+420 777 788 854 Po - Pá 9 - 17 hod.

Zelený čaj China Mao Feng green - 100g

Čínský zelený čaj. Nezaměnitelná a delikátní chuť tohoto čínského čaje Vás určitě příjemně překvapí. Balení 100g v uzavíratelném zip sáčku.

179,00 Kč 155,65 Kč bez DPH
21.1. u Vás
Země původu:
Čína
Dostupnost:
Skladem (4ks) - 21.1. u Vás
Katalogové číslo:
7983A
Skladem:
4 ks


  • Poštovné zdarma již od 1000 Kč
  • 99% zboží skladem
  • Osobní odběry zdarma
  • Dodání do 24 hodin

Popis zboží

Vynikající třída zeleného Mao Fengu z provincie Anhui. Mao Feng se překládá jako ochmýřený vrcholek, neboť lístky tohoto delikátního čaje jsou pokryty jemnými bílými chloupky a mají špičky ve tvaru vrcholku hory. Na zpracování Mao Fengu se sbírá jeden ochmýřený lístek s delším výhonkem, který mu dodává příjemnou, lehce květovou vůni. Občas bývá doplněn jasmínem, čímž vzniká velice jemný přírodně aromatizovaný čaj. Barva nálevu je žlutozelená. Chuť svěží, květově nasládlá s povzbuzujícím účinkem.

Provincie Anhui je důležitou oblastí v produkci čaje s horskými i nížinnými regiony. Klimatické podmínky jsou mírně drsnější a proměnlivější než v pobřežních provinciích, ale mnohem mírnější, než v západní Číně. Z Anhui pochází mnoho známých druhů čaje, např. Keemun, Liu An Gua Pian nebo Tai Ping Hou Kui. 

Příprava 6g čaje v 0,5l konvičce:

1. nálev: voda o teplotě cca 65°C, louhovat 3 až 6 minut,
2. nálev: voda o teplotě cca 75°C, louhovat 3 až 6 minut,
3. nálev: voda o teplotě cca 90°C, louhovat 3 až 6 minuty.

Pozn. k přípravě: uvedené časy jsou orientační a je např. dobré si po určitém čase louhování slít trochu čaje, ochutnat jej a případně celý nálev scedit nebo nechat dál louhovat. Čaj vám má chutnat, a pokud např. preferujete silnější čaje, použijete více lístků, teplejší vodu nebo protáhnete dobu louhování. Nebojte se s čajem experimentovat, jen tak objevíte chutě, které vám budou sedět nejvíce.

Parametry

Parametr Popis
Zpracování
?
Zelené
Hmotnost
?
100 g
Balení
?
Al sáček
Počet nálevů
?
Tři a více

Příbuzné články

Obecné zásady pro přípravu čaje

Publikováno: 29. 7. 2019

Příprava lahodného čaje nemusí být nikterak složitá. Může jít o svižný ranní čaj, relaxaci, kdy si každý nálev patřičně a v klidu vychutnáme nebo o rituál.

celý článek

Čajovník čínský

Publikováno: 14. 10. 2016

Čajovník čínský je stálezelená rostlina s lesklými a po okraji zoubkovanými listy. Známa je ve dvou primárních varietách: Camellia sinensis varieta sinensis a Camellia Sinensis varieta assamica.

celý článek

Zpracování čajových sort

Publikováno: 14. 10. 2016

Ačkoliv se na různých místech světa výrobní postupy pro vznik čaje odlišují, páteřní úkony zůstávají stejné. Všechny druhy čaje jsou vyráběny z téže rostliny – Čajovníku čínského. 

celý článek

Pozitivní účinky nejen zeleného čaje

Publikováno: 12. 8. 2019

Čajovník čínský mnozí považují za úžasnou rostlinu poskytující nejenom nápoj nepřeberného množství chutí a vůní, ale také za nápoj se širokým spektrem zdravotních benefitů.

celý článek

Čaje a Čína

Publikováno: 14. 10. 2016

Čaj je fenomén s krásnou tisíciletou historií protkanou nejrůznějšími legendami a příběhy, které z něj tvoří nápoj doslova magický. Vše kolem čaje se začalo formovat v Číně.

celý článek

Příprava zelených čínských čajů

Publikováno: 14. 10. 2016

Zelené čaje patří v Číně k nejoblíbenějším čajům a popíjí se zde pravděpodobně už přes pět tisíc let. Vybrali jsme pro Vás několik zástupců a uvádíme zde doporučené návody pro jejich přípravu.

celý článek

Chceš vědět o novinkách a akcích jako první?

Chceš vědět o novinkách a akcích jako první?

Tak neváhej a přihlaš se do našeho zpravodaje.

Ochrana proti spamu vložte 3 znaky z obrázku:
image  
Tento web používá cookies Abychom Vám mohli v tomto eshopu nabídnout kvalitní služby a pokročilé funkce, využíváme cookies. Prohlížením tohoto webu s tímto souhlasíte. Pro více informací o cookies a jejich případném blokování navštivte článek Cookies Rozumím