+420 777 788 854 Po - Pá 9 - 17 hod.

Zelený čaj Japan Hojicha Uji 1kg

Zelený čaj Japan Hojicha Uji 1kg
Doprava zdarma

Pražený čaj Bancha zvaný Hojicha.V chuti připomíná kváskový chléb nebo pražené ořechy a je tak mezi japonskými čaji netradičním choťovým zážitkem. Vynikající třída sklízená v oblasti Šizuoka-shi v prefektuře Šizuoka. Balení 1kg v uzavíratelném zip sáčku.

1 200,00 Kč 1 043,48 Kč bez DPH
9.12. u Vás
Země původu:
Japonsko
Dostupnost:
Dva týdny - 9.12. u Vás
Katalogové číslo:
1700


  • Poštovné zdarma již od 1000 Kč
  • 99% zboží skladem
  • Osobní odběry zdarma
  • Dodání do 24 hodin

Popis zboží

Hojicha se překládá jako pražený čaj a výchozí surovinou je obvykle čaj Bancha. Vznik čaje se nejčastěji datuje do 20. let 20. století, kdy byly v japonském Kjótu čajové lístky poprvé takto upraženy. Záměrem bylo zpracovat i ty lístky a větvičky, které zůstali po zpracování čajů vyšších sort.

Pražení se zasazuje o vznik výraznějšího chuťového profilu a odstrění svíravasti, která je typická např. pro čaje typu Sencha. V Japonsku se čaj krátce po zavedení stal velmi oblíbený a často je doporučován k popíjení při jídle nebo v průběhu celého dne, což je dáno také velmi nízkým obsahem kofeinu. V chuti připomíná kváskový chléb nebo pražené ořechy a je tak mezi japonskými čaji netradičním chuťovým zážitkem.

Příprava 9g čaje v 0,4l konvičce:

1. nálev: voda o teplotě cca 80°C, louhovat přibližně 2 minuty,
2. nálev: voda o teplotě cca 90°C, louhovat přibližně 3 minuty,

Pozn. k přípravě: uvedené časy jsou orientační a je např. dobré si po určitém čase louhování slít trochu čaje, ochutnat jej a případně celý nálev scedit nebo nechat dál louhovat. Čaj vám má chutnat, a pokud např. preferujete silnější čaje, použijete více lístků, teplejší vodu nebo protáhnete dobu louhování. Nebojte se s čajem experimentovat, jen tak objevíte chutě, které vám budou sedět nejvíce.

Parametry

Parametr Popis
Zpracování
?
Zelené
Hmotnost
?
1000 g
Balení
?
Al sáček
Počet nálevů
?
Dva

Naposledy navštívené

Příbuzné články

Jarní období japonského zeleného čaje

Publikováno: 14. 10. 2016

První sklizeň japonských zelených čajů se nazývá Ichibancha. V překladu se jedná o „nový čaj“ nebo“ první čajovou sklizeň roku“. Čajové keře jsou po období klidu plné čerstvosti, síly a živin.

celý článek

Obecné zásady pro přípravu čaje

Publikováno: 29. 7. 2019

Příprava lahodného čaje nemusí být nikterak složitá. Může jít o svižný ranní čaj, relaxaci, kdy si každý nálev patřičně a v klidu vychutnáme nebo o rituál.

celý článek

Letní období japonského zeleného čaje

Publikováno: 14. 10. 2016

Nibancha – druhá sklizeň čajových lístků probíhá v období během června a července. Brzy poté ji vystřídá třetí sklizeň – Sanbancha. Svou kvalitou a chutí se tyto sklizně až za první sklizeň a produkují tak čaje nižších tříd.

celý článek

Podzim japonského zeleného čaje

Publikováno: 14. 10. 2016

Podzim je pro čajové plantáže kritickým obdobím. Čajovníky vykazují v tomto období nejrychlejší růst a farmáři se z toho důvodu snaží koncem léta a začátkem podzimu půdu obohacovat o živiny a celkově vytvářet vhodné podmínky pro růst kořenů. 

celý článek

Zimní období japonského zeleného čaje

Publikováno: 14. 10. 2016

V oblasti Uji většinou napadne pouze okolo 10 cm sněhu. V této době čekají čajovníky trpělivě na jaro. Keřům mladším čtyři roky musí farmáři věnovat speciální péči.

celý článek

Proč je čaj pěstovaný v provincii Uji záviděníhodný?

Publikováno: 14. 10. 2016

Čaje z oblasti Uji mají omamnější chuť a vznešenější barvu, než je tomu v případě čajů z jiných japonských provincií. Mezi farmáři a obchodníky v čajovém průmyslu je ceněno výjimečné postavení této oblasti. 

celý článek

Pozitivní účinky nejen zeleného čaje

Publikováno: 12. 8. 2019

Čajovník čínský mnozí považují za úžasnou rostlinu poskytující nejenom nápoj nepřeberného množství chutí a vůní, ale také za nápoj se širokým spektrem zdravotních benefitů.

celý článek

Druhy japonských čajů

Publikováno: 14. 10. 2016

Japonské zelené čaje tvoří úžasnou a pestrou paletu, ze které si vybere prakticky každý milovník čaje. Pro japonské čaje je typická strojová sklizeň, zastiňování některých čajových zahrad a zastavení oxidace horkou párou.

celý článek

Chceš vědět o novinkách a akcích jako první?

Chceš vědět o novinkách a akcích jako první?

Tak neváhej a přihlaš se do našeho zpravodaje.

Ochrana proti spamu vložte 3 znaky z obrázku:
image  
Tento web používá cookies Abychom Vám mohli v tomto eshopu nabídnout kvalitní služby a pokročilé funkce, využíváme cookies. Prohlížením tohoto webu s tímto souhlasíte. Pro více informací o cookies a jejich případném blokování navštivte článek Cookies Rozumím