Metoda zpracování tohoto čaje je velice zajímavá. Pupen a první list čajovníku jsou ručně sbírány během posledních dvou týdnů měsíce března a prvním týdnu dubna. Ne všem čajovým keřům samozřejmě stačí dorůstat potřebné listy a pupeny proto je třeba vést si potřebné údaje o vhodných keřích, kterých je na plantáži tisíce. Listy jsou sbírány mezi 3:30 a 7:00 ranní, kdy je vše pokryto silnou vrstvou rosy. Tyto listy jsou pak spěšně zaneseny do továrny, kde jsou ještě jednou probrány a lehce ručně svinuty. Poté jsou hned napařeny, aby se zachovala jejich speciální křehkost a před úsvitová chuť. Některé listy jsou totiž skoro pokryty jinovatkou. To znamená nové, čerstvé a čisté – charakteristiky na které se dává velký důraz při produkci vysoce kvalitního čaje.
Existuje pouze hrstka vesnic v horách Wuyi, které připravují tento čaj. Legenda praví, že v roce 1500, kdy speciální čaje byly velice vyhledávány zámožnými obchodníky ze Shanghaje a Fuzchou, pěstitel čaje pan Wu Guan Ping byl osobně sbírat čajové listy pro speciálního klienta (také nechtěl zveřejnit umístění těchto zvláštních keřů svým dělníkům ze strachu, že je ukradnou). Pod rouškou tmy těsně před úsvitem, když sbíral čajové listy, bílý leopard, který žil v tamních horách, přišel k chudáku panu Wu. Výsledek byl jasný. Když našli, co zbylo z pana Wu, našli v jeho ruce také křečovitě svírané čajové listy, které vypadaly úplně jinak než všechny ostatní v zahradě. Na počest pana Wu pojmenovali tento čaj Leopard Snow Buds.
Příprava 10g čaje v 0,5l konvičce:
1. nálev: voda o teplotě 70°C, louhovat 2 až 4 minuty,
2. nálev: voda o teplotě 80°C, louhovat 2 až 4 minuty.
Pozn. k přípravě: uvedené časy jsou orientační a je např. dobré si po určitém čase louhování slít trochu čaje, ochutnat jej a případně celý nálev scedit nebo nechat dál louhovat. Čaj vám má chutnat, a pokud např. preferujete silnější čaje, použijete více lístků, teplejší vodu nebo protáhnete dobu louhování. Nebojte se s čajem experimentovat, jen tak objevíte chutě, které vám budou sedět nejvíce.