+420 777 788 854 Po - Pá 9 - 17 hod.

Zelený čaj China Jiangxi Gao Shan Green Monkey - 100g

Kvalitní sorta čínského vysokohorského zeleného čaje s klasickými jemnými tóny a svěží chutí. Nálev žlutozelené barvy. Balení 100g v uzavíratelném zip sáčku.

220,00 Kč 191,30 Kč bez DPH
25.11. u Vás
Země původu:
Čína
Dostupnost:
Skladem (5+ks) - 25.11. u Vás
Katalogové číslo:
7998A
Skladem:
6 ks


  • Poštovné zdarma již od 1000 Kč
  • 99% zboží skladem
  • Osobní odběry zdarma
  • Dodání do 24 hodin

Popis zboží

Lu-mao chou - Lu Mao Hou, Green Monkey - Zelená opice. Jarní sklizeň velmi kvalitního zeleného čaje s podílem tipsů. Jeho lístky jsou umně svinuty do svého spirálovitého tvaru. V čínském názvu čaje znamená Mao - ochmýřený, za co jistě mohou bíle ochmýřené tipsy. Rozvíjení lístků v nálevu jistě zaujme nejeden pohled. Světle zelený nálev lahodné, jemně nasládlé a zároveň svěží chuti s typickým horským podtónem, který vydrží po vypití dlouho na jazyku.

Gao Shan (High Mountain) je označení pro čaje pěstované ve velkých nadmořských výškách nad 1000 m.n.m. Oblast Jiangxi je vnitrozemskou provincií v jihovýchodní Číně s převážně kopcovitým charakterem, ohroničená pohořími, má však také velké úseky nížin. Podnebí je obecně subtropické, velmi vlhké se sezónními srážkami. 

Příprava 6g čaje v 0,5l konvičce:

1. nálev: voda o teplotě cca 65°C, louhovat 3 až 6 minut,
2. nálev: voda o teplotě cca 75°C, louhovat 3 až 6 minut,
3. nálev: voda o teplotě cca 90
°C, louhovat 3 až 6 minut.

Pozn. k přípravě: uvedené časy jsou orientační a je např. dobré si po určitém čase louhování slít trochu čaje, ochutnat jej a případně celý nálev scedit nebo nechat dál louhovat. Čaj vám má chutnat, a pokud např. preferujete silnější čaje, použijete více lístků, teplejší vodu nebo protáhnete dobu louhování. Nebojte se s čajem experimentovat, jen tak objevíte chutě, které vám budou sedět nejvíce.

Parametry

Parametr Popis
Zpracování
?
Zelené
Hmotnost
?
100 g
Balení
?
Al sáček
Počet nálevů
?
Tři a více

Příbuzné články

Obecné zásady pro přípravu čaje

Publikováno: 29. 7. 2019

Příprava lahodného čaje nemusí být nikterak složitá. Může jít o svižný ranní čaj, relaxaci, kdy si každý nálev patřičně a v klidu vychutnáme nebo o rituál.

celý článek

Zpracování čajových sort

Publikováno: 14. 10. 2016

Ačkoliv se na různých místech světa výrobní postupy pro vznik čaje odlišují, páteřní úkony zůstávají stejné. Všechny druhy čaje jsou vyráběny z téže rostliny – Čajovníku čínského. 

celý článek

Pozitivní účinky nejen zeleného čaje

Publikováno: 12. 8. 2019

Čajovník čínský mnozí považují za úžasnou rostlinu poskytující nejenom nápoj nepřeberného množství chutí a vůní, ale také za nápoj se širokým spektrem zdravotních benefitů.

celý článek

Čaje a Čína

Publikováno: 14. 10. 2016

Čaj je fenomén s krásnou tisíciletou historií protkanou nejrůznějšími legendami a příběhy, které z něj tvoří nápoj doslova magický. Vše kolem čaje se začalo formovat v Číně.

celý článek

Příprava zelených čínských čajů

Publikováno: 14. 10. 2016

Zelené čaje patří v Číně k nejoblíbenějším čajům a popíjí se zde pravděpodobně už přes pět tisíc let. Vybrali jsme pro Vás několik zástupců a uvádíme zde doporučené návody pro jejich přípravu.

celý článek

Chceš vědět o novinkách a akcích jako první?

Chceš vědět o novinkách a akcích jako první?

Tak neváhej a přihlaš se do našeho zpravodaje.

Ochrana proti spamu vložte 3 znaky z obrázku:
image  
Tento web používá cookies Abychom Vám mohli v tomto eshopu nabídnout kvalitní služby a pokročilé funkce, využíváme cookies. Prohlížením tohoto webu s tímto souhlasíte. Pro více informací o cookies a jejich případném blokování navštivte článek Cookies Rozumím