Popis zboží
Vynikající třída zeleného čaje, který je součástí seznamu 50 slavných čínských čajů. Původně se pěstoval v blízkosti hory Dong Ting v provincii Jianxi. Pojmenován byl podle tvaru lístků připomínajících svým zkroucením šnečí ulitky. Velmi oblíbeným se stal během dynastie Ming a později za vlády dynastie Qing čajem, kterým se vzdávala pocta císaři. Pi Lo Chun z Dong Shan (východní hora) nebo Xi Shan jsou považovány za nejlepší. Ming Qian je sklizeň před začátkem festivalu Qing Ming. V tomto čase jsou listy čajovníků po zimě plné výživných látek a méně svíravých katechinů, což vede k nálevu s jemnější a více aromatickou chutí.
Příprava 10g čaje v 0,5l konvičce:
1. nálev: voda o teplotě cca 75°C, louhovatcca 2 minuty,
2. nálev: voda o teplotě cca 75°C, louhovat 1 až 2 minuty,
3. nálev: voda o teplotě cca 80°C, louhovat 2 až 3 minuty.
Pozn. k přípravě: uvedené časy jsou orientační a je např. dobré si po určitém čase louhování slít trochu čaje, ochutnat jej a případně celý nálev scedit nebo nechat dál louhovat. Čaj vám má chutnat, a pokud např. preferujete silnější čaje, použijete více lístků, teplejší vodu nebo protáhnete dobu louhování. Nebojte se s čajem experimentovat, jen tak objevíte chutě, které vám budou sedět nejvíce.