+420 777 788 854 Po - Pá 9 - 17 hod.

Zelený aromatizovaný čaj - Jasmín mandarín - 50g

Velice oblíbená varianta zeleného a okvětními lístky jasmínu ovoněného čaje. Čaj s výrazným jasmínovým aroma, vhodný k popíjení nejen po vydatném jídle. Balení 50g čaje v uzavíratelném zipovém sáčku.

76,00 Kč 66,09 Kč bez DPH
19.11. u Vás
Země původu:
Čína
Dostupnost:
Skladem (4ks) - 19.11. u Vás
Katalogové číslo:
6033CB
Skladem:
4 ks


  • Poštovné zdarma již od 1000 Kč
  • 99% zboží skladem
  • Osobní odběry zdarma
  • Dodání do 24 hodin

Popis zboží

Jasmínových čajů existuje mnoho druhů v různé kvalitě. Čím vyšší sorta, tím více nálevů a tím jemnější chuť. Patří do skupiny zelených – tradičně aromatizovaných čajů. Při přípravě se řídíme přípravou zelených čínských čajů v dané kvalitě. Popíjet tento čaj je doporučováno např. po jídle z ryb nebo obecně k chuťově silným jídlům. Jasmínová chuť nápoje dovede neutralizovat a odstranit nepříjemnou vůni těchto jídel z úst. Jasmín je také od dávných dob využíván pro ceremoniální účely a patří k nejčastějším meditačním vůním. Je úzce spojen s mnoha kulturami v souvislosti s krásou a tradicemi - jeho příjemná vůně probouzí pocity hramonie, optimismu a radosti.

Příprava 10g čaje v 0,5l konvičce:

1. nálev – voda o teplotě 80°C, louhujeme 2 až 3 minuty,
2. nálev – voda o teplotě 90°C, louhujeme 2 až 3 minuty.

Příprava 3g čaje v 150ml gaiwanu:

1. nálev – voda o teplotě 70°C, louhujeme cca 1 minutu,
2. nálev – voda o teplotě 80°C, louhujeme cca 30 vteřin,
3. nálev – voda o teplotě 80 až 90°C, louhujeme cca 75 vteřin.

Pozn. k přípravě: uvedené časy jsou orientační a je např. dobré si po určitém čase louhování slít trochu čaje, ochutnat jej a případně celý nálev scedit nebo nechat dál louhovat. Čaj vám má chutnat, a pokud např. preferujete silnější čaje, použijete více lístků, teplejší vodu nebo protáhnete dobu louhování. Nebojte se s čajem experimentovat, jen tak objevíte chutě, které vám budou sedět nejvíce.

Parametry

Parametr Popis
Zpracování
?
Aromatizované zelené
Hmotnost
?
50 g
Balení
?
Al sáček
Počet nálevů
?
Dva

Příbuzné články

Obecné zásady pro přípravu čaje

Publikováno: 29. 7. 2019

Příprava lahodného čaje nemusí být nikterak složitá. Může jít o svižný ranní čaj, relaxaci, kdy si každý nálev patřičně a v klidu vychutnáme nebo o rituál.

celý článek

Zpracování čajových sort

Publikováno: 14. 10. 2016

Ačkoliv se na různých místech světa výrobní postupy pro vznik čaje odlišují, páteřní úkony zůstávají stejné. Všechny druhy čaje jsou vyráběny z téže rostliny – Čajovníku čínského. 

celý článek

Pozitivní účinky nejen zeleného čaje

Publikováno: 12. 8. 2019

Čajovník čínský mnozí považují za úžasnou rostlinu poskytující nejenom nápoj nepřeberného množství chutí a vůní, ale také za nápoj se širokým spektrem zdravotních benefitů.

celý článek

Čaje a Čína

Publikováno: 14. 10. 2016

Čaj je fenomén s krásnou tisíciletou historií protkanou nejrůznějšími legendami a příběhy, které z něj tvoří nápoj doslova magický. Vše kolem čaje se začalo formovat v Číně.

celý článek

Příprava zelených čínských čajů

Publikováno: 14. 10. 2016

Zelené čaje patří v Číně k nejoblíbenějším čajům a popíjí se zde pravděpodobně už přes pět tisíc let. Vybrali jsme pro Vás několik zástupců a uvádíme zde doporučené návody pro jejich přípravu.

celý článek

Chceš vědět o novinkách a akcích jako první?

Chceš vědět o novinkách a akcích jako první?

Tak neváhej a přihlaš se do našeho zpravodaje.

Tento web používá cookies Abychom Vám mohli v tomto eshopu nabídnout kvalitní služby a pokročilé funkce, využíváme cookies. Prohlížením tohoto webu s tímto souhlasíte. Pro více informací o cookies a jejich případném blokování navštivte článek Cookies Rozumím