+420 777 788 854 Po - Pá 9 - 17 hod.

Zelený čaj China Liu An Gua Pian - 100g

Velice kvalitní zelený čaj Liu An Gua Pian z provincie An-chuej, pěstující se v horách Tapie. Balení 100g v uzavíratelném zip sáčku.

448,01 Kč 389,57 Kč bez DPH
1.6. u Vás
Země původu:
Čína
Dostupnost:
Dva týdny - 1.6. u Vás
Katalogové číslo:
7988A


  • Poštovné zdarma již od 1000 Kč
  • 99% zboží skladem
  • Osobní odběry zdarma
  • Dodání do 24 hodin

Popis zboží

Chutí i vůní poutavý čaj, který se práem řadí mezi deset nejslavněnjších čínských čajů. Zvláštním krokem při jeho zpracování je sušení při střídající se nízké a vysoké teplotě. Napomáhá to zformování tvaru a přispívá k výrazné, svěží chuti. Tmavě zelený, středně dlouhý list. Světle zelený nálev výtečné, trávově nasládlé chuti. Liu An Gua Pian je považován za velmi čistý čaj, neboť neobsahuje pupeny, které by do nálevu pouštěly chmýří.

U nás je tento čaj mnohem známější pod názvem Melounová semínka. Původní název byl trochu jiný - Gua Pian Zi neboli "Slunečnicová semínka". Pro zjednodušení si mnozí název zkrátili na Gua Pian, což si mnozí mylně překládali jako Melounová semínka, až se nakonec toto pojmenování nastálo uchytilo.

Příprava 10g čaje v 0,5l konvičce:

1. nálev: voda o teplotě cca 70°C, louhovat 2 až 3 minuty,
2. nálev: voda o teplotě cca 80°C, louhovat 2 až 3 minuty,
3. nálev: voda o teplotě cca 90°C, louhovat 2 až 3 minuty.

Pozn. k přípravě: uvedené časy jsou orientační a je např. dobré si po určitém čase louhování slít trochu čaje, ochutnat jej a případně celý nálev scedit nebo nechat dál louhovat. Čaj vám má chutnat, a pokud např. preferujete silnější čaje, použijete více lístků, teplejší vodu nebo protáhnete dobu louhování. Nebojte se s čajem experimentovat, jen tak objevíte chutě, které vám budou sedět nejvíce.

Parametry

Parametr Popis
Zpracování
?
Zelené
Hmotnost
?
100 g
Balení
?
Al sáček
Počet nálevů
?
Tři a více

Příbuzné články

Obecné zásady pro přípravu čaje

Publikováno: 29. 7. 2019

Příprava lahodného čaje nemusí být nikterak složitá. Může jít o svižný ranní čaj, relaxaci, kdy si každý nálev patřičně a v klidu vychutnáme nebo o rituál.

celý článek

Čajovník čínský

Publikováno: 14. 10. 2016

Čajovník čínský je stálezelená rostlina s lesklými a po okraji zoubkovanými listy. Známa je ve dvou primárních varietách: Camellia sinensis varieta sinensis a Camellia Sinensis varieta assamica.

celý článek

Zpracování čajových sort

Publikováno: 14. 10. 2016

Ačkoliv se na různých místech světa výrobní postupy pro vznik čaje odlišují, páteřní úkony zůstávají stejné. Všechny druhy čaje jsou vyráběny z téže rostliny – Čajovníku čínského. 

celý článek

Pozitivní účinky nejen zeleného čaje

Publikováno: 12. 8. 2019

Čajovník čínský mnozí považují za úžasnou rostlinu poskytující nejenom nápoj nepřeberného množství chutí a vůní, ale také za nápoj se širokým spektrem zdravotních benefitů.

celý článek

Čaje a Čína

Publikováno: 14. 10. 2016

Čaj je fenomén s krásnou tisíciletou historií protkanou nejrůznějšími legendami a příběhy, které z něj tvoří nápoj doslova magický. Vše kolem čaje se začalo formovat v Číně.

celý článek

Příprava zelených čínských čajů

Publikováno: 14. 10. 2016

Zelené čaje patří v Číně k nejoblíbenějším čajům a popíjí se zde pravděpodobně už přes pět tisíc let. Vybrali jsme pro Vás několik zástupců a uvádíme zde doporučené návody pro jejich přípravu.

celý článek

Chceš vědět o novinkách a akcích jako první?

Chceš vědět o novinkách a akcích jako první?

Tak neváhej a přihlaš se do našeho zpravodaje.

Ochrana proti spamu vložte 3 znaky z obrázku:
image  
Tento web používá cookies Abychom Vám mohli v tomto eshopu nabídnout kvalitní služby a pokročilé funkce, využíváme cookies. Prohlížením tohoto webu s tímto souhlasíte. Pro více informací o cookies a jejich případném blokování navštivte článek Cookies Rozumím