+420 777 788 854 Po - Pá 9 - 17 hod.

Zelený čaj Kukicha - 50g

Oblíbený lahodný čaj s nízkým obsahem kofeinu. Vyrobený z lístků a řapíků Gyokura a Senchy. Řapíky dodávají nálevu jemnou a smetanovou chuť. Balení 50 gramů. Čaj je zabalen v zipovém uzavíratelném sáčku.

153,00 Kč 133,04 Kč bez DPH
19.5. u Vás
Země původu:
Japonsko
Dostupnost:
Skladem (5+ks) - 19.5. u Vás
Katalogové číslo:
6042CB
Skladem:
8 ks


  • Poštovné zdarma již od 1000 Kč
  • 99% zboží skladem
  • Osobní odběry zdarma
  • Dodání do 24 hodin

Popis zboží

Doporučujeme především těm, kdo začínají s japonskými čaji, neboť Kukicha nehořkne tak rychle, jak je u japonských čajů zvyklé. A proto připravit ji je o něco jednoduší. Velice oblíbený čaj komplexní trávově - mořské chuti a pronikavě zelenkavého nálevu. Bohatý obsah řapíků dodává nálevu jemnou a smetanovou chuť. Vyhledávaný je také pro nízký obsah kofeinu, který ho předurčuje k celodennímu popíjení.

Příprava cca 9g čaje v 0,4l konvičce:

1. nálev: voda o teplotě cca 70°C, louhovat přibližně 2 minuty,
2. nálev: voda o teplotě cca 80°C, louhovat 3 minuty,

Pozn. k přípravě: uvedené časy jsou orientační a je např. dobré si po určitém čase louhování slít trochu čaje, ochutnat jej a případně celý nálev scedit nebo nechat dál louhovat. Čaj vám má chutnat, a pokud např. preferujete silnější čaje, použijete více lístků, teplejší vodu nebo protáhnete dobu louhování. Nebojte se s čajem experimentovat, jen tak objevíte chutě, které vám budou sedět nejvíce.

Parametry

Parametr Popis
Zpracování
?
Zelené
Hmotnost
?
50 g
Balení
?
Al sáček
Počet nálevů
?
Dva

Naposledy navštívené

Příbuzné články

Jarní období japonského zeleného čaje

Publikováno: 14. 10. 2016

První sklizeň japonských zelených čajů se nazývá Ichibancha. V překladu se jedná o „nový čaj“ nebo“ první čajovou sklizeň roku“. Čajové keře jsou po období klidu plné čerstvosti, síly a živin.

celý článek

Obecné zásady pro přípravu čaje

Publikováno: 29. 7. 2019

Příprava lahodného čaje nemusí být nikterak složitá. Může jít o svižný ranní čaj, relaxaci, kdy si každý nálev patřičně a v klidu vychutnáme nebo o rituál.

celý článek

Zpracování čajových sort

Publikováno: 14. 10. 2016

Ačkoliv se na různých místech světa výrobní postupy pro vznik čaje odlišují, páteřní úkony zůstávají stejné. Všechny druhy čaje jsou vyráběny z téže rostliny – Čajovníku čínského. 

celý článek

Zimní období japonského zeleného čaje

Publikováno: 14. 10. 2016

V oblasti Uji většinou napadne pouze okolo 10 cm sněhu. V této době čekají čajovníky trpělivě na jaro. Keřům mladším čtyři roky musí farmáři věnovat speciální péči.

celý článek

Pozitivní účinky nejen zeleného čaje

Publikováno: 12. 8. 2019

Čajovník čínský mnozí považují za úžasnou rostlinu poskytující nejenom nápoj nepřeberného množství chutí a vůní, ale také za nápoj se širokým spektrem zdravotních benefitů.

celý článek

Druhy japonských čajů

Publikováno: 14. 10. 2016

Japonské zelené čaje tvoří úžasnou a pestrou paletu, ze které si vybere prakticky každý milovník čaje. Pro japonské čaje je typická strojová sklizeň, zastiňování některých čajových zahrad a zastavení oxidace horkou párou.

celý článek

Čaj pro každou denní dobu

Publikováno: 10. 12. 2019

Čaj může být vaším společníkem v průběhu celého dne. Jeho příprava a popíjení nám umožňují relaxovat, doplnit energii a připravit organismus do přicházejícího dne. 

celý článek

Recepty plné osvěžujících čajů!

Publikováno: 17. 6. 2020

S čajem se dá doslova čarovat a vyjma klasického horkého nápoje s ním vyčarujete pestrou paletu ledových variant do horkých letních dnů.

celý článek

Chceš vědět o novinkách a akcích jako první?

Chceš vědět o novinkách a akcích jako první?

Tak neváhej a přihlaš se do našeho zpravodaje.

Ochrana proti spamu vložte 3 znaky z obrázku:
image  
Tento web používá cookies Abychom Vám mohli v tomto eshopu nabídnout kvalitní služby a pokročilé funkce, využíváme cookies. Prohlížením tohoto webu s tímto souhlasíte. Pro více informací o cookies a jejich případném blokování navštivte článek Cookies Rozumím