+420 777 788 854 Po - Pá 9 - 17 hod.

Zelený čaj Tamaryokucha alu - 50g

Zelený japonský čaj velmi vysoké kvality, vyráběný metodou charakteristickou spíše pro čínské zelené čaje.

152,00 Kč 132,17 Kč bez DPH
2.12. u Vás
Země původu:
Japonsko
Dostupnost:
Skladem (5+ks) - 2.12. u Vás
Katalogové číslo:
5018CB
Skladem:
12 ks


  • Poštovné zdarma již od 1000 Kč
  • 99% zboží skladem
  • Osobní odběry zdarma
  • Dodání do 24 hodin

Popis zboží

U tohoto čaje se zastavuje oxidace ne párou (jak je pro japonské zelené čaje vlastní), ale na horké pánvi. Následně je čaj rolován do podlouhlých tenkých smotků. Výborný čaj pro opakované zalévání.

Doporučená příprava 0,4 litru čaje:

první zalití 6 - 9 g čaje zalít cca 60°C převařenou vodou 0,4 l cca 2-3 minuty
druhé zalití cca 75°C převařenou vodou 0,4 l cca 2-3 minuty
třetí zalití cca 85°C převařenou vodou 0,4 l cca 2-3 minuty

Parametry

Parametr Popis
Zpracování
?
Zelené
Hmotnost
?
50 g
Balení
?
Al sáček
Počet nálevů
?
Tři a více

Naposledy navštívené

Příbuzné články

Jarní období japonského zeleného čaje

Publikováno: 14. 10. 2016

První sklizeň japonských zelených čajů se nazývá Ichibancha. V překladu se jedná o „nový čaj“ nebo“ první čajovou sklizeň roku“. Čajové keře jsou po období klidu plné čerstvosti, síly a živin.

celý článek

Obecné zásady pro přípravu čaje

Publikováno: 29. 7. 2019

Příprava lahodného čaje nemusí být nikterak složitá. Může jít o svižný ranní čaj, relaxaci, kdy si každý nálev patřičně a v klidu vychutnáme nebo o rituál.

celý článek

Zpracování čajových sort

Publikováno: 14. 10. 2016

Ačkoliv se na různých místech světa výrobní postupy pro vznik čaje odlišují, páteřní úkony zůstávají stejné. Všechny druhy čaje jsou vyráběny z téže rostliny – Čajovníku čínského. 

celý článek

Zimní období japonského zeleného čaje

Publikováno: 14. 10. 2016

V oblasti Uji většinou napadne pouze okolo 10 cm sněhu. V této době čekají čajovníky trpělivě na jaro. Keřům mladším čtyři roky musí farmáři věnovat speciální péči.

celý článek

Pozitivní účinky nejen zeleného čaje

Publikováno: 12. 8. 2019

Čajovník čínský mnozí považují za úžasnou rostlinu poskytující nejenom nápoj nepřeberného množství chutí a vůní, ale také za nápoj se širokým spektrem zdravotních benefitů.

celý článek

Druhy japonských čajů

Publikováno: 14. 10. 2016

Japonské zelené čaje tvoří úžasnou a pestrou paletu, ze které si vybere prakticky každý milovník čaje. Pro japonské čaje je typická strojová sklizeň, zastiňování některých čajových zahrad a zastavení oxidace horkou párou.

celý článek

Guricha (Tamaryokucha) a Kamairicha

Publikováno: 3. 11. 2020

Tamaryokucha a Kamairicha jsou v japonské produkci čaje specifické tím, že kopírují některé čínské pracovní postupy. Oba dva typy čaje vám níže blíže přiblížíme a vysvětlíme historii jejich původu.

celý článek

Chceš vědět o novinkách a akcích jako první?

Chceš vědět o novinkách a akcích jako první?

Tak neváhej a přihlaš se do našeho zpravodaje.

Ochrana proti spamu vložte 3 znaky z obrázku:
image  
Tento web používá cookies Abychom Vám mohli v tomto eshopu nabídnout kvalitní služby a pokročilé funkce, využíváme cookies. Prohlížením tohoto webu s tímto souhlasíte. Pro více informací o cookies a jejich případném blokování navštivte článek Cookies Rozumím