+420 777 788 854 Po - Pá 9 - 17 hod.

Zelený čaj Japan Sencha Hatsuzumi 100g

Středně napařovaná japonská sencha obsahující čajové listy z celkem 25 míst v Japonsku. Vakuové balení originálně balené v Japonsku. Balení 100g.

471,99 Kč 410,43 Kč bez DPH
28.6. u Vás
Země původu:
Japonsko
Dostupnost:
Skladem (5+ks) - 28.6. u Vás
Katalogové číslo:
2374
Skladem:
10 ks


  • Poštovné zdarma již od 1000 Kč
  • 99% zboží skladem
  • Osobní odběry zdarma
  • Dodání do 24 hodin

Popis zboží

Pravá japonská středně napařovaná sencha obsahující čajové listy z různých částí Japonska. V Japonsku velmi populární čajová směs oblíbená hlavně pro svou jednoduchost v přípravěklasickou ověřenou chuť.

Čaj je vakuově balen v Japonsku, díky čemuž si dlouho uchovává své původní vlastnosti a nedegraduje.

Příprava 6 až 9g čaje v 0,4l konvičce:

1. nálev: voda o teplotě cca 60°C, louhovat přibližně 2 minuty,
2. nálev: voda o teplotě cca 75°C, louhovat 1 až 2 minuty,
3. nálev: voda o teplotě cca 85°C, louhovat 2 až 3 minuty.

Pozn. k přípravě: uvedené časy jsou orientační a je např. dobré si po určitém čase louhování slít trochu čaje, ochutnat jej a případně celý nálev scedit nebo nechat dál louhovat. Čaj vám má chutnat, a pokud např. preferujete silnější čaje, použijete více lístků, teplejší vodu nebo protáhnete dobu louhování. Nebojte se s čajem experimentovat, jen tak objevíte chutě, které vám budou sedět nejvíce.

Parametry

Parametr Popis
Zpracování
?
Zelené
Hmotnost
?
100 g
Balení
?
Al sáček
Počet nálevů
?
Tři a více

Příbuzné články

Jarní období japonského zeleného čaje

Publikováno: 14. 10. 2016

První sklizeň japonských zelených čajů se nazývá Ichibancha. V překladu se jedná o „nový čaj“ nebo“ první čajovou sklizeň roku“. Čajové keře jsou po období klidu plné čerstvosti, síly a živin.

celý článek

Obecné zásady pro přípravu čaje

Publikováno: 29. 7. 2019

Příprava lahodného čaje nemusí být nikterak složitá. Může jít o svižný ranní čaj, relaxaci, kdy si každý nálev patřičně a v klidu vychutnáme nebo o rituál.

celý článek

Zpracování čajových sort

Publikováno: 14. 10. 2016

Ačkoliv se na různých místech světa výrobní postupy pro vznik čaje odlišují, páteřní úkony zůstávají stejné. Všechny druhy čaje jsou vyráběny z téže rostliny – Čajovníku čínského. 

celý článek

Pozitivní účinky nejen zeleného čaje

Publikováno: 12. 8. 2019

Čajovník čínský mnozí považují za úžasnou rostlinu poskytující nejenom nápoj nepřeberného množství chutí a vůní, ale také za nápoj se širokým spektrem zdravotních benefitů.

celý článek

Chceš vědět o novinkách a akcích jako první?

Chceš vědět o novinkách a akcích jako první?

Tak neváhej a přihlaš se do našeho zpravodaje.

Ochrana proti spamu vložte 3 znaky z obrázku:
image  
Tento web používá cookies Abychom Vám mohli v tomto eshopu nabídnout kvalitní služby a pokročilé funkce, využíváme cookies. Prohlížením tohoto webu s tímto souhlasíte. Pro více informací o cookies a jejich případném blokování navštivte článek Cookies Rozumím