+420 777 788 854 Po - Pá 9 - 17 hod.

Zelený čaj Sencha Fukamushi Superior Kyoto alu - 100g

Zelený čaj Sencha Fukamushi Superior Kyoto alu - 100g
Tip

Japonský zelený čaj pravý. Tento mimořádný čaj originální chuti byl připraven smícháním lístků čajů Sencha a Gyokuro.

575,00 Kč 500,00 Kč bez DPH
18.11. u Vás
Země původu:
Japonsko
Dostupnost:
Skladem (5+ks) - 18.11. u Vás
Katalogové číslo:
5952
Skladem:
38 ks


  • Poštovné zdarma již od 1000 Kč
  • 99% zboží skladem
  • Osobní odběry zdarma
  • Dodání do 24 hodin

Popis zboží

Tento čaj originální chuti byl připraven smícháním lístků čajů Sencha a Gyokuro, které byly v konečné fázi upraveny postupným napařováním, způsobem zvaným Fukamushi. Přítomnost Gyokura dodává naší Sencha Fukamushi Superior jemnou nasládlou chuť, Senchu připomíná osvěžující aroma. Při obvyklém zpracování čaje klasickým Uji/Kyoto stylem se vrchní lístky čajovníku (tipsy) nechají zavadat po dobu 30 sekund. U metody Fukamushi je doba napařování prodloužena na 45-60 sekund. Delší doba zavadání se u čaje Fukamushi Sencha Superior projevuje delikátní jemnou chutí a nálevem světle zelené barvy (Sencha zpracovaná klasicky má nálev žlutý). Díky snadnému louhování chutná Fukamushi Sencha Superior výtečně také jako ledový čaj. Jemná chuť a svěží vůně Sencha Fukamushi Superior dávají tušit neobyčejnou kvalitu tohoto čaje. Rádi bychom vám doporučili tuto dokonalou směs toho nejlepšího z obou čajů, Gyokura i Senchy.

Doporučená příprava 0,4 litru čaje:

první zalití 6 - 9 g čaje zalít cca 60°C převařenou vodou 0,4 l cca 2-3 minuty
druhé zalití cca 75°C převařenou vodou 0,4 l cca 2-3 minuty
třetí zalití cca 85°C převařenou vodou 0,4 l cca 2-3 minuty

Parametry

Parametr Popis
Zpracování
?
Zelené
Hmotnost
?
100 g
Balení
?
Al sáček
Počet nálevů
?
Tři a více

Příbuzné články

Jarní období japonského zeleného čaje

Publikováno: 14. 10. 2016

První sklizeň japonských zelených čajů se nazývá Ichibancha. V překladu se jedná o „nový čaj“ nebo“ první čajovou sklizeň roku“. Čajové keře jsou po období klidu plné čerstvosti, síly a živin.

celý článek

Obecné zásady pro přípravu čaje

Publikováno: 29. 7. 2019

Příprava lahodného čaje nemusí být nikterak složitá. Může jít o svižný ranní čaj, relaxaci, kdy si každý nálev patřičně a v klidu vychutnáme nebo o rituál.

celý článek

Zpracování čajových sort

Publikováno: 14. 10. 2016

Ačkoliv se na různých místech světa výrobní postupy pro vznik čaje odlišují, páteřní úkony zůstávají stejné. Všechny druhy čaje jsou vyráběny z téže rostliny – Čajovníku čínského. 

celý článek

Letní období japonského zeleného čaje

Publikováno: 14. 10. 2016

Nibancha – druhá sklizeň čajových lístků probíhá v období během června a července. Brzy poté ji vystřídá třetí sklizeň – Sanbancha. Svou kvalitou a chutí se tyto sklizně až za první sklizeň a produkují tak čaje nižších tříd.

celý článek

Podzim japonského zeleného čaje

Publikováno: 14. 10. 2016

Podzim je pro čajové plantáže kritickým obdobím. Čajovníky vykazují v tomto období nejrychlejší růst a farmáři se z toho důvodu snaží koncem léta a začátkem podzimu půdu obohacovat o živiny a celkově vytvářet vhodné podmínky pro růst kořenů. 

celý článek

Pozitivní účinky nejen zeleného čaje

Publikováno: 12. 8. 2019

Čajovník čínský mnozí považují za úžasnou rostlinu poskytující nejenom nápoj nepřeberného množství chutí a vůní, ale také za nápoj se širokým spektrem zdravotních benefitů.

celý článek

Degustace Me-cha, japonského zeleného čaje.

Publikováno: 14. 10. 2016

Japonský zelený čaj Me-Cha (Mecha - vyslovujeme Meča) patří k méně známým, nicméně velice kvalitním čajům.

celý článek

Příprava japonských zelených čajů

Publikováno: 14. 10. 2016

Vybrali jsme pro Vás tři typické zástupce japonských zelených čajů, které si společně připravíme. Jednolivé čaje vám přiblížíme a povíme si také, jakou konvičku zvolit pro jejich přípravu.

celý článek

Chceš vědět o novinkách a akcích jako první?

Chceš vědět o novinkách a akcích jako první?

Tak neváhej a přihlaš se do našeho zpravodaje.

Tento web používá cookies Abychom Vám mohli v tomto eshopu nabídnout kvalitní služby a pokročilé funkce, využíváme cookies. Prohlížením tohoto webu s tímto souhlasíte. Pro více informací o cookies a jejich případném blokování navštivte článek Cookies Rozumím