+420 777 788 854 Po - Pá 9 - 17 hod.

Zelený čaj China Tai Ping Hou Kui - 100g

Vysoce kvalitní čínský zelený čaj Tai Ping Hou Kui. Balení 100g. Čaj se řadí k deseti nejznámějším čínským čajům. Je spicifický dlouhým světle zeleným listem a vůní připomínající orchideje.

557,00 Kč 484,35 Kč bez DPH
16.12. u Vás
Země původu:
Čína
Dostupnost:
Skladem (1ks) - 16.12. u Vás
Katalogové číslo:
6964A
Skladem:
1 ks


  • Poštovné zdarma již od 1000 Kč
  • 99% zboží skladem
  • Osobní odběry zdarma
  • Dodání do 24 hodin

Popis zboží

Tai Pin Hou Kui doslova „Pacifický Král opic“ se stal velice populárním po světě díky výhře zlaté medaile na Panamsko-pacifické výstavě v roce 1915.  Posléze zísal další dvě zlaté medaile a nakonec také nejvyšší čestnou cenu na čínské mezinárodní výstavě. Původem z provincie Anhui z oblasti okolo vesnice Hou Keng je pěstován na stinných plantážích koupajících se v mlze s velmi silnými teplotními výkyvy mezi dnem a nocí. Klimatické a geologické podmínky žlutých hor nabízí čajovníkům ideální prostředí pro koncentraci jejich aroma. V blízkosti čajových zahrad je spousta divoce rostoucích orchidejí, jejichž vůně proniká do čajových lístků. Nálev má lehké, svěží a nasládlé květinové tóny.

Speciálně pro tento čaj je vyšlechtěn vzácný kultivar Shi-da, který je používán pouze pro vznik tohoto čaje. Čajovník má velké listy oválného tvaru, přičemž mladý list je lehce zelené barvy, starší listy jsou lesklé a sytě zelené. Pupeny rostou až do délky 2 a půl centimetru.

Příprava 10g čaje v 0,5l konvičce:

1. nálev: voda o teplotě 70°C, louhovat 2 až 4 minuty,
2. nálev: voda o teplotě 80°C, louhovat 2 až 4 minuty,
3. nálev: voda o teplotě 90°C, louhovat 3 až 4 minuty.

Pozn. k přípravě: uvedené časy jsou orientační a je např. dobré si po určitém čase louhování slít trochu čaje, ochutnat jej a případně celý nálev scedit nebo nechat dál louhovat. Čaj vám má chutnat, a pokud např. preferujete silnější čaje, použijete více lístků, teplejší vodu nebo protáhnete dobu louhování. Nebojte se s čajem experimentovat, jen tak objevíte chutě, které vám budou sedět nejvíce.

Parametry

Parametr Popis
Zpracování
?
Zelené
Hmotnost
?
100 g
Balení
?
Al sáček
Počet nálevů
?
Tři

Příbuzné články

Obecné zásady pro přípravu čaje

Publikováno: 29. 7. 2019

Příprava lahodného čaje nemusí být nikterak složitá. Může jít o svižný ranní čaj, relaxaci, kdy si každý nálev patřičně a v klidu vychutnáme nebo o rituál.

celý článek

Čajovník čínský

Publikováno: 14. 10. 2016

Čajovník čínský je stálezelená rostlina s lesklými a po okraji zoubkovanými listy. Známa je ve dvou primárních varietách: Camellia sinensis varieta sinensis a Camellia Sinensis varieta assamica.

celý článek

Zpracování čajových sort

Publikováno: 14. 10. 2016

Ačkoliv se na různých místech světa výrobní postupy pro vznik čaje odlišují, páteřní úkony zůstávají stejné. Všechny druhy čaje jsou vyráběny z téže rostliny – Čajovníku čínského. 

celý článek

Pozitivní účinky nejen zeleného čaje

Publikováno: 12. 8. 2019

Čajovník čínský mnozí považují za úžasnou rostlinu poskytující nejenom nápoj nepřeberného množství chutí a vůní, ale také za nápoj se širokým spektrem zdravotních benefitů.

celý článek

Čaje a Čína

Publikováno: 14. 10. 2016

Čaj je fenomén s krásnou tisíciletou historií protkanou nejrůznějšími legendami a příběhy, které z něj tvoří nápoj doslova magický. Vše kolem čaje se začalo formovat v Číně.

celý článek

Příprava zelených čínských čajů

Publikováno: 14. 10. 2016

Zelené čaje patří v Číně k nejoblíbenějším čajům a popíjí se zde pravděpodobně už přes pět tisíc let. Vybrali jsme pro Vás několik zástupců a uvádíme zde doporučené návody pro jejich přípravu.

celý článek

Chceš vědět o novinkách a akcích jako první?

Chceš vědět o novinkách a akcích jako první?

Tak neváhej a přihlaš se do našeho zpravodaje.

Tento web používá cookies Abychom Vám mohli v tomto eshopu nabídnout kvalitní služby a pokročilé funkce, využíváme cookies. Prohlížením tohoto webu s tímto souhlasíte. Pro více informací o cookies a jejich případném blokování navštivte článek Cookies Rozumím