+420 777 788 854 Po - Pá 9 - 17 hod.

Zelený čaj Darjeeling green 50g

Zelený Darjeeling je daleko méně rozšířený v porovnání se světově známými a vyhledávanými černými čaji z Darjeelingu. Balení 50g v uzavíratelném zip sáčku.

156,00 Kč 135,65 Kč bez DPH
29.1. u Vás
Země původu:
Indie
Dostupnost:
Skladem (5+ks) - 29.1. u Vás
Katalogové číslo:
6115CB
Skladem:
6 ks


  • Poštovné zdarma již od 1000 Kč
  • 99% zboží skladem
  • Osobní odběry zdarma
  • Dodání do 24 hodin

Popis zboží

Silný, chuťově pronikavý zelený čaj s lehkou hořkostí a trávově-sladkými podtóny. Dobře snáší druhé zalití. Chuť zcela jiná než u zelených čajů produkovaných v jiných koutech světa.

Při výrobě zeleného čeje Darjeeling se lístky trhají a nechávají schnout. V případě černého Darjeelingu následuje po zavadání válcování a oxidace - procesy dodávající čaji jeho specifickou chuť a vůni. Lístky zeleného čaje jsou oxidovány v páře, čímž si uchovají svoji barvu a dále přestávají oxidovat. Nakonec jsou rolovány, finálně usušeny a zabaleny. Z obsažených látek si zelený čaj obecně uchovává více katechinů, které jsou během výroby černého čaje přeměňovány na theaflaviny a thearubiginy.

Příprava 6g čaje v 0,5l konvičce:

1. nálev: voda o teplotě cca 75°C, louhovat 2 až 3 minuty,
2. nálev: voda o teplotě cca 85°C, louhovat 2 až 3 minuty.

Pozn. k přípravě: uvedené časy jsou orientační a je např. dobré si po určitém čase louhování slít trochu čaje, ochutnat jej a případně celý nálev scedit nebo nechat dál louhovat. Čaj vám má chutnat, a pokud např. preferujete silnější čaje, použijete více lístků, teplejší vodu nebo protáhnete dobu louhování. Nebojte se s čajem experimentovat, jen tak objevíte chutě, které vám budou sedět nejvíce.

Parametry

Parametr Popis
Zpracování
?
Zelené
Hmotnost
?
100 g
Balení
?
Al sáček
Počet nálevů
?
Dva

Naposledy navštívené

Příbuzné články

Obecné zásady pro přípravu čaje

Publikováno: 29. 7. 2019

Příprava lahodného čaje nemusí být nikterak složitá. Může jít o svižný ranní čaj, relaxaci, kdy si každý nálev patřičně a v klidu vychutnáme nebo o rituál.

celý článek

Zpracování čajových sort

Publikováno: 14. 10. 2016

Ačkoliv se na různých místech světa výrobní postupy pro vznik čaje odlišují, páteřní úkony zůstávají stejné. Všechny druhy čaje jsou vyráběny z téže rostliny – Čajovníku čínského. 

celý článek

Pozitivní účinky nejen zeleného čaje

Publikováno: 12. 8. 2019

Čajovník čínský mnozí považují za úžasnou rostlinu poskytující nejenom nápoj nepřeberného množství chutí a vůní, ale také za nápoj se širokým spektrem zdravotních benefitů.

celý článek

Indie a čaj

Publikováno: 14. 10. 2016

Indické čaje jsou i přes svoji krátkou dobu existence známy po celém světě. Jaká je cesta indického čaje od počátku? Jaký je čaj v Ásámu, Darjeelingu nebo v Nilgiri?

celý článek

Chceš vědět o novinkách a akcích jako první?

Chceš vědět o novinkách a akcích jako první?

Tak neváhej a přihlaš se do našeho zpravodaje.

Ochrana proti spamu vložte 3 znaky z obrázku:
image  
Tento web používá cookies Abychom Vám mohli v tomto eshopu nabídnout kvalitní služby a pokročilé funkce, využíváme cookies. Prohlížením tohoto webu s tímto souhlasíte. Pro více informací o cookies a jejich případném blokování navštivte článek Cookies Rozumím