+420 777 788 854 Po - Pá 9 - 17 hod.

Zi Juan sheng Purple Pu Erh 2014 - 10g

Vynikající "fialový" pu erh zeleného typu. Vzorek čajové rarity o váze 10g.

61,00 Kč 53,04 Kč bez DPH
17.12. u Vás
Země původu:
Čína
Dostupnost:
Skladem (5+ks) - 17.12. u Vás
Katalogové číslo:
7770B
Skladem:
17 ks


  • Poštovné zdarma již od 1000 Kč
  • 99% zboží skladem
  • Osobní odběry zdarma
  • Dodání do 24 hodin

Popis zboží

Zijuan je čajová varieta s purpurovými pupeny a velkými purpurovými listy, která dává vzniknout raritnímu fialovému puerhu. Zijuanské čajovníky se rozpučí vždy na přelomu března a dubna. Čerstvě sklízené listy jsou prvně zpracovány procesem pečení a sušení na slunci. Posléze jsou slisovány v tradičních kamenných lisech. Přísloví praví, že pít Zijuanský čaj je jako “jíst zakázané ovoce”. Po rychlém nástupu trpké chuti v ústech na začátku degustace se chuť čaje pozvolna mění ve sladkou a zanechává bohatou, dlouhotrvající dochuť.

Tento typ čaje obsahuje silné antioxidanty, anthokyany.

Anthokyany jsou považovány za skupinu bioaktivních látek, které vykazují mnohé účinky na lidský organismus. Tyto účinky jsou antikarcinogenní, antioxidační, antialergické, antivirové či protizánětlivé. Epidemiologické studie naznačují, že jejich zvýšenou konzumací snižují riziko vzniku kardiovaskulárních onemocnění, diabetu mellitu, zlepšují a podporují elasticitu kapilár v oku, vidění za šera a v noci.(*1)

*1 (http://www.viviente.cz/neni-cervena-jako-cervena-aneb-barviva-v-nasi-strave)

Doporučená příprava 0,6 litru čaje:

cca 10g čaje zalít cca 70°C převařenou vodou na 3 až 5 minut.
Možno zalévat opakovaně, dokud čaj "pouští" chuť.

Parametry

Parametr Popis
Zpracování
?
Druhotně ferm. zelené
Hmotnost
?
10 g
Balení
?
Al sáček
Počet nálevů
?
Tři a více

Příbuzné články

Obecné zásady pro přípravu čaje

Publikováno: 29. 7. 2019

Příprava lahodného čaje nemusí být nikterak složitá. Může jít o svižný ranní čaj, relaxaci, kdy si každý nálev patřičně a v klidu vychutnáme nebo o rituál.

celý článek

Zpracování čajových sort

Publikováno: 14. 10. 2016

Ačkoliv se na různých místech světa výrobní postupy pro vznik čaje odlišují, páteřní úkony zůstávají stejné. Všechny druhy čaje jsou vyráběny z téže rostliny – Čajovníku čínského. 

celý článek

Čínský čaj Pu Erh a jeho cesta do současnosti

Publikováno: 14. 10. 2016

Pu Erh nese své jméno nikoliv podle pěstební oblasti, ale podle malého města v činské provincii Yunnan, kde pěstitelé čajových keřů a výrobci čaje prodávali své čaje.

celý článek

Čaje a Čína

Publikováno: 14. 10. 2016

Čaj je fenomén s krásnou tisíciletou historií protkanou nejrůznějšími legendami a příběhy, které z něj tvoří nápoj doslova magický. Vše kolem čaje se začalo formovat v Číně.

celý článek

Čínský čaj Pu Erh a jeho zpracování

Publikováno: 1. 8. 2019

Zpracování čaje Pu Erh je zajímavý proces, na jehož konci jsou čajové lístky slisované do různých tvarů. Povíme si o sklízení, fermentaci, polotavru Maocha a Sheng a Shu Pu Erhu.

celý článek

Chceš vědět o novinkách a akcích jako první?

Chceš vědět o novinkách a akcích jako první?

Tak neváhej a přihlaš se do našeho zpravodaje.

Tento web používá cookies Abychom Vám mohli v tomto eshopu nabídnout kvalitní služby a pokročilé funkce, využíváme cookies. Prohlížením tohoto webu s tímto souhlasíte. Pro více informací o cookies a jejich případném blokování navštivte článek Cookies Rozumím