+420 777 788 854 Po - Pá 9 - 17 hod.

Zelený čaj Pi Lo Chun - Jarní nefritové spirálky alu - 50g

Čínský zelený čaj Pi Lo Chun - Jarní nefritové spirálky v 50g balení. Pěstuje se v provincii Jiangsu, která je rodištěm tohoto slavného čaje a jež dodává čaji vynikající chuťové vlastnosti.

195,99 Kč 170,43 Kč bez DPH
7.12. u Vás
Země původu:
Čína
Dostupnost:
Skladem (1ks) - 7.12. u Vás
Katalogové číslo:
100179001
Skladem:
1 ks


  • Poštovné zdarma již od 1000 Kč
  • 99% zboží skladem
  • Osobní odběry zdarma
  • Dodání do 24 hodin

Popis zboží

Klasicky se Pi Lo Chun sbírá brzy z jara v horách. Sklizeň probíhá před slavným dubnovým festivalem Qian Ming. Mezi čajovníky jsou vysazené broskvoně, švestky a meruňky, které kvetou v době kdy rozvíjející se čajové lístky nejlépe vstřebávají vůni květů. Díky tomu má Pi Lo Chun svou nezaměnitenou vůni a svěží chuť. Sbírají se pouze výhonky s jedním zpola rozvinutým lístkem, kterému se říká "jazýček vlaštovky". Lístek je plný jemného bílého chmýří. Zpracovává se ručně.

Jiangsu je provincie na východním pobřeží Číny a své jméno zíakal podle svých dvou hlavních měst: "Jiang" a "Su". Nachází se v přechodové zóně mezi severnějším mírným podnebím a subtropickým podnebím, které je ideální pro růst čajovníků. Provincie je také rodištěm slavného čaje Pi Lo Chun, který vám u nás nabízíme.

Příprava 8g čaje v 0,5l konvičce:

1. nálev: voda o teplotě cca 70°C, louhovat 3 minuty,
2. nálev: voda o teplotě cca 80°C, louhovat 3 minuty,
3. nálev: voda o teplotě cca 90°C, louhovat 3 minuty.

Pozn. k přípravě: uvedené časy jsou orientační a je např. dobré si po určitém čase louhování slít trochu čaje, ochutnat jej a případně celý nálev scedit nebo nechat dál louhovat. Čaj vám má chutnat, a pokud např. preferujete silnější čaje, použijete více lístků, teplejší vodu nebo protáhnete dobu louhování. Nebojte se s čajem experimentovat, jen tak objevíte chutě, které vám budou sedět nejvíce.

Parametry

Parametr Popis
Zpracování
?
Zelené
Hmotnost
?
50 g
Balení
?
Al sáček
Počet nálevů
?
Tři a více

Příbuzné články

Obecné zásady pro přípravu čaje

Publikováno: 29. 7. 2019

Příprava lahodného čaje nemusí být nikterak složitá. Může jít o svižný ranní čaj, relaxaci, kdy si každý nálev patřičně a v klidu vychutnáme nebo o rituál.

celý článek

Zpracování čajových sort

Publikováno: 14. 10. 2016

Ačkoliv se na různých místech světa výrobní postupy pro vznik čaje odlišují, páteřní úkony zůstávají stejné. Všechny druhy čaje jsou vyráběny z téže rostliny – Čajovníku čínského. 

celý článek

Pozitivní účinky nejen zeleného čaje

Publikováno: 12. 8. 2019

Čajovník čínský mnozí považují za úžasnou rostlinu poskytující nejenom nápoj nepřeberného množství chutí a vůní, ale také za nápoj se širokým spektrem zdravotních benefitů.

celý článek

Čaje a Čína

Publikováno: 14. 10. 2016

Čaj je fenomén s krásnou tisíciletou historií protkanou nejrůznějšími legendami a příběhy, které z něj tvoří nápoj doslova magický. Vše kolem čaje se začalo formovat v Číně.

celý článek

Příprava zelených čínských čajů

Publikováno: 14. 10. 2016

Zelené čaje patří v Číně k nejoblíbenějším čajům a popíjí se zde pravděpodobně už přes pět tisíc let. Vybrali jsme pro Vás několik zástupců a uvádíme zde doporučené návody pro jejich přípravu.

celý článek

Chceš vědět o novinkách a akcích jako první?

Chceš vědět o novinkách a akcích jako první?

Tak neváhej a přihlaš se do našeho zpravodaje.

Ochrana proti spamu vložte 3 znaky z obrázku:
image  
Tento web používá cookies Abychom Vám mohli v tomto eshopu nabídnout kvalitní služby a pokročilé funkce, využíváme cookies. Prohlížením tohoto webu s tímto souhlasíte. Pro více informací o cookies a jejich případném blokování navštivte článek Cookies Rozumím