+420 777 788 854 Po - Pá 9 - 17 hod.

Zelený čaj Sencha Superior Kyoto Uji alu - 100g

Japonský zelený čaj pravý Sencha Superior 100g je vynikajícím příkladem vyvážené rovnováhy chuti, kvality a ceny. 

590,00 Kč 513,04 Kč bez DPH
zítra u Vás
Země původu:
Japonsko
Dostupnost:
Skladem (5+ks) - zítra u Vás
Katalogové číslo:
5951
Skladem:
39 ks


  • Poštovné zdarma již od 1000 Kč
  • 99% zboží skladem
  • Osobní odběry zdarma
  • Dodání do 24 hodin

Popis zboží

Sencha Superior je příkladem vynikající rovnováhy nadstandardní kvality a příznivé ceny. Ač bývá Sencha sklízena třikrát nebo čtyřikrát do roka, ztrácí čajové lístky s každou další sklizní na své kvalitě a síle. My vám nabízíme první sklizeň (Ichiban) tohoto klasického japonského čaje. I všechny další druhy čaje Sencha, které nabízíme, pocházejí právě z Ichiban sklizně.  Její nálev má díky silným sluneční paprskům jasnou, nažloutle zelenou barvu. Sencha chutná jemně trpce a má nádherně čerstvé aroma. Téměř 80 % produkce tohoto čaje pochází z Japonska, kde je Sencha nejpopulárnějším čajem vůbec. 130 miliónů japonských milovníků zeleného čaje se přece nemůže mýlit!

Doporučená příprava 0,4 litru čaje:

první zalití 6 - 9 g čaje zalít cca 60°C převařenou vodou 0,4 l cca 2-3 minuty
druhé zalití cca 75°C převařenou vodou 0,4 l cca 2-3 minuty
třetí zalití cca 85°C převařenou vodou 0,4 l cca 2-3 minuty

Parametry

Parametr Popis
Zpracování
?
Zelené
Hmotnost
?
100 g
Balení
?
Al sáček
Počet nálevů
?
Tři a více

Příbuzné články

Jarní období japonského zeleného čaje

Publikováno: 14. 10. 2016

První sklizeň japonských zelených čajů se nazývá Ichibancha. V překladu se jedná o „nový čaj“ nebo“ první čajovou sklizeň roku“. Čajové keře jsou po období klidu plné čerstvosti, síly a živin.

celý článek

Obecné zásady pro přípravu čaje

Publikováno: 29. 7. 2019

Příprava lahodného čaje nemusí být nikterak složitá. Může jít o svižný ranní čaj, relaxaci, kdy si každý nálev patřičně a v klidu vychutnáme nebo o rituál.

celý článek

Zpracování čajových sort

Publikováno: 14. 10. 2016

Ačkoliv se na různých místech světa výrobní postupy pro vznik čaje odlišují, páteřní úkony zůstávají stejné. Všechny druhy čaje jsou vyráběny z téže rostliny – Čajovníku čínského. 

celý článek

Letní období japonského zeleného čaje

Publikováno: 14. 10. 2016

Nibancha – druhá sklizeň čajových lístků probíhá v období během června a července. Brzy poté ji vystřídá třetí sklizeň – Sanbancha. Svou kvalitou a chutí se tyto sklizně až za první sklizeň a produkují tak čaje nižších tříd.

celý článek

Podzim japonského zeleného čaje

Publikováno: 14. 10. 2016

Podzim je pro čajové plantáže kritickým obdobím. Čajovníky vykazují v tomto období nejrychlejší růst a farmáři se z toho důvodu snaží koncem léta a začátkem podzimu půdu obohacovat o živiny a celkově vytvářet vhodné podmínky pro růst kořenů. 

celý článek

Pozitivní účinky nejen zeleného čaje

Publikováno: 12. 8. 2019

Čajovník čínský mnozí považují za úžasnou rostlinu poskytující nejenom nápoj nepřeberného množství chutí a vůní, ale také za nápoj se širokým spektrem zdravotních benefitů.

celý článek

Chceš vědět o novinkách a akcích jako první?

Chceš vědět o novinkách a akcích jako první?

Tak neváhej a přihlaš se do našeho zpravodaje.

Tento web používá cookies Abychom Vám mohli v tomto eshopu nabídnout kvalitní služby a pokročilé funkce, využíváme cookies. Prohlížením tohoto webu s tímto souhlasíte. Pro více informací o cookies a jejich případném blokování navštivte článek Cookies Rozumím