+420 777 788 854 Po - Pá 9 - 17 hod.

Zelený čaj Japan Matcha Yuki - 100g

Zelený čaj pravý, vhodný pro čajový obřad za použití tradičního japonského náčiní. Kvalitní japonský práškový čaj. Balení 100g.

 

453,00 Kč 393,91 Kč bez DPH
7.1. u Vás
Dostupnost:
Dva týdny - 7.1. u Vás
Katalogové číslo:
2246A


  • Poštovné zdarma již od 1000 Kč
  • 99% zboží skladem
  • Osobní odběry zdarma
  • Dodání do 24 hodin

Popis zboží

Matcha, práškový zelený čaj s báječnou vůní, hustou pěnou a bohatou, měkkou chutí. Vysoce kvalitní Matcha,  kterou vám nabízíme, je specifická svou jasně zelenou barvou. Matcha je vyrobena z čerstvých čajových lístků, který vyrostly za pečlivého dohledu pod rozptýleným mírným slunečním světlem. Po 20 až 30 dnech stínění byly lístky sklizeny, napařovány a sušeny. Nakonec byly suché a zpracováné listy rozdrceny v tradičním kamenném hmoždíři zvaném Hikiusu na jemný čajový prášek.

Příprava 0,15l matcha čaje v tradiční japonské misce chawan

  • Misku na mačču předehřejeme horkou vodou a vytřeme do sucha ubrouskem.
  • Do vyhřáté misky dáme 2 až 5g (v závislosti na tom, jak moc silný čaj chceme popíjet).
  • Opatrně zalijeme převařenou vodou o teplotě 60 až 70°C.
  • Japonskou metličkou zvanou chasen začneme opatrně rozmíchavat prášek, nejdříve pomalu kruhově a následně od kraje ke kraji.
  • Jakmile je čaj bez hrudek a na povrchu se objeví pěna, je čaj připraven k podávání.

Pokud upustíte od ceremoniální přípravy, můžete si matchu připravit také jednoduše (klidně na cestách) v šejkru. Do šejkru nasypte požadované množství matchy, přidejte studenou vodou a vše prošejkrujte. Do nápoje můžeme např. přidat několik kapek citrónu.

Pozn. k přípravě: uvedené časy jsou orientační a je např. dobré si po určitém čase louhování slít trochu čaje, ochutnat jej a případně celý nálev scedit nebo nechat dál louhovat. Čaj vám má chutnat, a pokud např. preferujete silnější čaje, použijete více lístků, teplejší vodu nebo protáhnete dobu louhování. Nebojte se s čajem experimentovat, jen tak objevíte chutě, které vám budou sedět nejvíce.

Parametry

Parametr Popis
Zpracování
?
Zelené
Hmotnost
?
100 g
Balení
?
Al sáček
Počet nálevů
?
Jeden

Naposledy navštívené

Příbuzné články

Jarní období japonského zeleného čaje

Publikováno: 14. 10. 2016

První sklizeň japonských zelených čajů se nazývá Ichibancha. V překladu se jedná o „nový čaj“ nebo“ první čajovou sklizeň roku“. Čajové keře jsou po období klidu plné čerstvosti, síly a živin.

celý článek

Historie čaje

Publikováno: 14. 10. 2016

Čaj je nápoj, který nás provází každodenním životem a mnoha lidem se možná proto zdá až příliš všední a obyčejný. Je téměř neuvěřitelné, že se v Evropě objevil teprve před několika sty lety. 

celý článek

Obecné zásady pro přípravu čaje

Publikováno: 29. 7. 2019

Příprava lahodného čaje nemusí být nikterak složitá. Může jít o svižný ranní čaj, relaxaci, kdy si každý nálev patřičně a v klidu vychutnáme nebo o rituál.

celý článek

Zpracování čajových sort

Publikováno: 14. 10. 2016

Ačkoliv se na různých místech světa výrobní postupy pro vznik čaje odlišují, páteřní úkony zůstávají stejné. Všechny druhy čaje jsou vyráběny z téže rostliny – Čajovníku čínského. 

celý článek

Letní období japonského zeleného čaje

Publikováno: 14. 10. 2016

Nibancha – druhá sklizeň čajových lístků probíhá v období během června a července. Brzy poté ji vystřídá třetí sklizeň – Sanbancha. Svou kvalitou a chutí se tyto sklizně až za první sklizeň a produkují tak čaje nižších tříd.

celý článek

Podzim japonského zeleného čaje

Publikováno: 14. 10. 2016

Podzim je pro čajové plantáže kritickým obdobím. Čajovníky vykazují v tomto období nejrychlejší růst a farmáři se z toho důvodu snaží koncem léta a začátkem podzimu půdu obohacovat o živiny a celkově vytvářet vhodné podmínky pro růst kořenů. 

celý článek

Zimní období japonského zeleného čaje

Publikováno: 14. 10. 2016

V oblasti Uji většinou napadne pouze okolo 10 cm sněhu. V této době čekají čajovníky trpělivě na jaro. Keřům mladším čtyři roky musí farmáři věnovat speciální péči.

celý článek

Pozitivní účinky nejen zeleného čaje

Publikováno: 12. 8. 2019

Čajovník čínský mnozí považují za úžasnou rostlinu poskytující nejenom nápoj nepřeberného množství chutí a vůní, ale také za nápoj se širokým spektrem zdravotních benefitů.

celý článek

Druhy japonských čajů

Publikováno: 14. 10. 2016

Japonské zelené čaje tvoří úžasnou a pestrou paletu, ze které si vybere prakticky každý milovník čaje. Pro japonské čaje je typická strojová sklizeň, zastiňování některých čajových zahrad a zastavení oxidace horkou párou.

celý článek

Japonský čajový obřad

Publikováno: 14. 10. 2016

Japonský čajový obřad (chadō nebo sadō) je tradičním rituálem ovlivněným zen buddhismem, při němž je práškový zelený čaj zvaný matcha obřadně připravován čajovým mistrem a servírován malé skupině hostů během poklidného sezení.

celý článek

Matcha - Mačča - japonský práškový zelený čaj

Publikováno: 14. 10. 2016

Japonský práškový čaj Matcha je unikátní svým způsobem zpracování a svojí historií. Jeho cesta začíná v Číně a v 12. století také v Japonsku.

celý článek

Čaj pro každou denní dobu

Publikováno: 10. 12. 2019

Čaj může být vaším společníkem v průběhu celého dne. Jeho příprava a popíjení nám umožňují relaxovat, doplnit energii a připravit organismus do přicházejícího dne. 

celý článek

Chceš vědět o novinkách a akcích jako první?

Chceš vědět o novinkách a akcích jako první?

Tak neváhej a přihlaš se do našeho zpravodaje.

Tento web používá cookies Abychom Vám mohli v tomto eshopu nabídnout kvalitní služby a pokročilé funkce, využíváme cookies. Prohlížením tohoto webu s tímto souhlasíte. Pro více informací o cookies a jejich případném blokování navštivte článek Cookies Rozumím