+420 777 788 854 Po - Pá 9 - 17 hod.

Zelený čaj Sencha Fukamushi Superior Kyoto alu - 100g

Zelený čaj Sencha Fukamushi Superior Kyoto alu - 100g
Tip

Delikátní japonský čaj vyrobený z hluboce napřovaných lístků, které jsou před samotnou sklizní po krátce stíněny, což do čajového nálevu vnáší hladkou a jemnou chuť a osvěžující vůni.

575,00 Kč 500,00 Kč bez DPH
27.1. u Vás
Země původu:
Japonsko
Dostupnost:
Skladem (5+ks) - 27.1. u Vás
Katalogové číslo:
5952
Skladem:
5 ks


  • Poštovné zdarma již od 1000 Kč
  • 99% zboží skladem
  • Osobní odběry zdarma
  • Dodání do 24 hodin

Popis zboží

Delikátní japonský čaj vyrobený z hluboce napařovaných lístků, které jsou před samotnou sklizní po krátce stíněny, což do čajového nálevu vnáší hladkou a jemnou chuť a osvěžující vůni.

Napařování patří v Japonsku k tradičnímu způsobu zastavení přirozeně probíhající oxidace čajových lístků. Ty se obvykle napařují pár desítek vteřin. Úrovně napaření jsou 1) asmushi (lehké), 2) chumushi (střední), 3) fukamushi (hluboké). V případě Senchy Fukamushi se lístky nechávají v páře 90 až 120 vteřin. Vyjma již zmiňované jemné chuti napaření potlačuje svíravé tóny a vnáší do čaje vyšší sladkost, přičemž v případě krátkodobého zastínění lístků se tato sladkost a jemnost ještě více podpoří. 

Při prvním prohlédnutí lístků může mít většina lidí pocit, že se jedná o čaj nižší třídy, neboť jeho lístky jsou více potrhané, drobnější a směs obsahuje čajový prach. Když čaj popíjíme, dostáváme do sebe i tyto drobné částečky (obdobně jako u Matchy konzumujeme celý list spolu s nálevem). Ve výsledku to znamená, že je čaj silně povzbuzující a nutričně bohatý.

Příprava 9g čaje v 0,4l konvičce:

1. nálev: voda o teplotě cca 60°C, louhovat přibližně 2 minuty,
2. nálev: voda o teplotě cca 75°C, louhovat 1 až 2 minuty,
3. nálev: voda o teplotě cca 85°C, louhovat 2 až 3 minuty.

Pozn. k přípravě: uvedené časy jsou orientační a je např. dobré si po určitém čase louhování slít trochu čaje, ochutnat jej a případně celý nálev scedit nebo nechat dál louhovat. Čaj vám má chutnat, a pokud např. preferujete silnější čaje, použijete více lístků, teplejší vodu nebo protáhnete dobu louhování. Nebojte se s čajem experimentovat, jen tak objevíte chutě, které vám budou sedět nejvíce.

Parametry

Parametr Popis
Zpracování
?
Zelené
Hmotnost
?
100 g
Balení
?
Al sáček
Počet nálevů
?
Tři a více

Příbuzné články

Jarní období japonského zeleného čaje

Publikováno: 14. 10. 2016

První sklizeň japonských zelených čajů se nazývá Ichibancha. V překladu se jedná o „nový čaj“ nebo“ první čajovou sklizeň roku“. Čajové keře jsou po období klidu plné čerstvosti, síly a živin.

celý článek

Obecné zásady pro přípravu čaje

Publikováno: 29. 7. 2019

Příprava lahodného čaje nemusí být nikterak složitá. Může jít o svižný ranní čaj, relaxaci, kdy si každý nálev patřičně a v klidu vychutnáme nebo o rituál.

celý článek

Zpracování čajových sort

Publikováno: 14. 10. 2016

Ačkoliv se na různých místech světa výrobní postupy pro vznik čaje odlišují, páteřní úkony zůstávají stejné. Všechny druhy čaje jsou vyráběny z téže rostliny – Čajovníku čínského. 

celý článek

Letní období japonského zeleného čaje

Publikováno: 14. 10. 2016

Nibancha – druhá sklizeň čajových lístků probíhá v období během června a července. Brzy poté ji vystřídá třetí sklizeň – Sanbancha. Svou kvalitou a chutí se tyto sklizně až za první sklizeň a produkují tak čaje nižších tříd.

celý článek

Podzim japonského zeleného čaje

Publikováno: 14. 10. 2016

Podzim je pro čajové plantáže kritickým obdobím. Čajovníky vykazují v tomto období nejrychlejší růst a farmáři se z toho důvodu snaží koncem léta a začátkem podzimu půdu obohacovat o živiny a celkově vytvářet vhodné podmínky pro růst kořenů. 

celý článek

Pozitivní účinky nejen zeleného čaje

Publikováno: 12. 8. 2019

Čajovník čínský mnozí považují za úžasnou rostlinu poskytující nejenom nápoj nepřeberného množství chutí a vůní, ale také za nápoj se širokým spektrem zdravotních benefitů.

celý článek

Degustace Me-cha, japonského zeleného čaje.

Publikováno: 14. 10. 2016

Japonský zelený čaj Me-Cha (Mecha - vyslovujeme Meča) patří k méně známým, nicméně velice kvalitním čajům.

celý článek

Příprava japonských zelených čajů

Publikováno: 14. 10. 2016

Vybrali jsme pro Vás tři typické zástupce japonských zelených čajů, které si společně připravíme. Jednolivé čaje vám přiblížíme a povíme si také, jakou konvičku zvolit pro jejich přípravu.

celý článek

Chceš vědět o novinkách a akcích jako první?

Chceš vědět o novinkách a akcích jako první?

Tak neváhej a přihlaš se do našeho zpravodaje.

Ochrana proti spamu vložte 3 znaky z obrázku:
image  
Tento web používá cookies Abychom Vám mohli v tomto eshopu nabídnout kvalitní služby a pokročilé funkce, využíváme cookies. Prohlížením tohoto webu s tímto souhlasíte. Pro více informací o cookies a jejich případném blokování navštivte článek Cookies Rozumím