+420 777 788 854 Po - Pá 9 - 17 hod.

Zelený čaj China Yunnan Wild Tea Buds - 100g

Čínský zelený čaj Yunnan Wild Tea Buds. Nálev z těchto pupenů má svěží, lehce ovocnou chuť a dá se částečně přirovnat ke kvalitním bílým čajům, ale jeho chuť je více komplexní. Balení 100g v uzavíratelném zip sáčku.

330,00 Kč 286,96 Kč bez DPH
19.5. u Vás
Země původu:
Čína
Dostupnost:
Skladem (2ks) - 19.5. u Vás
Katalogové číslo:
1164A
Skladem:
2 ks


  • Poštovné zdarma již od 1000 Kč
  • 99% zboží skladem
  • Osobní odběry zdarma
  • Dodání do 24 hodin

Popis zboží

Unikátní lahůdkové pupeny sbírané z divoce rostoucích čajovníků v provincii Yunnan. Jedná se o speciální druh čajovníku (Camellia Assamica Dehongesis), který roste v prefektuře Dehong a Lincang v jihozápadním Yunnanu. Pupeny jsou sbírány začátkem února a poté usušeny na slunci. Nálev má svěží, lehce ovocnou chuť a dá se částečně přirovnat ke kvalitním bílým čajům, ale jeho chuť je více komplexní. Barva nálevu je bělavá až skoro čirá. Ve vůni vyluhovaného čaje lze najít náznak aroma čerstvě sesbíraného borovicového jehličí.

Příprava 10g čaje v 0,5l konvičce:

1. nálev: voda o teplotě cca 70°C, louhovat 2 až 4 minuty.

Pozn. k přípravě: uvedené časy jsou orientační a je např. dobré si po určitém čase louhování slít trochu čaje, ochutnat jej a případně celý nálev scedit nebo nechat dál louhovat. Čaj vám má chutnat, a pokud např. preferujete silnější čaje, použijete více lístků, teplejší vodu nebo protáhnete dobu louhování. Nebojte se s čajem experimentovat, jen tak objevíte chutě, které vám budou sedět nejvíce.

Parametry

Parametr Popis
Zpracování
?
Zelené
Hmotnost
?
100 g
Balení
?
Al sáček
Počet nálevů
?
Jeden

Příbuzné články

Obecné zásady pro přípravu čaje

Publikováno: 29. 7. 2019

Příprava lahodného čaje nemusí být nikterak složitá. Může jít o svižný ranní čaj, relaxaci, kdy si každý nálev patřičně a v klidu vychutnáme nebo o rituál.

celý článek

Čajovník čínský

Publikováno: 14. 10. 2016

Čajovník čínský je stálezelená rostlina s lesklými a po okraji zoubkovanými listy. Známa je ve dvou primárních varietách: Camellia sinensis varieta sinensis a Camellia Sinensis varieta assamica.

celý článek

Zpracování čajových sort

Publikováno: 14. 10. 2016

Ačkoliv se na různých místech světa výrobní postupy pro vznik čaje odlišují, páteřní úkony zůstávají stejné. Všechny druhy čaje jsou vyráběny z téže rostliny – Čajovníku čínského. 

celý článek

Pozitivní účinky nejen zeleného čaje

Publikováno: 12. 8. 2019

Čajovník čínský mnozí považují za úžasnou rostlinu poskytující nejenom nápoj nepřeberného množství chutí a vůní, ale také za nápoj se širokým spektrem zdravotních benefitů.

celý článek

Čaje a Čína

Publikováno: 14. 10. 2016

Čaj je fenomén s krásnou tisíciletou historií protkanou nejrůznějšími legendami a příběhy, které z něj tvoří nápoj doslova magický. Vše kolem čaje se začalo formovat v Číně.

celý článek

Příprava zelených čínských čajů

Publikováno: 14. 10. 2016

Zelené čaje patří v Číně k nejoblíbenějším čajům a popíjí se zde pravděpodobně už přes pět tisíc let. Vybrali jsme pro Vás několik zástupců a uvádíme zde doporučené návody pro jejich přípravu.

celý článek

Chceš vědět o novinkách a akcích jako první?

Chceš vědět o novinkách a akcích jako první?

Tak neváhej a přihlaš se do našeho zpravodaje.

Ochrana proti spamu vložte 3 znaky z obrázku:
image  
Tento web používá cookies Abychom Vám mohli v tomto eshopu nabídnout kvalitní služby a pokročilé funkce, využíváme cookies. Prohlížením tohoto webu s tímto souhlasíte. Pro více informací o cookies a jejich případném blokování navštivte článek Cookies Rozumím