava zelených čínských čajů

Publikováno: 14. 10. 2016

Zelené čaje patří v Číně k nejoblíbenějším čajům a popíjí se zde pravděpodobně už přes pět tisíc let. Vybrali jsme pro Vás několik zástupců a uvádíme zde doporučené návody pro jejich přípravu.

celý článek

Chceš vědět o novinkách a akcích jako první?

Chceš vědět o novinkách a akcích jako první?

Tak neváhej a přihlaš se do našeho zpravodaje.

Tento web používá cookies Abychom Vám mohli v tomto eshopu nabídnout kvalitní služby a pokročilé funkce, využíváme cookies. Prohlížením tohoto webu s tímto souhlasíte. Pro více informací o cookies a jejich případném blokování navštivte článek Cookies Rozumím