Genmaicha - jemná směs pražených zrn hnědé rýže a čaje Bancha, která je oblíbená čajovými znalci v Japonsku po celá staletí. V místě svého původu patří k nejpopulárnějším čajům popíjeným každý den.
Publikováno: 14. 10. 2016
První sklizeň japonských zelených čajů se nazývá Ichibancha. V překladu se jedná o „nový čaj“ nebo“ první čajovou sklizeň roku“. Čajové keře jsou po období klidu plné čerstvosti, síly a živin.
celý článekPublikováno: 29. 7. 2019
Příprava lahodného čaje nemusí být nikterak složitá. Může jít o svižný ranní čaj, relaxaci, kdy si každý nálev patřičně a v klidu vychutnáme nebo o rituál.
celý článekPublikováno: 14. 10. 2016
Ačkoliv se na různých místech světa výrobní postupy pro vznik čaje odlišují, páteřní úkony zůstávají stejné. Všechny druhy čaje jsou vyráběny z téže rostliny – Čajovníku čínského.
celý článekPublikováno: 14. 10. 2016
V oblasti Uji většinou napadne pouze okolo 10 cm sněhu. V této době čekají čajovníky trpělivě na jaro. Keřům mladším čtyři roky musí farmáři věnovat speciální péči.
celý článekPublikováno: 12. 8. 2019
Čajovník čínský mnozí považují za úžasnou rostlinu poskytující nejenom nápoj nepřeberného množství chutí a vůní, ale také za nápoj se širokým spektrem zdravotních benefitů.
celý článekPublikováno: 14. 10. 2016
Japonské zelené čaje tvoří úžasnou a pestrou paletu, ze které si vybere prakticky každý milovník čaje. Pro japonské čaje je typická strojová sklizeň, zastiňování některých čajových zahrad a zastavení oxidace horkou párou.
celý článekPublikováno: 14. 10. 2016
Vybrali jsme pro Vás tři typické zástupce japonských zelených čajů, které si společně připravíme. Jednolivé čaje vám přiblížíme a povíme si také, jakou konvičku zvolit pro jejich přípravu.
celý článekMusíte vybrat variantu.