+420 777 788 854 Po - Pá 9 - 17 hod.

Zelený čaj Japan Miyazaki Takaoka Premium Sencha KKH 5 - 1Kg

Zelený čaj Japan Miyazaki Takaoka Premium Sencha KKH 5 - 1Kg
Doprava zdarma

Kvalitní japonský zelený čaj se skvělým poměrem cena / výkon. Méně náročný na přípravu, ideální pro častejší popíjení. Světle zelený nálev lehce květově nasládlé, velmi svěží chuti. Balení 1kg z uzavíratelném zip sáčku.

2 100,00 Kč 1 826,09 Kč bez DPH

Zvolené zboží nelze vložit do košíku.

Země původu:
Japonsko
Dostupnost:
Dočasně vyprodáno
Katalogové číslo:
7950


  • Poštovné zdarma již od 1000 Kč
  • 99% zboží skladem
  • Osobní odběry zdarma
  • Dodání do 24 hodin

Popis zboží

Kvalitní japonský zelený čaj se skvělým poměrem cena / výkon. Méně náročný na přípravu, ideální pro častejší popíjení. Světle zelený nálev lehce květově nasládlé, velmi svěží chuti.

Čaj pochází z oblasti Miyazaki, která se v Japonsku řadí k největším producentům čaje. Oblast je známá také produkcí čaje Kamariokucha, kde se na místo napařování při výrobě zastavuje oxidace pečením lístků ve velkých "wok" pánvích podle tradičního čínského způsobu.

Příprava 6 až 9g čaje v 0,4l konvičce:

1. nálev: voda o teplotě cca 65°C, louhovat 2 až 3 minuty,
2. nálev: voda o teplotě cca 75°C, louhovat 1 až 2 minuty,
3. nálev: voda o teplotě cca 90°C, louhovat 2 až 3 minuty.

Pozn. k přípravě: uvedené časy jsou orientační a je např. dobré si po určitém čase louhování slít trochu čaje, ochutnat jej a případně celý nálev scedit nebo nechat dál louhovat. Čaj vám má chutnat, a pokud např. preferujete silnější čaje, použijete více lístků, teplejší vodu nebo protáhnete dobu louhování. Nebojte se s čajem experimentovat, jen tak objevíte chutě, které vám budou sedět nejvíce.

Parametry

Parametr Popis
Zpracování
?
Zelené
Hmotnost
?
1000 g
Balení
?
Al sáček
Počet nálevů
?
Tři a více

Příbuzné články

Jarní období japonského zeleného čaje

Publikováno: 14. 10. 2016

První sklizeň japonských zelených čajů se nazývá Ichibancha. V překladu se jedná o „nový čaj“ nebo“ první čajovou sklizeň roku“. Čajové keře jsou po období klidu plné čerstvosti, síly a živin.

celý článek

Letní období japonského zeleného čaje

Publikováno: 14. 10. 2016

Nibancha – druhá sklizeň čajových lístků probíhá v období během června a července. Brzy poté ji vystřídá třetí sklizeň – Sanbancha. Svou kvalitou a chutí se tyto sklizně až za první sklizeň a produkují tak čaje nižších tříd.

celý článek

Podzim japonského zeleného čaje

Publikováno: 14. 10. 2016

Podzim je pro čajové plantáže kritickým obdobím. Čajovníky vykazují v tomto období nejrychlejší růst a farmáři se z toho důvodu snaží koncem léta a začátkem podzimu půdu obohacovat o živiny a celkově vytvářet vhodné podmínky pro růst kořenů. 

celý článek

Zimní období japonského zeleného čaje

Publikováno: 14. 10. 2016

V oblasti Uji většinou napadne pouze okolo 10 cm sněhu. V této době čekají čajovníky trpělivě na jaro. Keřům mladším čtyři roky musí farmáři věnovat speciální péči.

celý článek

Pozitivní účinky nejen zeleného čaje

Publikováno: 12. 8. 2019

Čajovník čínský mnozí považují za úžasnou rostlinu poskytující nejenom nápoj nepřeberného množství chutí a vůní, ale také za nápoj se širokým spektrem zdravotních benefitů.

celý článek

Druhy japonských čajů

Publikováno: 14. 10. 2016

Japonské zelené čaje tvoří úžasnou a pestrou paletu, ze které si vybere prakticky každý milovník čaje. Pro japonské čaje je typická strojová sklizeň, zastiňování některých čajových zahrad a zastavení oxidace horkou párou.

celý článek

Příprava japonských zelených čajů

Publikováno: 14. 10. 2016

Vybrali jsme pro Vás tři typické zástupce japonských zelených čajů, které si společně připravíme. Jednolivé čaje vám přiblížíme a povíme si také, jakou konvičku zvolit pro jejich přípravu.

celý článek

Chceš vědět o novinkách a akcích jako první?

Chceš vědět o novinkách a akcích jako první?

Tak neváhej a přihlaš se do našeho zpravodaje.

Ochrana proti spamu vložte 3 znaky z obrázku:
image  
Tento web používá cookies Abychom Vám mohli v tomto eshopu nabídnout kvalitní služby a pokročilé funkce, využíváme cookies. Prohlížením tohoto webu s tímto souhlasíte. Pro více informací o cookies a jejich případném blokování navštivte článek Cookies Rozumím