+420 777 788 854 Po - Pá 9 - 17 hod.

Zelený čaj Genmaicha Matcha-iri Kyoto Uji sac - 100g

Japonský zelený čaj Genmaicha Matcha-iri 100 g, směs čajů Sencha a Macha s praženou hnědou rýží.

390,00 Kč 339,13 Kč bez DPH
25.11. u Vás
Země původu:
Japonsko
Dostupnost:
Skladem (5+ks) - 25.11. u Vás
Katalogové číslo:
5955
Skladem:
17 ks


  • Poštovné zdarma již od 1000 Kč
  • 99% zboží skladem
  • Osobní odběry zdarma
  • Dodání do 24 hodin

Popis zboží

Genmaicha je jemná směs pražených zrn hnědé rýže a čaje Sencha, která je oblíbená čajovými znalci v Japonsku po celá staletí. V místě svého původu patří k nejpopulárnějším čajům popíjeným každý den. Pražená rýže dodává čaji Genmaicha její specifické aroma, kvalitní Macha lahodnou vyváženou chuť a vůni. Šálek tohoto čaje pak získá barvu podobnou nálevu Gyokura. Většinou je Genmaicha vyráběna ze směsi pražené rýže a nízké sorty čaje Sencha, Nibancha (čaj druhé sklizně roku) nebo Sanbancha (čaj třetí sklizně roku). Naše Genmaicha Matcha-iri je jako jediná připravována ze sorty Ichibancha (čaj první sklizně roku) a je dostupný za rozumné ceny. Proto jsme jistí, že jeho chuť a vůně je určitě plnější a vytříbenější než u jiných sort čaje Genmaicha.

Doporučená příprava 0,3 litru čajů:

první zalití 6 - 9 g čaje zalít cca 70 °C převařenou vodou 0,3 l cca 2-3 minuty
druhé zalití cca 80 °C převařenou vodou 0,3 l cca 2-3 minuty

Parametry

Parametr Popis
Zpracování
?
Zelené
Hmotnost
?
100 g
Balení
?
Al sáček
Počet nálevů
?
Dva

Příbuzné články

Jarní období japonského zeleného čaje

Publikováno: 14. 10. 2016

První sklizeň japonských zelených čajů se nazývá Ichibancha. V překladu se jedná o „nový čaj“ nebo“ první čajovou sklizeň roku“. Čajové keře jsou po období klidu plné čerstvosti, síly a živin.

celý článek

Obecné zásady pro přípravu čaje

Publikováno: 29. 7. 2019

Příprava lahodného čaje nemusí být nikterak složitá. Může jít o svižný ranní čaj, relaxaci, kdy si každý nálev patřičně a v klidu vychutnáme nebo o rituál.

celý článek

Zpracování čajových sort

Publikováno: 14. 10. 2016

Ačkoliv se na různých místech světa výrobní postupy pro vznik čaje odlišují, páteřní úkony zůstávají stejné. Všechny druhy čaje jsou vyráběny z téže rostliny – Čajovníku čínského. 

celý článek

Letní období japonského zeleného čaje

Publikováno: 14. 10. 2016

Nibancha – druhá sklizeň čajových lístků probíhá v období během června a července. Brzy poté ji vystřídá třetí sklizeň – Sanbancha. Svou kvalitou a chutí se tyto sklizně až za první sklizeň a produkují tak čaje nižších tříd.

celý článek

Podzim japonského zeleného čaje

Publikováno: 14. 10. 2016

Podzim je pro čajové plantáže kritickým obdobím. Čajovníky vykazují v tomto období nejrychlejší růst a farmáři se z toho důvodu snaží koncem léta a začátkem podzimu půdu obohacovat o živiny a celkově vytvářet vhodné podmínky pro růst kořenů. 

celý článek

Zimní období japonského zeleného čaje

Publikováno: 14. 10. 2016

V oblasti Uji většinou napadne pouze okolo 10 cm sněhu. V této době čekají čajovníky trpělivě na jaro. Keřům mladším čtyři roky musí farmáři věnovat speciální péči.

celý článek

Proč je čaj pěstovaný v provincii Uji záviděníhodný?

Publikováno: 14. 10. 2016

Čaje z oblasti Uji mají omamnější chuť a vznešenější barvu, než je tomu v případě čajů z jiných japonských provincií. Mezi farmáři a obchodníky v čajovém průmyslu je ceněno výjimečné postavení této oblasti. 

celý článek

Pozitivní účinky nejen zeleného čaje

Publikováno: 12. 8. 2019

Čajovník čínský mnozí považují za úžasnou rostlinu poskytující nejenom nápoj nepřeberného množství chutí a vůní, ale také za nápoj se širokým spektrem zdravotních benefitů.

celý článek

Druhy japonských čajů

Publikováno: 14. 10. 2016

Japonské zelené čaje tvoří úžasnou a pestrou paletu, ze které si vybere prakticky každý milovník čaje. Pro japonské čaje je typická strojová sklizeň, zastiňování některých čajových zahrad a zastavení oxidace horkou párou.

celý článek

Příprava japonských zelených čajů

Publikováno: 14. 10. 2016

Vybrali jsme pro Vás tři typické zástupce japonských zelených čajů, které si společně připravíme. Jednolivé čaje vám přiblížíme a povíme si také, jakou konvičku zvolit pro jejich přípravu.

celý článek

Chceš vědět o novinkách a akcích jako první?

Chceš vědět o novinkách a akcích jako první?

Tak neváhej a přihlaš se do našeho zpravodaje.

Tento web používá cookies Abychom Vám mohli v tomto eshopu nabídnout kvalitní služby a pokročilé funkce, využíváme cookies. Prohlížením tohoto webu s tímto souhlasíte. Pro více informací o cookies a jejich případném blokování navštivte článek Cookies Rozumím