Polozelený aromatizovaný čaj Formosa Four Season Jasmine Oolong - 75 g
Polozelený aromatizovaný čaj Formosa Four Season Jasmine Oolong - 75 g
Jasmínem provoněný oolong pojmenovaný podle čajového kultivaru Si Ji Chun, který se překládá jako Four Seasons (čtyři roční období) a je typický svojí květinovou vůní a pronikavou chutí. Ovonění dodává lehce oxidovanému čaji podmanivé aroma a lahodnou chuť. Originální 75 g balení (desing se může lišit). Více
Kód produktu: 101115002Doprava a platba
157 Kč
Jasmínem provoněný oolong pojmenovaný podle čajového kultivaru Si Ji Chun, který se překládá jako Four Seasons (čtyři roční období) a je typický svojí květinovou vůní a pronikavou chutí. Ovonění dodává lehce oxidovanému čaji podmanivé aroma a lahodnou chuť. Originální 75 g balení (desing se může lišit). Více
Kód produktu: 101115002Doprava a platba
Jasmínem provoněný oolong pojmenovaný podle čajového kultivaru Si Ji Chun, který se překládá jako Four Seasons (čtyři roční období) a je typický svojí květinovou vůní a pronikavou chutí. Ovonění dodává lehce oxidovanému čaji podmanivé aroma a lahodnou chuť. Čaj je zajímavou alternativou k tradičním čínským jasmínem ovoněným zeleným čajům.
Four Season oolong vznikl náhodou díky jednomu farmáři z oblasti Mu Zha v Taipei, který si všiml že některé jeho rostliny rostou mimořádně rychle. Začal tento čajový kultivar cíleně pěstovat a při sklizních zjistil, že z těchto čajových rostlin získal až 8 sklizní za rok, sklízet mohl dokonce na začátku nebo v průběhu zimy – tak vzniklo pojmenování Four Seasons Oolong.
Nantou je druhý největší a jediný vnitrozemský kraj na Tchaj-wanu. Je hornatý a hraničí s mnoha okresy produkujícími čaj, které sem mnohé čaje dodávají ke zpracování. Co se týče produkce čaje, Nantou je hlavním pěstitelským regionem s produkcí na 11 tisíc tun čaje ročně, mezi které patří také proslavené čaje Dong Ding nebo Snah Lin Xi.
Příprava 8g čaje v 0,4l konvičce:
- nálev: voda o teplotě cca 85°C, louhovat cca 2 minuty,
- nálev: voda o teplotě cca 90°C, louhovat 1 až 2 minuty,
- nálev: voda o teplotě cca 95°C, louhovat 2 až 3 minuty.
Pozn. k přípravě: uvedené časy jsou orientační a je např. dobré si po určitém čase louhování slít trochu čaje, ochutnat jej a případně celý nálev scedit nebo nechat dál louhovat. Čaj vám má chutnat, a pokud např. preferujete silnější čaje, použijete více lístků, teplejší vodu nebo protáhnete dobu louhování. Nebojte se s čajem experimentovat, jen tak objevíte chutě, které vám budou sedět nejvíce.
Gramáž čaje | 75 g |
---|---|
Balení čaje | Sáček s alu vrstvou bez zipu |
Počet nálevů čaje | Tři a více |
Zpracování čaje | Aromatizované |
Sypané a sáčkové čaje aneb o výhodách, nevýhodách a přípravě čaje
Představíme si několik variant svižné přípravy sypaného čaje a spolu s tím také výhody, které popíjení sypaného čaje přináší nejen pro nás, ale také pro jeho výrobce.
Legendy o čaji - počátky poznání čaje
Legendy popisující počátky popíjení čaje se různí v mnoha ohledech v závislosti na místě jejich původu. Podle jedné z legend znali čínští lidé čaj už v roce 2737 př. n. l. Známá je také legenda o Li Tau.
Čaj pro každou denní dobu
Čaj může být vaším společníkem v průběhu celého dne. Jeho příprava a popíjení nám umožňují relaxovat, doplnit energii a připravit organismus do přicházejícího dne.
Taiwan – vysokohorský čaj, Alishan a kultivar TTES#18
Když se mluví o čaji z Tchaj-wanu, nejčastěji se nám asociují pojmy oolong, vysokohorský oolong nebo třeba čaj Oriental Beauty. Jedná se o sorty a čaje typické pro tento ostrov a celosvětově oceňované.
Tchajwanské oolongy - příprava a základní dělení
Pojmenování oolong označuje částečně oxidované čajů původně pocházejících z Číny, odkud se rozšířily nejdříve na ostrov Tchaj-wan a následně až do dalších zemí.
Rozdíly mezi sortami čaje
Všechny druhy čaje jsou, na rozdíl od ještě nedávných představ veřejnosti, vyráběny z téže rostliny – Čajovníku čínského. Páteřní kroky výroby všech čajů zůstávají stejné a odchylky jsou do velké míry závislé na tom, který druh čaje je cílem výrobního procesu.
Kritéria pro výběr čaje
Čaj se dělí podle mnoha vlastností, což poukazuje na variabilitu možností jeho zpracování. Pro spotřebitele jsou tyto charakteristiky výbornými ukazateli při výběru čaje. Vypovídají např. o zemi původu, způsobu zpracování lístků, jejich kvalitě nebo období sklizně.