+420 777 788 854 Po - Pá 9 - 17 hod.

Zelený čaj Japan Tamaryokucha Ureshino - 1Kg

Zelený čaj Japan Tamaryokucha Ureshino - 1Kg
Doprava zdarma

Zelený japonský čaj velmi vysoké kvality, vyráběný metodou charakteristickou spíše pro čínské zelené čaje. Balení 1kg.

2 677,00 Kč 2 327,83 Kč bez DPH

Zvolené zboží nelze vložit do košíku.

Země původu:
Japonsko
Dostupnost:
Dočasně vyprodáno
Katalogové číslo:
7952


  • Poštovné zdarma již od 1000 Kč
  • 99% zboží skladem
  • Osobní odběry zdarma
  • Dodání do 24 hodin

Popis zboží

Oblast Ureshino v Saga-Ken (prefektura v Kyušu) je roky a roky známá výrobou čaje Tama Ryokucha , také známého jako "Guricha". Ještě dnes se tento čaj stále vyrábí tradiční metodou. Po napařování se listy v sušárně (kama)  praží a motají do malých kudrlinek - (tamagata). Tento čaj je známý pro své silné aroma.

Doporučená příprava 0,4 litru čaje:

první zalití: 6 - 9 g čaje zalít cca 60°C převařenou vodou 0,4 l cca 2-3 minuty
druhé zalití: cca 75°C převařenou vodou 0,4 l cca 2-3 minuty
třetí zalití: cca 85°C převařenou vodou 0,4 l cca 2-3 minuty

 

Parametry

Parametr Popis
Zpracování
?
Zelené
Hmotnost
?
1000 g
Balení
?
Al sáček
Počet nálevů
?
Tři a více

Příbuzné články

Jarní období japonského zeleného čaje

Publikováno: 14. 10. 2016

První sklizeň japonských zelených čajů se nazývá Ichibancha. V překladu se jedná o „nový čaj“ nebo“ první čajovou sklizeň roku“. Čajové keře jsou po období klidu plné čerstvosti, síly a živin.

celý článek

Letní období japonského zeleného čaje

Publikováno: 14. 10. 2016

Nibancha – druhá sklizeň čajových lístků probíhá v období během června a července. Brzy poté ji vystřídá třetí sklizeň – Sanbancha. Svou kvalitou a chutí se tyto sklizně až za první sklizeň a produkují tak čaje nižších tříd.

celý článek

Podzim japonského zeleného čaje

Publikováno: 14. 10. 2016

Podzim je pro čajové plantáže kritickým obdobím. Čajovníky vykazují v tomto období nejrychlejší růst a farmáři se z toho důvodu snaží koncem léta a začátkem podzimu půdu obohacovat o živiny a celkově vytvářet vhodné podmínky pro růst kořenů. 

celý článek

Zimní období japonského zeleného čaje

Publikováno: 14. 10. 2016

V oblasti Uji většinou napadne pouze okolo 10 cm sněhu. V této době čekají čajovníky trpělivě na jaro. Keřům mladším čtyři roky musí farmáři věnovat speciální péči.

celý článek

Pozitivní účinky nejen zeleného čaje

Publikováno: 12. 8. 2019

Čajovník čínský mnozí považují za úžasnou rostlinu poskytující nejenom nápoj nepřeberného množství chutí a vůní, ale také za nápoj se širokým spektrem zdravotních benefitů.

celý článek

Druhy japonských čajů

Publikováno: 14. 10. 2016

Japonské zelené čaje tvoří úžasnou a pestrou paletu, ze které si vybere prakticky každý milovník čaje. Pro japonské čaje je typická strojová sklizeň, zastiňování některých čajových zahrad a zastavení oxidace horkou párou.

celý článek

Příprava japonských zelených čajů

Publikováno: 14. 10. 2016

Vybrali jsme pro Vás tři typické zástupce japonských zelených čajů, které si společně připravíme. Jednolivé čaje vám přiblížíme a povíme si také, jakou konvičku zvolit pro jejich přípravu.

celý článek

Chceš vědět o novinkách a akcích jako první?

Chceš vědět o novinkách a akcích jako první?

Tak neváhej a přihlaš se do našeho zpravodaje.

Ochrana proti spamu vložte 3 znaky z obrázku:
image  
Tento web používá cookies Abychom Vám mohli v tomto eshopu nabídnout kvalitní služby a pokročilé funkce, využíváme cookies. Prohlížením tohoto webu s tímto souhlasíte. Pro více informací o cookies a jejich případném blokování navštivte článek Cookies Rozumím