+420 777 788 854 Po - Pá 9 - 17 hod.

Zelený čaj Gunpowder Sahara 400g

Zelený čaj Gunpowder Sahara 400g

Gunpowder Sahara - čínský zelený čaj pravý nejvyšší třídy v papírovém balení o váze 400g.

285,00 Kč 247,83 Kč bez DPH
11.8. u Vás
Země původu:
Čína
Dostupnost:
Skladem (5+ks) - 11.8. u Vás
Katalogové číslo:
6475
Skladem:
7 ks


  • Poštovné zdarma již od 1000 Kč
  • 99% zboží skladem
  • Osobní odběry zdarma
  • Dodání do 24 hodin

Popis zboží

Čaj pojmenovaný podle malých světlých kuliček do kterých je zavinut, nazýván bývá také Perlový čaj. Zavinutí chrání čaj proti zvětrání a zaručuje dlouhou trvanlivost. Pro výrobu čaje se používají větší a starší lístky čajovníku. Poprvé byl tent očaj vyroben během dynastie Tang (618 - 907 nl) v provincii Zhejiang. V chuti se příjemně projevují kouřové tóny a příjemná travnatost. Typické je pronikavé aroma. Čerstvý si zachovává lesk a mírně nasládlou vůni. Po zalití vodou se lístky pomalu rozvíjejí a pouští se do čajového tance, který je požitkem pro pohled. Oblíbený saharskými kmeny pro svoji lahodnou chuť a sílu. V arabských zemích si připravují Gunpowder s mátou a cukrem.

Příprava 10g čaje v 0,5l konvičce:

1. nálev: voda o teplotě 80°C, louhovat cca 2 minuty,
2. nálev: voda o teplotě 90°C, louhovat 2 až 3 minuty.

Pozn. k přípravě: uvedené časy jsou orientační a je např. dobré si po určitém čase louhování slít trochu čaje, ochutnat jej a případně celý nálev scedit nebo nechat dál louhovat. Čaj vám má chutnat, a pokud např. preferujete silnější čaje, použijete více lístků, teplejší vodu nebo protáhnete dobu louhování. Nebojte se s čajem experimentovat, jen tak objevíte chutě, které vám budou sedět nejvíce.

Parametry

Parametr Popis
Zpracování
?
Zelené
Hmotnost
?
400 g
Balení
?
Papírový obal
Počet nálevů
?
Dva

Naposledy navštívené

Příbuzné články

Obecné zásady pro přípravu čaje

Publikováno: 29. 7. 2019

Příprava lahodného čaje nemusí být nikterak složitá. Může jít o svižný ranní čaj, relaxaci, kdy si každý nálev patřičně a v klidu vychutnáme nebo o rituál.

celý článek

Zpracování čajových sort

Publikováno: 14. 10. 2016

Ačkoliv se na různých místech světa výrobní postupy pro vznik čaje odlišují, páteřní úkony zůstávají stejné. Všechny druhy čaje jsou vyráběny z téže rostliny – Čajovníku čínského. 

celý článek

Pozitivní účinky nejen zeleného čaje

Publikováno: 12. 8. 2019

Čajovník čínský mnozí považují za úžasnou rostlinu poskytující nejenom nápoj nepřeberného množství chutí a vůní, ale také za nápoj se širokým spektrem zdravotních benefitů.

celý článek

Čaje a Čína

Publikováno: 14. 10. 2016

Čaj je fenomén s krásnou tisíciletou historií protkanou nejrůznějšími legendami a příběhy, které z něj tvoří nápoj doslova magický. Vše kolem čaje se začalo formovat v Číně.

celý článek

Příprava zelených čínských čajů

Publikováno: 14. 10. 2016

Zelené čaje patří v Číně k nejoblíbenějším čajům a popíjí se zde pravděpodobně už přes pět tisíc let. Vybrali jsme pro Vás několik zástupců a uvádíme zde doporučené návody pro jejich přípravu.

celý článek

Chceš vědět o novinkách a akcích jako první?

Chceš vědět o novinkách a akcích jako první?

Tak neváhej a přihlaš se do našeho zpravodaje.

Ochrana proti spamu vložte 3 znaky z obrázku:
image  
Tento web používá cookies Abychom Vám mohli v tomto eshopu nabídnout kvalitní služby a pokročilé funkce, využíváme cookies. Prohlížením tohoto webu s tímto souhlasíte. Pro více informací o cookies a jejich případném blokování navštivte článek Cookies Rozumím